Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

WTCC: Δύο LADA Granta θα λάβουν μέρος στο Marrakech (+TEASER VIDEO)

Η ομάδα LADA Sport Lukoil έρχεται στον δεύτερο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αυτοκινήτων Τουρισμού, που πραγματοποιείται στην εξωτική μαροκινή πόλη του Marrakech, με ανανεωμένες φιλοδοξίες και νέο οδηγικό δίδυμο. Μαζί με τον πρώην πρωταθλητή του αντίστοιχου Βρετανικού θεσμού James Thompson, θα είναι και ο Ρώσος οδηγός Mikhail Kozlovskiy για πρώτη φορά πίσω από το τιμόνι ενός LADA Granta. Ο αγώνας αυτού του Σαββατοκύριακου θα διεξαχθεί σε ένα ειδικά σχεδιασμένο σιρκουί δρόμου κοντά στο κέντρο της πόλης. Από την πρώτη φορά που φιλοξένησε γύρο του WTCC το 2009, το Marrakech κατέχει μόνιμη θέση στο...
ημερολόγιο, προσελκύοντας ένα ενθουσιώδες πλήθος των θεατών. Είναι επίσης ένας αγώνας με βασιλικό ενδιαφέρον αφού τελεί υπό την αιγίδα της ΑΜ του Βασιλιά Mohammed VI. Έτσι, από την κορυφή προς τα κάτω, υπάρχει ένα τεράστιο ενδιαφέρον και πάθος για το μηχανοκίνητο αθλητισμό στο Μαρόκο, το οποίο μ έχρι το 1958 φιλοξενούσε ακόμα και Grand Prix. Η LADA Sport πήρε μέρος τελευταία φορά στον Μαροκινό γύρο του WTCC το 2009, χρησιμοποιώντας το LADA 110. Τώρα, τέσσερα χρόνια αργότερα, ο Ρώσος κατασκευαστής επιστρέφει με το Granta – το οποίο ήδη έχει αποδείξει τις δυνατότητές του στον προηγούμενο γύρο στη Monza με τις πολύ καλές επιδόσεις του στις κατατακτήριες.

Το σιρκουί δρόμου Moulay El Hassan βρίσκεται στα νότια προάστια του Marrakech, με συνολικό μήκος διαδρομής 4450 μέτρων. Η διάταξη της πίστας αποτελείται από μεγάλες ευθείες οι οποίες εναλάσσονται με μια ενδιαφέρουσα ποικιλία στροφών. Η αντιπαράθεση ανάμεσα στην αρχαία αρχιτεκτονική της πόλης και τα υπερσύγχρονα αυτοκίνητα του WTCC δεν αποτυγχάνει ποτέ να κάνει τον αγώνα του Marrakech μια πραγματικά εντυπωσιακή εκδήλωση, η οποία είναι δημοφιλής στους οπαδούς - τόσο αυτούς που την παρακολουθούν δια ζώσης όσο και αυτούς που την παρακολουθούν ζωντανά από το Eurosport, σε όλο τον κόσμο.




Ο James Thompson σχολίασε: 
"Το Marrakech είναι ένα πραγματικά ενδιαφέρον σιρκουί που είναι αρκετά διαφορετικό από οποιοδήποτε άλλο. Το μόνο μέρος με το οποίο έχει μερικά κοινά χαρακτηριστικά είναι η Monza, λόγω των μεγάλων ευθειών. Το Marrakech είναι μια πολύ γρήγορη πίστα, όπου χρειάζεσαι καλή τελική ταχύτητα, καλή επιτάχυνση και ένα αυτοκίνητο που να είναι πολύ δυνατό και σταθερό κατά το φρενάρισμα. Βασικά δεν έχω οδηγήσει στο συγκεκριμένο σιρκουί, απλά αυτό είναι που υποθέτω από τη μελέτη της διάταξης της πίστας. Νομίζω ότι το Granta θα είναι ανταγωνιστικό. Έχουμε ήδη δείξει ότι είχαμε ταχύτητα στη Monza, όπου ήμασταν σταθερά γρήγοροι στον πρώτο τομέα της πίστας, ο οποίος είναι κι ο ταχύτερος. Έτσι είμαι αισιόδοξος ότι θα έχουμε δυνατές επιδόσεις αυτό το Σαββατοκύριακο. Το μικρό μέγεθος του Granta θα πρέπει επίσης να είναι πλεονέκτημα στις στροφές: είναι αρκετά ευκίνητο αυτοκίνητο και διασκεδάζω να περνάω από τα σικέιν. Το μόνο μειονέκτημα του να έχεις ένα μικρό αυτοκίνητο είναι ότι μερικές φορές χάνεις ένα κομμάτι από τη σταθερότητα στις υψηλές ταχύτητες, αλλά ελπίζουμε ότι εκεί είναι ο οδηγός που κάνει τη διαφορά. Έτσι, είναι δύσκολο να πω αν τελικά χάνουμε ή κερδίζουμε εξαιτίας αυτού, αλλά ελπίζουμε ότι αυτό μεταφράζεται σε ένα συνολικά καλό χρόνο γύρου."

Ο Mikhail Kozlovskiy πρόσθεσε:  
"Φυσικά και ανυπομονώ για αυτό το Σαββατοκύριακο, καθώς είναι η πρώτη μου φορά που οδηγώ το LADA Granta στο WTCC. Ωστόσο δεν είναι εντελώς κανούριο για μένα, αφού έχω ήδη οδήγησει το Granta σε αγώνες αυτοκινήτων τουρισμού στη Ρωσία. Υπάρχουν πολλά με τα οποία πρέπει να εξοικειωθώ στη συγκεκριμένη έκδοση του αυτοκινήτουόμως. Έχει μια νέα μηχανή και άλλα συστήματα με τα οποία δεν έχω δουλέψει ποτέ πριν, αλλά δεν νομίζω ότι αυτό θα μου προκαλέσει κάποιο πρόβλημα: είναι πραγματικά συναρπαστικό! Ήρθα στο Marrakech αρκετές ημέρες πριν από τον αγώνα για να μελετήσω πώς ακριβώς λειτουργεί το αυτοκίνητο και να συνηθίσω το περιβάλλον. Την Παρασκευή το απόγευμα, τελικά θα το οδηγήσω! Μέχρι τότε, θα έχω καταλάβει ελπίζω μερικά βασικά πράγματα για το αυτοκίνητο. Έχω κάποια εμπειρία από την οδήγηση σε σιρκουί δρόμου από το παρελθόν, τόσο στη Ρωσία όσο και στο εξωτερικό, αλλά το Marrakech θα είναι αρκετά διαφορετικό νομίζω. Σίγουρα πρόκειται να είναι το ταχύτερο των σιρκουί δρόμου στα οποία έχω αγωνιστεί, λόγω όλων αυτών των μεγάλων ευθειών. Βασικά, από ό, τι μπορώ να καταλάβω, η πίστα είναι απλά μια σειρά από ευθείες οι οποίες διακόπτονται από σικέιν. Έτσι αισθάνομαι καλά και ανυπομονώ να κάτσω πίσω από το τιμόνι του Granta. Ήταν ωραίο που γνώρισα όλα τα μέλη της ομάδας, αν και στην πραγματικότητα τους περισσότερους τους ήξερα από πριν, έτσι είναι λίγο σαν να επιστρέφω στο σπίτι."

Ο επικεφαλής της ομάδας Victor Shapovalov κατέληξε: 
"Μετά το ατυχές συμβάν κατά τη διάρκεια των προκριματικών στη Monza, και τα δύο αυτοκίνητά μας τώρα έχουν πλήρως επισκευαστεί. Έτσι, είμαστε σίγουρα έτοιμοι για το Marrakech, όπου ελπίζουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Αυτή είναι μια γρήγορη διαδρομή με πολλές μεγάλες ευθείες, ακριβώς όπως και στη Monza. Αν κοιτάξουμε πίσω τα αποτελέσματά μας από τα προκριματικά στη Monza, ήταν πολύ καλά με ελπιδοφόρους χρόνους: ειδικά στον πρώτο τομέα όπου το Granta ήταν ένα από τα γρηγορότερα αυτοκίνητα. Αυτό μας κάνει να ελπίζουμε ότι τα αυτοκίνητα θα είναι γρήγορα και πάλι αυτό το Σαββατοκύριακο. Ας περιμένουμε να δούμε τι φέρνουν οι κατατακτήριες ..."

Κάθε ένας από τους δύο αγώνες που απαρτίζουν το Σαββατοκύριακο αποτελείται από 11 γύρους, με τις κατατακτήριες να ξεκινούν στις 14:30 το Σάββατο 6 Απριλίου (τοπική ώρα). Τα αποτελέσματα θα καθορίσουν τις θέσεις στην εκκίνηση για τον πρώτο αγώνα, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 15:20 την Κυριακή 7 Απριλίου. Ο δεύτερος αγώνας έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει μια ώρα αργότερα, στις 16:20. Και οι δύο αγώνες θα μεταδοθούν ζωντανά από το Eurosport.

Η LADA Sport Hellas εκπροσωπεί επίσημα τη LADA Sport στην Ελλάδα από τον Μάρτιο του 2013. Δημιουργήθηκε για την προώθηση της μάρκας LADA Sport στην Ελλάδα και απευθύνεται σε νέους, δραστήριους ανθρώπους, που αγαπούν τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, καθώς και στους φίλους της LADA. Στην ιστοσελίδα www.lada-sport.gr μπορείτε να βρείτε όλες τις πληροφορίες και τα τελευταία νέα σχετικά με τις δραστηριότητες της LADA Sport στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...