Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

DIESEL: Ford Fiesta 1,6 TDCi

Το νέο Ford Fiesta ήρθε για να συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία των συνολικά 36 χρόνων από την ημέρα κυκλοφορίας του πρώτου Fiesta. Κατά την περίοδο αυτή, το Fiesta έχει καταφέρει να πουλήσει πάνω από 15 εκατομμύρια μονάδες παγκοσμίως.

To νέο Fiesta αλλάζει τα δεδομένα στην κατηγορία του συνδυάζοντας το μοναδικό του στιλ με τις πρωτοποριακές του τεχνολογίες. Το Ford Fiesta 1,6 TDCi εφοδιάζεται με τον πολύ οικονομικό πετρελαιοκινητήρα 1.600κ.εκ. TDCi των 95 ίππων και των 200 Nm ροπής ενώ έχει μέση κατανάλωση μόλις...
3,3 λτ./100 χλμ. και εκπομπές ρύπων 87 γρ./100 χλμ., με τη βοήθεια και του Start&Stop.

Ο κινητήρας αυτός πληροί τις προδιαγραφές ρύπων EU5, ενώ συνδυάζεται με φίλτρο DPF, για κατακράτηση των σωματιδίων αιθάλης μέχρι και κατά 95%. Κατ' αυτόν τον τρόπο, το Fiesta 1,6 TDCi ECOnetic έχει μηδενικά τέλη κυκλοφορίας και κινείται ελεύθερα στον πράσινο δακτύλιο. 


ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Προηγμένη τεχνολογία για μεγαλύτερη ασφάλεια
Το νέο Ford Fiesta προσφέρει εξαιρετικά επίπεδα ασφάλειας: ένα γεγονός που αναγνώρισε ο κορυφαίος ευρωπαϊκός ανεξάρτητος οργανισμός ασφάλειας οχημάτων, το Euro NCAP.
Προηγμένη και βραβευμένη από το Euro NCAP τεχνολογία για μεγαλύτερη ασφάλεια
Το Fiesta όχι μόνο βραβεύτηκε με την υψηλότερη βαθμολογία των πέντε αστεριών, αλλά κέρδισε επίσης διάκριση προηγμένης ασφάλειας για τρία από τα προηγμένα τεχνολογικά του συστήματα, το Ford Active City Stop, το Ford MyKey και το Ford SYNC με λειτουργία Κλήσης Έκτακτής Ανάγκης.
Αερόσακοι που σας προστατεύουν από παντού
Εκτός από τους μετωπικούς αερόσακους οδηγού και συνοδηγού, το όχημα διαθέτει πλευρικούς αερόσακους για προστασία του θώρακα και αερόσακους κεφαλής για την προστασία της κεφαλής. Υπάρχει ακόμα και αερόσακος για την προστασία των γονάτων του οδηγού.
Σε περίπτωση που θέλετε να απενεργοποιήσετε έναν αερόσακο επιβατών, π.χ. αν θέλετε να τοποθετήσετε ένα παιδικό καθισματάκι που βλέπει προς τα πίσω για βρέφος ή νήπιο, αρκεί απλά να πατήσετε ένα διακόπτη. Η κατάσταση "απενεργοποιημένο" προβάλλεται με μια λυχνία στον πίνακα οργάνων, παρέχοντας σας μια χρήσιμη υπενθύμιση.
Ford SYNC με λειτουργία Κλήσης Έκτακτης Ανάγκης σε περίπτωση ατυχήματος
Στην περίπτωση που εμπλακείτε σε κάποιο ατύχημα, το βραβευμένο σύστημα "Κλήση Έκτακτης Ανάγκης" του Ford SYNC ενεργοποιείται όταν ανοίξει ένας αερόσακος ή όταν διακοπεί η λειτουργία της αντλίας καυσίμου. Εφόσον το κινητό σας παραμένει συνδεδεμένο στο SYNC, το σύστημα το χρησιμοποιεί για να πραγματοποιήσει μια άμεση κλήση στις Υπηρεσίες Έκτακτης Ανάγκης (112), μεταφέροντας κρίσιμες πληροφορίες, όπως τη θέση GPS στην οποία βρισκόσαστε, στη συνέχεια απελευθερώνει τη γραμμή για να μπορέσετε να επικοινωνήσετε οι ίδιοι με το διαχειριστή της κλήσης.
Στάνταρ στις εκδόσεις με κινητήρα EcoBoost και ECOnetic.
Το Fiesta φρενάρει για εσάς, για να αποφεύγετε τις συγκρούσεις στις χαμηλές ταχύτητες
Το Active City Stop είναι ένα προηγμένο σύστημα που έχει σχεδιαστεί ώστε να σας βοηθάει να αποφεύγετε συγκρούσεις σε συνθήκες κίνησης ή όταν η ταχύτητα δεν ξεπερνά τα 30χλμ. ανά ώρα. Εάν το σύστημα ανιχνεύσει απότομη στάση του προπορευόμενου οχήματος, τότε το αυτοκίνητο φρενάρει αυτόματα. Ως επιβράβευση της καινοτομίας του, το σύστημα Active City Stop απέσπασε πρόσφατα Βραβείο Προηγμένης Ασφάλειας από το Euro NCAP.
Πρόσθετος έλεγχος κατά την εκκίνηση σε ανηφόρες
Το σύστημα HAS δεν αφήνει το όχημα να κυλήσει πίσω όταν ξεκινάτε σε ανηφόρα. Λειτουργεί διατηρώντας την πίεση από το σύστημα πέδησης για 2,5 επιπλέον δευτερόλεπτα, δίνοντάς σας περισσότερο χρόνο και έλεγχο καθώς μετακινείτε το πόδι από το φρένο στο γκάζι. Το σύστημα είναι επίσης χρήσιμο όταν σταματάτε και ξεκινάτε σε ολισθηρές επιφάνειες.
Το σύστημα ESC σας βοηθάει να διατηρείτε τον έλεγχο σε όλες τις συνθήκες
Το Ηλεκτρονικό Πρόγραμμα Ευστάθειας (ESC) παρακολουθεί συνεχώς την πορεία του Fiesta, ανιχνεύει οποιαδήποτε εκτροπή από την επιθυμητή πορεία και διορθώνει αυτόματα τη θέση του οχήματος στο δρόμο, βοηθώντας σας να διατηρείτε τον έλεγχο του αυτοκινήτου. Το σύστημα ESC συμβάλλει επίσης στη μείωση των αποστάσεων ακινητοποίησης σε περιπτώσεις ανάγκης.
Συνδυασμένα συστήματα ασφάλειας που ενεργοποιούνται στο δευτερόλεπτο
Το προηγμένο σύστημα Intelligent Protection System (IPS) του Fiesta συντονίζει ένα πλήθος συστημάτων ασφαλείας για μέγιστη προστασία για εσάς και τους επιβάτες σας. Εκτός από το άκαμπτο κέλυφος αμαξώματος που απορροφάει την ενέργεια της πρόσκρουσης, το Fiesta διαθέτει επίσης προηγμένη τεχνολογία καθισμάτων και ζωνών ασφαλείας, για ελαχιστοποίηση των τραυματισμών στην περίπτωση ατυχήματος.
Προηγμένα συστήματα για πιο ελεγχόμενη πέδηση
Το σύστημα αντιμπλοκαρίσματος τροχών (ABS) και η ηλεκτρονική κατανομή πέδησης (EBD) διασφαλίζουν ότι η πέδηση είναι πιο ελεγχόμενη. Το σύστημα έκτακτης υποβοήθησης πέδησης (EBA) βοηθάει το Fiesta ώστε να επιτυγχάνει τη μέγιστη αποδοτικότητα στην πέδηση σε έκτακτες συνθήκες. Το σύστημα ανιχνεύει το βαθμό πίεσης που ασκείτε στο φρένο και τον αυξάνει αυτόματα, εάν χρειάζεται.
Αντιθαμβωτικός εσωτερικός καθρέφτης για να μην "τυφλώνεστε"
Τη νύχτα οδηγείτε με μεγαλύτερη ασφάλεια όταν δεν "τυφλώνεστε" από τα φώτα των οχημάτων πίσω σας. Ο πρωτοποριακός αντιθαμβωτικός εσωτερικός καθρέπτης του Fiesta ανιχνεύει αυτόματα τη λάμψη από τους προβολείς των πίσω οχημάτων και μειώνει τη φωτεινότητα.
Πιο φωτεινοί προβολείς για ασφαλέστερη νυχτερινή οδήγηση
Οι προβολείς αλογόνου εστιασμένης δέσμης παράγουν πιο φωτεινό και πιο έντονο φως, ώστε να βλέπετε (και να σας βλέπουν) καλύτερα και κατά συνέπεια να οδηγείτε με μεγαλύτερη ασφάλεια.
[FORD]


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...