Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΣΔΟΕ: Κατέσχεσε BMW, Porche και Mercedes με πινακίδες Βουλγαρίας - ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΝ ΩΣ «ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ»

Πρόστιμα που ξεπέρασαν συνολικά τα 170 εκατ. ευρώ, επέβαλε το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) τον Απρίλιο στο πλαίσιο των ελέγχων για την πάταξη της φοροδιαφυγής, του λαθρεμπορίου και των ελέγχων αδήλωτων εισοδημάτων.

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 1.270 έλεγχοι οι οποίοι αφορούσαν...
στη διακίνηση αγαθών και επιχειρήσεων στη διάρκεια των εορτών του Πάσχα και διαπιστώθηκε ότι σε 325 περιπτώσεις δεν είχαν εκδοθεί τα απαραίτητα φορολογικά στοιχεία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΔΟΕ καταλογίσθηκαν 792 φορολογικές παραβάσεις με το ποσοστό της παραβατικότητας να φτάνει το 25,6%.

Συνολικά το ύψος των προστίμων κατά τον μήνα Απρίλιο, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ και λοιπών παρακρατούμενων φόρων, όπως ΦΜΥ κλπ, ανήλθε στο ποσό των 170.492.268 ευρώ. Τα πρόστιμα προέκυψαν από ελέγχους για έκδοση και λήψη εικονικών ή πλαστών τιμολογίων, μη απόδοση ΦΠΑ, έλεγχοι ελευθέρων επαγγελματιών όπως ιατροί, δικηγόροι, καλλιτέχνες κλπ.

Ειδικότερα:

- Στον έλεγχο πόθεν έσχες έξι φυσικών προσώπων, καταλογίσθηκαν πρόστιμα ύψους 2.101.416 ευρώ.

- Σε ιατρό ΩΡΛ επιβλήθηκε πρόστιμο 3.930.384 ευρώ, γιατί κατά τα έτη 2007 έως 2010, δεν δήλωσε αντίστοιχα εισοδήματα.

- Σε πλυντήριο αυτοκινήτων επιβλήθηκε πρόστιμο 415.875 ευρώ, γιατί δεν εξέδωσε αντίστοιχες αποδείξεις παροχής υπηρεσιών.

- Σε καταστήματα ενδυμάτων στο Κολωνάκι επιβλήθηκε πρόστιμο 520.878 ευρώ, γιατί δεν εξέδωσε αποδείξεις σε 1028 περιπτώσεις.

- Δέκα επιχειρήσεις εξέδωσαν εικονικά στοιχεία 16.000.000 ευρώ. Πρόκειται για επιχειρήσεις Διαφήμισης, Χονδρικού Εμπορίου, Εμπορίου σιδήρου, Οικοδομικών εργασιών και Μεταλλικών κοιτασμάτων.

- Επιχείρηση εμπορίας αυτοκινήτων έλαβε εικονικά στοιχεία ύψους 5.660.000 ευρώ.

- Στη Φθιώτιδα σε υποθηκοφύλακα καταλογίσθηκε παράβαση 796.000 ευρώ, γιατί δεν απέδωσε δικαιώματα στο Δημόσιο ύψους 400.000 ευρώ και δεν εξέδωσε αποδείξεις παροχής υπηρεσιών ύψους 396.000 ευρώ.

Επίσης, στο πλαίσιο των ελέγχων για λαθρεμπόριο οι αρμόδιες Αρχές προχώρησαν σε δέσμευση επτά πολυτελών αυτοκινήτων μάρκας BMW, PORCHE και MERCEDES, επειδή οι κάτοχοί τους, μόνιμοι κάτοικοι Ελλάδας, κυκλοφορούσαν τα αυτοκίνητα με πινακίδες Βουλγαρίας, προκειμένου να αποφύγουν τα προβλεπόμενα τεκμήρια διαβίωσης, παρουσιαζόμενοι ως κάτοικοι εξωτερικού.

Επίσης κατασχέθηκαν 142,285 κιλά ινδικής κάνναβης καθώς και δύο πολεμικά όπλα τύπου Καλάσνικοφ, τέσσερις γεμιστήρες, 192 σφαίρες για Καλάσνικοφ, ένα περίστροφο, δύο μονόκανα κυνηγετικά όπλα, δύο πιστόλια τύπου μπρελόκ, 140 σφαίρες διαφόρων διαμετρημάτων, δύο οχήματα ΙΧΕ, δυο μίνι VAN, 3.950 ευρώ μετρητά και έντεκα κινητά τηλέφωνα. Η κατάσχεση έγινε από το ΣΔΟΕ, με τη συνδρομή του Λιμενικού Σώματος και της ΕΥΠ.

Στη διάρκεια αυτού του ελέγχου συνελήφθησαν τέσσερα άτομα (ένας Αλβανός, δύο Έλληνες και ένας Κύπριος) και αναζητείται, άλλος ένας Αλβανός υπήκοος. Τα ναρκωτικά ήταν κρυμμένα σε ψυγεία και σε ασκούς για μεταφορά κρασιών. Ο ένας εκ των Ελλήνων συλληφθέντων είναι οινοποιός σε χωριό της Κορινθίας.
Πηγή: ethnos.gr


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...