Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η BMW και η Paris Photo γιορτάζουν τη δέκατη επέτειο της συνεργασίας τους με το 1979 BMW Art Car του Andy Warhol στην πρώτη Έκθεση στο Los Angeles

Los Angeles . Στην πρώτη Έκθεση Paris Photo στα Paramount Pictures Studios του Los Angeles, η BMW παρουσιάζει με υπερηφάνεια το M1 BMW Art Car του Andy Warhol, που φιλοτέχνησε ο καλλιτέχνης της Pop Art το 1979, καθώς και σπάνιο οπτικοακουστικό υλικό από τη φάση της δημιουργίας του. Το μοντέλο αυτό αρχικά έτρεξε στο Le Mans και όπως έλεγε ο ίδιος ο Warhol «έπρεπε να προβάλλει την έννοια της ταχύτητας. Εάν ένα αυτοκίνητο είναι πραγματικά γρήγορο, όλες οι γραμμές και τα χρώματα της εικόνας θολώνουν».


Από το 1975, διακεκριμένοι καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο σχεδιάζουν αυτοκίνητα BMW της εποχής τους εκφράζοντας διαφορετικές καλλιτεχνικές τάσεις. Τα δεκαεπτά εκθέματα της σημερινής Συλλογής Art Car περιλαμβάνουν έργα διασήμων καλλιτεχνών όπως Frank Stella, Roy Lichtenstein, Robert Rauschenberg, David Hockney, Jenny Holzer, Olafur Eliasson και Jeff Koons. Τα Art Cars αντανακλούν την πολιτιστική και ιστορική εξέλιξη της τέχνης, του ντιζάιν και της τεχνολογίας και έχουν εκτεθεί σε διάσημα μουσεία ανά τον κόσμο, όπως το Guggenheim και το Λούβρο.

Η BMW θα παρουσιάσει επίσης μία μίνι σειρά Φωτογραφιών Burlesque Style με την BMW Σειρά 6 Gran Coupe του διεθνούς φήμης Γερμανού φωτογράφου Uwe Düttmann. Τέσσερις φωτογραφίες που απεικονίζουν το 650i Gran Coupe σε ρετρό σκηνικό τιμούν τα φιλμ νουάρ και προβάλλουν τον εκπληκτικό αισθησιασμό του καλύτερου burlesque στυλ απέναντι στο high-tech design ενός από τα πιο προηγμένα αυτοκίνητα της εποχής μας.

Πριν από δύο χρόνια σε στούντιο του Hollywood και σε ένα ιδιωτικό κινηματογραφικό σκηνικό έξω από το Los Angeles, η BMW απαθανάτισε το 650i Gran Coupé με μοναδικό τρόπο. Όπως αρμόζει στο θέμα της φωτογράφησης, 15 διαφορετικές εικόνες από το εσωτερικό και το εξωτερικό του Gran Coupé παρουσιάζουν τα δύο μοντέλα σε χαρακτηριστικές burlesque πόζες.

Οι φωτογραφίες θα εκτίθενται σε περιβάλλον ανάλογο της προέλευσής τους. Επιστρέφοντας στον τόπο δημιουργίας τους, στο LA, θα κοσμήσουν την Έκθεση για πρώτη φορά.

«Η BMW με χαρά συμμετέχει στην πρώτη Paris Photo LA,» δήλωσε ο Ludwig Willisch, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος BMW Group Βορείου Αμερικής: «Ανυπομονούμε να παρουσιάσουμε το Art Car του Andy Warhol και τις νέες φωτογραφίες μας». Η BMW και η Paris Photo γιορτάζουν τη δέκατη επέτειο της συνεργασίας τους. Όπως και στο Παρίσι, η BMW θα προσφέρει υπηρεσίες μεταφοράς VIP κατά τη διάρκεια της έκθεσης Paris Photo Los Angeles. Επί πολλά χρόνια, το BMW Group έχει συνεργαστεί με διάσημους φωτογράφους, από τη Bettina Rheims και τον Bryan Adams μέχρι τον Karl Lagerfeld.

Η εταιρία δίνει ενεργά το παρών στο χώρο της τέχνης πάνω από τέσσερις δεκαετίες συμμετέχοντας σε εκατοντάδες πρωτοβουλίες σε όλο τον κόσμο. Το 2005, στα εγκαίνια του εργοστασίου της BMW στη Λειψία το οποίο σχεδίασε η αρχιτέκτων Zaha Hadid, η BMW χάρισε τη μοναδική συλλογή φωτογραφιών των Thomas Demand, Wolfgang Tillmans, Rineke Dijkstra, Candida Höfer και Thomas Struth στο Μουσείο Καλών Τεχνών της Λειψίας. Υποστηρίζοντας την προώθηση νεαρών ταλαντούχων φωτογράφων, η BMW δραστηριοποιείται στη χορήγηση υποτροφιών για διεθνείς καλλιτέχνες στη Γερμανία και τη Γαλλία, όπου έχουν χτιστεί κατοικίες στο Musée Nicéphore Niépce.

Επιπλέον, η BMW εδώ και πολλά χρόνια ασχολείται με το Les Recontres Arles, το έγκυρο καλοκαιρινό φεστιβάλ φωτογραφίας. Σαν μακροχρόνιος εταίρος των Art Basel, Art Basel Hong Kong, Art Basel Miami Beach, Frieze London & New York και της Tefaf Maastricht καθώς και πολλών ακόμα εκθέσεων ανά τον κόσμο, η BMW έχει παίξει ενεργό ρόλο στην προβολή και προώθηση του καινοτόμου πνεύματος της φωτογραφίας σαν μιας καθιερωμένης μορφής καλλιτεχνικής έκφρασης. Όποτε υπάρχει δυνατότητα, η εταιρία επιτρέπει στους καλλιτέχνες τις φωτογραφήσεις στα εργοστάσιά της ανά τον κόσμο. Το 2014, το γενικό ετήσιο θέμα του Μουσείου της BMW θα είναι “Φωτογραφία.”

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη BMW και τον Πολιτισμό, μπορείτε να επισκεφθείτε τους συνδέσμους www.bmw-artcartour.com, http://www.bmwgroup.com/culture και http://www.bmwgroup.com/culture/overview.

Paris Photo LA

Η Paris Photo, η πιο διάσημη παγκοσμίως έκθεση καλλιτεχνικής φωτογραφίας, θα φιλοξενηθεί στα Paramount Pictures Studios. Αυτά αποτελούν το ιδανικό σκηνικό για την Paris Photo Los Angeles και για ένα ταξίδι στην τέχνη της φωτογραφίας και των κινούμενων εικόνων όπως εμφανίζονται έργα των καλλιτεχνών τον 20ό και 21ο αιώνα. Αναζητήστε φωτογραφίες στο ‘Paris Photo LA’ στο σύνδεσμο www.press.bmwgroup.com.

Το BMW Group στην Αμερική

Η BMW Βορείου Αμερικής, LLC έχει παρουσία στις Ηνωμένες Πολιτείες από το 1975. Η ROLLS-ROYCE Motor Cars NA, LLC ξεκίνησε τη διανομή αυτοκινήτων το 2003. Το BMW Group στις Ηνωμένες Πολιτείες περιλαμβάνει τμήματα μάρκετινγκ, πωλήσεων, και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, τις μάρκες MINI και ROLLS-ROYCE της Motor Cars. Επίσης την DesignworksUSA, μία εταιρία βιομηχανικού σχεδιασμού στην Καλιφόρνια, ένα τεχνολογικό κέντρο στο Silicon Valley και διάφορες άλλες δραστηριότητες σε όλη τη χώρα. Η BMW Manufacturing Co., LLC στη Νότια Καρολίνα ανήκει στο παγκόσμιο δίκτυο παραγωγής του BMW Group και είναι το αποκλειστικό εργοστάσιο παραγωγής για όλα τα X5 and X3 Sports Activity Vehicles and X6 Sports Activity Coupes. Το δίκτυο πωλήσεων του BMW Group στις Ηνωμένες Πολιτείες περιλαμβάνει 338 κέντρα επιβατικών αυτοκινήτων BMW και BMW SAV (Sports Activity Vehicle), 139 εμπόρους μοτοσικλετών BMW, 116 εμπόρους επιβατικών MINI, και 34 διανομείς ROLLS-ROYCE Motor Car. Η BMW (US) Holding Corp., έδρα του BMW Group για τη Βόρεια Αμερική, βρίσκεται στο Woodcliff Lake, New Jersey.

Πληροφορίες για τα προϊόντα του BMW Group διατίθενται για τους καταναλωτές μέσω του Internet στο: www.bmwgroupna.com

Για τους συντάκτες: Πληροφορίες για το BMW Group και τα προϊόντα του στις ΗΠΑ διατίθενται για τους δημοσιογράφους on-line στους συνδέσμους www.bmwgroupusanews.com και www.press.bmwna.com.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...