Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Νέος κανονισμός για τους χειριστές ταχυπλόων

Από τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστή Μουσουρούλη υπεγράφη σήμερα απόφαση για το νέο γενικό κανονισμό λιμένων όσον αφορά στη διενέργεια εξετάσεων υποψήφιων χειριστών ταχυπλόων σκαφών, τους εκπαιδευτές υποψήφιων χειριστών ταχυπλόων σκαφών και τις σχολές εκπαίδευσης υποψήφιων χειριστών ταχυπλόων σκαφών.

Τα κυριότερα ζητήματα που ρυθμίζονται με τις διατάξεις είναι τα ακόλουθα:


α. Καθιέρωση υποχρεωτικής εκπαίδευσης υποψηφίων προς απόκτηση άδειας χειριστή ταχύπλοου σκάφους (τουλάχιστον έξι ώρες θεωρητική και τρεις ώρες πρακτική εκπαίδευση), με στόχο τη βελτίωση του επιπέδου θεωρητικής και πρακτικής κατάρτισης αυτών και, κατά συνέπεια, την επίτευξη ικανοποιητικού επιπέδου ασφάλειας κατά το χειρισμό ταχυπλόων σκαφών.

β. Αξιοποίηση των δυνατοτήτων που παρέχουν οι νέες τεχνολογίες και διεκπεραίωση με ηλεκτρονικές/διαδικτυακές διαδικασίες τόσο της υποβολής αιτήσεων για τη συμμετοχή στις εξετάσεις υποψηφίων χειριστών ταχυπλόων σκαφών, όσο και μεγάλου μέρους της διαδικασίας διενέργειας των εξετάσεων καθαυτών, με στόχο τη διευκόλυνση των συναλλασσόμενων πολιτών, αλλά και την ελαχιστοποίηση των πιθανοτήτων διαβλητότητας των σχετικών διαδικασιών.

γ. Καθορισμός σύγχρονου τύπου εντύπου της άδειας χειριστή ταχύπλοου σκάφους (στο πρότυπο του νέου διπλώματος οδήγησης), που θα γίνει με απόφαση του Αρχηγού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με στόχο την επίτευξη ικανοποιητικού επιπέδου ασφάλειας για την αποτροπή παραποίησης και πλαστογραφίας αυτών.

δ. Καταχώρηση των χορηγούμενων αδειών χειριστών ταχυπλόων σκαφών σε μία ενιαία βάση δεδομένων, η οποία θα τηρείται σε κεντρικό επίπεδο και από την οποία θα λαμβάνεται μοναδικός κωδικός για κάθε χορηγούμενη άδεια, με στόχο την αποτελεσματική διενέργεια των αστυνομικών ελέγχων.

ε. Καθορισμός των αναγκαίων τυπικών και ουσιαστικών προϋποθέσεων τόσο για την πιστοποίηση των εκπαιδευτών υποψηφίων χειριστών ταχυπλόων σκαφών, όσο και για τη χορήγηση έγκρισης λειτουργίας σχολών εκπαίδευσης υποψηφίων χειριστών ταχυπλόων σκαφών, με στόχο την παροχή υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικών υπηρεσιών.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...