Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

“Product design 2013”: Το Opel ADAM κερδίζει βραβείο σχεδίασης ‘red dot’

Το Opel ADAM αποτελεί αντικείμενο λατρείας τόσο των ειδικών του χώρου όσο και των πελατών χάρη στην αντισυμβατική εμφάνιση και την επαναστατική τεχνολογία του. Πιο πρόσφατη απόδειξη είναι η περίοπτη διάκριση “red dot design award” την οποία η 37μελής διεθνής επιτροπή ειδικών απένειμε στον πρωταθλητή εξατομίκευσης της Opel.

Νικητής του βραβείου “product design 2013” στην κατηγορία...
“Automotive & Transport”, το ADAM κατάφερε να ξεχωρίσει έχοντας απέναντί του ισχυρό ανταγωνισμό. Πάνω από 30.000 παραγγελίες έχουν ήδη δοθεί για το νέο, στυλάτο Opel, που κατακτά το κοινό του με ‘ελκυστικά σχήματα και βιώσιμες τάσεις’ σύμφωνα με τους ειδικούς. «Συνεχίζουμε σταθερά μία επιτυχημένη παράδοση στα βραβεία σχεδίασης ‘red dot’ των περασμένων ετών με το νέο, μοδάτο αυτοκίνητο πόλης και επιβεβαιώνουμε περίτρανα την καινοτόμο δύναμή μας» δήλωσε ο Niels Loeb, Opel Chief Designer Exterior. «Με το ADAM, αποδεικνύουμε για μία φορά ακόμα ότι μπορούμε να προσφέρουμε προϊόντα υψηλής αισθητικής και σχεδίασης σε όλες τις κατηγορίες αυτοκινήτων και για όλα τα γούστα».

Το νέο ADAM είναι το τέταρτο μοντέλο Opel που κερδίζει ένα ‘red dot design award’ από το 2009. Ανάλογες διακρίσεις έχουν ήδη κατακτήσει τα Insignia, Astra Sports Tourer και το συμπαγές Astra GTC. Αυτό αποτελεί περαιτέρω απόδειξη ότι η σχεδιαστική γλώσσα της Opel ‘η γλυπτική τέχνη συναντά τη Γερμανική ακρίβεια’ την οποία λανσάρισε το Insignia απολαμβάνει την υψηλή αποδοχή των ειδικών και πελατών ομοίως.

Φέτος οι υποψηφιότητες για το βραβείο ‘red dot’ ήταν περισσότερες από ποτέ. 1.865 εταιρίες και σχεδιαστές από 54 χώρες υπέβαλαν στην κριτική επιτροπή συνολικά 4.662 προϊόντα σε 19 κατηγορίες προς εξέταση. Το βραβείο θα απονεμηθεί επίσημα σε εορταστικό γκαλά την 1η Ιουλίου, 2013 στο AaltoTheater στο Essen, μία εκδήλωση την οποία αναμένεται να παρακολουθήσουν πάνω από 1.200 διεθνείς προσκεκλημένοι από τον κόσμο των επιχειρήσεων, της πολιτικής και των μέσων ενημέρωσης. Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους και πιο διάσημους διαγωνισμούς σχεδίασης σε όλο τον κόσμο και χρονολογείται από το 1955.



Πρωταθλητής εξατομίκευσης και το καλύτερα συνδεδεμένο μικρό αυτοκίνητο

Εξατομικευμένα σχεδιαστικά στοιχεία προσδιορίζουν το χαρακτήρα του Opel ADAM – κανένα άλλο αυτοκίνητο στην κατηγορία του σε όλο τον κόσμο δεν προσφέρει περισσότερες από 61.000 επιλογές για το εξωτερικό και σχεδόν 82.000 για το εσωτερικό: 12 αποχρώσεις αμαξώματος με τρεις έξτρα ασορτί αποχρώσεις οροφής, 31 διαφορετικά σχέδια ζαντών με μοναδικά ένθετα και λεπτομέρειες όπως διαφορετικές επενδύσεις οροφής με φωτισμό LED.

Στο εσωτερικό, το ADAM περιλαμβάνει high-tech καινοτομίες όπως σύστημα IntelliLink infotainment που είναι συμβατό με iPhones και Android smartphones. Έτσι το ADAM είναι το καλύτερα συνδεδεμένο μικρό αυτοκίνητο, και παράλληλα υποστηρίζει φωνητική αναγνώριση SIRI Eyes Free για iPhones. Το μοδάτο αυτοκίνητο διαθέτει επίσης μία μεγάλη ποικιλία εξοπλισμού και τεχνολογιών που μέχρι πρότινος αποτελούσαν αποκλειστικότητα μοντέλων ανώτερων κατηγοριών, όπως: είναι η τελευταία γενιά Park Assist, θερμαινόμενο τιμόνι, Side Blind Spot Alert και το ενσωματωμένο σύστημα μεταφοράς ποδηλάτου FlexFix – όλα πολύ αξιόλογα χαρακτηριστικά. Πριν από μερικές εβδομάδες, ομάδα ειδικών απένειμε στο Opel ADAM τη διάκριση "Plus X Award” για τη λειτουργική άνεση, σχεδίαση, υψηλή ποιότητα και τις καινοτομίες του.

 [GM MEDIA]

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...