Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Επιστρέφει στην Ευρώπη η Φόρμουλα 1

Με το GP της Ισπανίας
Ύστερα από τρεις εβδομάδες διακοπής το πρωτάθλημα της Formula 1 συνεχίζεται και μάλιστα επιστρέφει σε… γνώριμα λημέρια με το ισπανικό γκραν πρι (10-12/5).

Ομάδες και πιλότοι ζεσταίνουν τους κινητήρες τους, ενόψει του πέμπτου γκραν πρι της σεζόν, ο οποίος φιλοξενείται στην πίστα της Καταλονίας…
εγκαινιάζοντας τον πρώτο αγώνα στην Ευρώπη.

Το καταλονικό σιρκουί αποτελεί παράδοση για το πρωτάθλημα της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού, αφού εκτός από το γεγονός ότι φιλοξενεί τη Formula 1 από το 1991, στην εν λόγω πίστα πραγματοποιούνται και οι χειμερινές δοκιμές εξέλιξης, με αποτέλεσμα οι πιλότοι να γνωρίζουν το σιρκουί πολύ καλά.

Σημαντικό ρόλο και σε αυτό το γκραν πρι -εκτός των αναβαθμίσεων που περιμένουμε να δούμε από τις ομάδες- θα παίξουν και τα ελαστικά της Pirelli, η οποία θα… εφοδιάσει τις ομάδες με τη σκληρή – νέα γόμα, η οποία είναι περισσότερο ανθεκτική- και τη μεσαία γόμα.


Βαθμολογία πιλότων μετά τα τέσσερα πρώτα γκραν πρι

1. Φέτελ, 77
2. Ραϊκόνεν, 67
3. Χάμιλτον, 50
4. Αλόνσο, 47
5. Γουέμπερ, 32
6. Μάσα, 30
7. Γκροσάν, 26
8. Ντι Ρέστα, 20
9. Ρόσμπεργκ,14
10. Μπάτον, 13

Βαθμολογία Κατασκευαστών

1. Red Bull 109
2. Lotus 93
3. Ferrari 77
4. Mercedes 64
5. Force India 26
6. McLaren 23
7. Toro Rosso 7

Λίγα λόγια για την πίστα

Στην Καταλονία ο νικητής θα δει την καρό σημαία, ύστερα από τη συμπλήρωση 66 γύρων, ενώ συνολικά οι πιλότοι θα έχουν διανύσει 307.104 χιλιόμετρα, μιας και η πίστα έχει μήκος 4.655 χλμ.

Το ισπανικό σιρκουί αποτελείται από 16 στροφές, υψηλής και χαμηλής ταχύτητας, εφτά εκ των οποίων είναι δεξιόστροφές και οι υπόλοιπες εννιά αριστερόστροφες, ενώ η πορεία των μονοθέσιων ακολουθεί τη φορά των δεικτών του ρολογιού.

Οι πιλότοι στην Ισπανία αγγίζουν τα 311 χιλιόμετρα την ώρα στην ευθεία της εκκίνησης, ενώ τη μεγαλύτερη καταπόνηση δέχονται στην τρίτη στροφή, όπου οι οδηγοί δέχονται δυνάμεις 3.86 G. Στην Ισπανία οι φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού κάνουν αισθητή την παρουσία τους, καθώς πάντα γεμίζουν τις κερκίδες,

Ο ταχύτερος γύρος έχει γίνει από τον Κίμι Ραϊκόνεν το 2008 με το μονοθέσιο της Ferrari.

Στατιστικά

-Η Ferrari έχει παράδοση στην πίστα της Καταλονίας, έχοντας πάρει εφτά νίκες σε 21 χρόνια.
-Ο Φερνάντο Αλόνσο, είναι ο μοναδικός Ισπανός πιλότος, ο οποίος έχει πάρει νίκη εντός έδρας. Ο δύο φορές Παγκόσμιος πρωταθλητής, είδε την καρό σημαία το 2006, όταν έτρεχε με την Renault.
-Ο Μίκαελ Σουμάχερ έχει τις περισσότερες νίκες στην Ισπανία (έξι καρό σημαίες) και μάλιστα, είναι ο μοναδικός πιλότος που έχει ανέβει στο πρώτο σκαλί του βάθρου, χωρίς να έχει εκκινήσει από την πρώτη θέση.
-Πέρυσι τη νίκη πήρε ο Παστόρ Μαλδονάδο.

Νικητές στην Καταλονία:

2012: Παστόρ Μαλδονάδο
2011: Σεμπάστιαν Φέτελ
2010: Μαρκ Γουέμπερ
2009: Τζένσον Μπάτον
2008: Κίμι Ραϊκόνεν
2007: Φελίπε Μάσα
2005: Κίμι Ραϊκόνεν
2004: Μίκαελ Σουμάχερ
2003: Μίκαελ Σουμάχερ
2002: Μίκαελ Σουμάχερ
2001: Μίκαελ Σουμάχερ

Πηγή: sport-fm.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...