Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η νέα BMW Σειρά 5 (+PHOTO GALLERY)

Δυναμικές επιδόσεις, άνεση, απόδοση, υψηλή αισθητική και άφθονες καινοτομίες με σκοπό την αναβάθμιση της οδηγικής απόλαυσης: η BMW Σειρά 5 διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά ενός best seller στο premium τμήμα της κατηγορίας executive. Οι συνεχώς αυξανόμενες πωλήσεις την έχουν εδραιώσει στη Νο1 θέση της κατηγορίας της παγκοσμίως. 

Mε τη χαρακτηριστική πολυτέλεια που έχει διαμορφώσει ένα μοναδικό status στην κατηγορία, πάνω από ένα εκατομμύριο οχήματα BMW Σειράς 5 Sedan, Touring και Gran Turismo, έχουν πουληθεί σε όλο τον κόσμο από τότε που λανσαρίστηκε η τρέχουσα γενιά. Και τώρα, ένα ακόμα νέο κεφάλαιο αυτής της εντυπωσιακής ...
ιστορίας επιτυχίας πρόκειται να ξεκινήσει. Ακριβείς αλλαγές στη σχεδίαση των αυτοκινήτων, νέες εκδόσεις κινητήρων και καινοτόμες προσθήκες στη γκάμα του διαθέσιμου εξοπλισμού, καθώς και τεχνολογία BMW ConnectedDrive διευρύνουν την απήχηση της οικογένειας μοντέλων BMW Σειράς 5.

Σχεδίαση: ακριβείς μετατροπές που εκφράζουν το σπορ χαρακτήρα.
Πρόσθετες γραμμές στο περίγραμμα της μάσκας BMW και νέες, πιο χαμηλωμένες εισαγωγές αέρα ενισχύουν τη σπορ εμφάνιση της νέας BMW Σειράς 5 Sedan και της νέας BMW Σειράς 5 Touring. Και στις δύο εκδόσεις, το πλάτος του πίσω τμήματος τονίζεται από μία πρόσθετη πτυχή στην ποδιά και τα πιο εντυπωσιακά πίσω φώτα.

Η νέα BMW Σειρά 5 Gran Turismo διαθέτει τροποποιημένη εμπρός ποδιά που αποπνέει δυναμισμό και στιβαρότητα. Το ανασχεδιασμένο πίσω τμήμα δείχνει μακρύτερο και πιο κοντά στο έδαφος. Μία ανάγλυφη επιφάνεια γύρω από την υποδοχή της πινακίδας κυκλοφορίας και μία χρωμιωμένη λωρίδα στην πίσω ποδιά προσδίδουν μεγαλύτερο βάθος στο δυναμικό χαρακτήρα.

Προβολείς Χenon τοποθετούνται στάνταρ σε όλα τα μοντέλα, ενώ προσαρμοζόμενοι προβολείς LED - Adaptive LED Headlights περιλαμβάνονται στη λίστα προαιρετικού εξοπλισμού για πρώτη φορά μαζί με προβολείς ομίχλης LED. Αλλού, τα πλαϊνά φλας ενσωματώνονται στους εξωτερικούς καθρέπτες. Νέα επίσης στη BMW Σειρά 5 είναι τα πακέτα BMW Luxury Line και BMW Modern Line με αποκλειστικά στυλιστικά χαρακτηριστικά και εξοπλισμό. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επίσης να παραγγείλουν ένα πακέτο M Sport προσαρμοσμένο για κάθε έκδοση μοντέλου.


Λειτουργικότητα και premium φινέτσα σε νέα επίπεδα.
Νέες λεπτομέρειες χαρίζουν περισσότερη φινέτσα στην premium εικόνα του εσωτερικού της νέας BMW Σειράς 5 ανεβάζοντας τον πήχη και στον τομέα της λειτουργικότητας.

Η Οθόνη Ελέγχου του στάνταρ λειτουργικού συστήματος iDrive πλαισιώνεται τώρα στα μοντέλα Sedan και Touring από ένα χρωμιωμένο διακοσμητικό. Οι αποθηκευτικοί χώροι και οι ποτηροθήκες στην κεντρική κονσόλα αυτών των μοντέλων προσφέρουν μεγαλύτερη χωρητικότητα.

Το ανανεωμένο πίσω τμήμα αυξάνει τον όγκο του χώρου αποσκευών της νέας BMW Σειράς 5 Gran Turismo κατά 60 L, στα 500 L. Νέες εξωτερικές αποχρώσεις, ζάντες αλουμινίου, χρώματα ταπετσαριών και διακοσμητικά εσωτερικού για όλα τα νέα μοντέλα της Σειράς 5 αυξάνουν τη γοητεία τους και τις δυνατότητες εξατομίκευσης.

Κινητήρες: νέα σημεία αναφοράς στην οδηγική απόλαυση, νέοι τρόποι αύξησης της απόδοσης.
Ταχύτερες, οικονομικότερες, καθαρότερες: όλες οι εκδόσεις της BMW Σειράς 5 έχουν βελτιστοποιηθεί στις λεπτομέρειες. Το αποτέλεσμα είναι μειωμένη κατανάλωση (σε μερικές περιπτώσεις σημαντική), χωρίς θυσίες στις σπορ ικανότητες. Κάθε άλλο μάλιστα, αφού οι επιδόσεις κάποιων μοντέλων έχουν βελτιωθεί αισθητά. Επιπλέον, όλες οι εκδόσεις κινητήρων ήδη πληρούν τις προδιαγραφές εκπομπών ρύπων EU6 που πρόκειται να ισχύσουν από το Σεπτέμβριο του 2014. Για το σκοπό αυτό, τα μοντέλα diesel εφοδιάζονται στάνταρ με τεχνολογία BMW BluePerformance που μειώνει τα οξείδια του αζώτου.

Επιπλέον των λειτουργιών Brake Energy Regeneration, Auto Start-Stop (που επίσης προσφέρεται σε συνδυασμό με οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο), Optimum Shift Indicator και ECO PRO mode, η σειρά στάνταρ τεχνολογιών BMW EfficientDynamics περιλαμβάνει τώρα coasting mode (που αποσυνδέει τον κινητήρα), Proactive Driving Assistant για ρύθμιση της ταχύτητας του αυτοκινήτου πριν από μία αλλαγή στο όριο ταχύτητας, αλλά και λειτουργία ECO PRO Route, που μπορεί να επιλέγεται μέσω του προαιρετικού συστήματος Πλοήγησης Professional. Από την άλλη, η εκτενής βελτιστοποίηση της αεροδυναμικής των αυτοκινήτων – ο συντελεστής οπισθέλκουσας (Cd factor) της BMW 520d Sedan, για παράδειγμα, έχει μειωθεί στο 0,25 – είναι από τους βασικούς συντελεστές προόδου στον τομέα της απόδοσης.

Με το λανσάρισμα της νέας οικογένειας BMW Σειράς 5 επεκτείνεται και η γκάμα κινητήρων. Για παράδειγμα, η BMW 518d έχει προστεθεί σαν νέα entry έκδοση diesel. Ο τετρακύλινδρος diesel κινητήρας με τεχνολογία BMW TwinPower Turbo και 105 kW/143 hp προσφέρεται για τα νέα μοντέλα BMW Σειράς 5 Sedan και Touring.

Όπως η BMW 520d Sedan, η BMW 518d Sedan σημειώνει εντυπωσιακή μέση κατανάλωση καυσίμου στον Ευρωπαϊκό κύκλο δοκιμών, της τάξεως των 4,5 lit / 100 km και εκπομπές CO2 119 gr / km. Η γκάμα μοντέλων περιλαμβάνει τώρα τη BMW 520d xDrive σε μορφή Sedan και Touring. Αυτό αυξάνει τον αριθμό μοντέλων που εφοδιάζονται με το ευφυές σύστημα all-wheel-drive σε επτά (στην περίπτωση της BMW Σειράς 5 Touring) και οκτώ (για τη BMW Σειρά 5 Sedan). Τέσσερις εκδόσεις κινητήρων της νέας BMW Σειράς 5 Gran Turismo μπορούν να συνδυαστούν επίσης με xDrive.

Ο κορυφαίος κινητήρας που διατίθεται για όλα τα μέλη της νέας οικογένειας μοντέλων BMW Σειράς 5 είναι μία νέα μονάδα V8 με τεχνολογία BMW TwinPower Turbo που αποδίδει 330 kW/450 hp. Η γκάμα κινητήριων συνόλων που διατίθενται για τη νέα BMW Σειρά 5 Sedan και Touring περιλαμβάνει τώρα τέσσερις μονάδες βενζίνης και έξι diesel, ενώ πλαισιώνει και δύο Μοντέλα Επιδόσεων BMW M – τις BMW M550d xDrive Sedan και BMW M550d xDrive Touring. Όσοι επιλέξουν τη BMW Σειρά 5 Gran Turismo μπορούν να παραγγείλουν ανάμεσα σε δύο βενζινοκινητήρες και τρεις πετρελαιοκινητήρες.

Περαιτέρω βελτιώσεις έχουν γίνει και στο ευφυές σύστημα διαχείρισης ενέργειας της BMW ActiveHybrid 5. Το πλήρως υβριδικό Sedan διατίθεται τώρα με μία ειδικά σεταρισμένη έκδοση του Proactive Driving Assistant, το οποίο μεταξύ των άλλων μπορεί να προσαρμόζει τη συνεργασία κινητήρα καύσης και ηλεκτροκινητήρα για μέγιστη απόδοση.

Η τεχνολογία πλαισίου των αυτοκινήτων – που περιλαμβάνει εμπρός άξονα με διπλά ψαλίδια, πίσω άξονα πολλαπλών συνδέσμων και σύστημα υποβοήθησης διεύθυνσης Electric Power Steering με στάνταρ λειτουργία Servotronic – έχει βελτιωθεί ώστε να προσφέρει μία απαράμιλλη ισορροπία μεταξύ σπορ επιδόσεων και οδηγικής άνεσης. Η BMW Σειρά 5 Touring και BMW Σειρά 5 Gran Turismo εφοδιάζονται στάνταρ με αερανάρτηση που περιλαμβάνει αυτόματη ρύθμιση ύψους στον πίσω άξονα. Ο διακόπτης Driving Experience Control στην κεντρική κονσόλα είναι στάνταρ σε όλα τα μοντέλα. Dynamic Damper Control, ανάρτηση M Sport και συστήματα Adaptive Drive & Integral Active Steering απαράμιλλα από τον ανταγωνισμό διατίθενται προαιρετικά.

Πρωτοφανείς καινοτομίες: προαιρετικός εξοπλισμός και BMW ConnectedDrive.
Οι καινοτομίες που περιλαμβάνονται στη λίστα προαιρετικών επιλογών και η γκάμα τεχνολογιών BMW ConnectedDrive υπογραμμίζουν την ξεχωριστή θέση της νέας οικογένειας BMW Σειράς 5 στους τομείς συνδεσιμότητας, ενημέρωσης /ψυχαγωγίας, άνεσης και ασφάλειας. Για παράδειγμα, η λειτουργία του προαιρετικού συστήματος Comfort Access, που επιτρέπει το άνοιγμα της πίσω πόρτας hands-free, περιλαμβάνει επιπλέον μηχανισμό κλεισίματος, που σημαίνει ότι με μία κίνηση του ποδιού κάτω από την πίσω ποδιά, η πίσω πόρτα μπορεί τώρα να κλείσει ή να ανοίξει.

Επιπλέον, η νέα BMW Σειρά 5 προσφέρει ένα νέο σύστημα ψυχαγωγίας πίσω επιβατών με οθόνες τύπου tablet, σύστημα Harman Kardon Surround Sound και μία νέα έκδοση φωτισμού περιβάλλοντος με επιτρέπει την εναλλαγή απόχρωσης εσωτερικού φωτισμού μεταξύ πορτοκαλί και λευκού.

Η γκάμα επιλογών BMW ConnectedDrive και συστημάτων υποστήριξης οδηγού είναι πιο προηγμένη και πιο ποικίλη από ποτέ. Η BMW Σειρά 5 προσφέρει μια ευφυή και μοναδική στην αγορά συνδεσιμότητα, ενώ καθίσταται σημείο αναφοράς για χρήση εφαρμογών γραφείου μέσα στο αυτοκίνητο.

Μαζί με την παγκοσμίως απαράμιλλη Concierge Service για κρατήσεις σε ξενοδοχεία και μία σειρά άλλων υπηρεσιών, η BMW ConnectedDrive προσφέρει επίσης μία σειρά λειτουργιών γραφείου, συμπεριλαμβανομένων ιντερνετικών υπηρεσιών. Η λειτουργία ανάγνωσης, για παράδειγμα προσφέρει έναν βολικό τρόπο εισαγωγής κειμένου για μηνύματα SMS και emails εν κινήσει. Η πρόσβαση σε υπηρεσίες αναζήτησης, ταξιδιού, γραφείου και social media γίνεται μέσω της ενσωματωμένης κάρτας SIM του αυτοκινήτου ή του smartphone του πελάτη. Με το Online Entertainment, η BMW προσφέρει εν κινήσει διαδικτυακή μουσική με πάγιες χρεώσεις.

Το προαιρετικό σύστημα Πλοήγησης Professional χρησιμοποιεί βελτιστοποιημένη απεικόνιση μενού και επιτρέπει πρόσβαση σε Πληροφορίες Κυκλοφορίας σε Πραγματικό Χρόνο - Real Time Traffic Information. Νέο controller με επιφάνεια αφής επιτρέπει τώρα τη χρήση χαρακτήρων για την εισαγωγή ενός προορισμού ή πρόσβαση σε άλλες λειτουργίες του λειτουργικού συστήματος iDrive. Η BMW προσφέρει Intelligent Emergency Call στάνταρ σε πολλές αγορές.

Η BMW Σειρά 5 παραμένει Νο1 στα συστήματα υποστήριξης οδηγού εισάγοντας τώρα το High Beam Assistant (έλεγχος προβολέων που δεν τυφλώνουν τους άλλους χρήστες του δρόμου) και το σύστημα BMW Night Vision, που περιλαμβάνει ανίχνευση ανθρώπων και ζώων και τη λειτουργία Dynamic Light Spot. Από το Νοέμβριο του 2013, η προαιρετική λειτουργία Traffic Jam Assistant θα κάνει τη ζωή του οδηγού ευκολότερη, αυξάνοντας σημαντικά το χρόνο ξεκούρασης στα μονότονα μποτιλιαρίσματα.

Το σύστημα αυτό διατηρεί αυτόματα το αυτοκίνητο στην ίδια λωρίδα ακόμα και σε περιπτώσεις στροφών. Αποτελεί τμήμα της επιλογής Driving Assistant Plus, που περιλαμβάνει επίσης Active Cruise Control με Stop & Go και Collision Warning με λειτουργία πέδησης. Η λειτουργία cruise control, που υποστηρίζεται από αισθητήρες ραντάρ και μία κάμερα, αντιδρά με ακόμα μεγαλύτερη ακρίβεια στην τρέχουσα οδηγική κατάσταση και σε στατικά εμπόδια. Ένα ακόμα χαρακτηριστικό που θα διατίθεται με τα Sedan και Touring από το Νοέμβριο του 2013 είναι το πλήρως αυτόματο Parking Assistant.



















Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...