Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

O Sebastien Loeb και το 208 T16 Pikes Peak: Στοχεύοντας στα ύψη του Κολοράντο

Πάντα έτοιμος για νέες προκλήσεις, ο εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Sebastian Loeb και η ομάδα του Peugeot Sport θα διαγωνιστούν στις 30 Ιουνίου στο Pikes Peak International Hill Climb. Ο Αλσατός οδηγός θα αντιμετωπίσει την υψηλότερη ανάβαση του κόσμου- υψόμετρο 4,301 μέτρων – μπροστά από το τιμόνι του 208 Τ16 Pikes Peak, το οποίο σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε αποκλειστικά για το λόγο αυτό από την ομάδα της Peugeot Sport. Μάλιστα ο αγώνας αυτός σηματοδοτεί την επιστροφή της γαλλικής ομάδας στον θρυλικό αμερικανικό αγώνα, μετά τις αξέχαστες νίκες, το 1988 και το 1989.

Τα αποκαλυπτήρια του οχήματος με το οποίο ο Sebastian Loeb θα στοχεύσει στη νίκη στο Κολοράντο είναι πλέον γεγονός. Παρόλο που το αμάξωμα του αυτοκινήτου μοιάζει κατά πολύ με αυτό του μοντέλου της παραγωγής, ο ειδικά σχεδιασμένος κινητήρας του Peugeot 208 T16 Pikes Peak, έχει κατασκευαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να ανταποκρίνεται στις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στον αμερικανικό αγώνα, γνωστό και ως «ο αγώνας προς τα σύννεφα».

Το 208 Τ16 Pikes Peak θα κάνει την παρθενική του εμφάνιση στην πρεμιέρα της κατηγορίας με τους λιγότερους τεχνικούς περιορισμούς, «Unlimited». Οι μηχανικοί έχουν καταγράψει όλες τις βασικές παραμέτρους αυτής της γεμάτης στροφές και παράλληλα υψηλότερης διαδρομής, της παλαιότερης στην ιστορία των Η.Π.Α. μετά το Indy 500.

Ο Sebastian Loeb, κυρίαρχος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι για διάστημα μεγαλύτερο από μια δεκαετία, είναι έτοιμος να αποσυρθεί από το ράλι πρώτης κατηγορίας επιθυμώντας να εστιάσει την προσοχή του σε νέες προκλήσεις. Πέρα από τη συμμετοχή του στο φετινό GT World Series, εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία να συμμετάσχει στο γνωστό Pikes Peak Hill Climb και να ανακαλύψει και τις 156 στροφές που θα πρέπει να αντιμετωπίσει χωρίς τη βοήθεια κάποιου συνοδηγού. Ο Γάλλος, θα πρέπει επίσης να ανταπεξέλθει στην απότομη αλλαγή υψομέτρου (1500 μέτρα υψομετρικής διαφοράς σε λιγότερο από 20 χιλιόμετρα), με την γραμμή του τερματισμού να βρίσκεται στα 4301 μέτρα!

Λίγα λόγια για το Peugeot 208 T16 Pikes Peak
Επιθετικό, αγωνιστικό, και θηριώδες! Το απίθανο Peugeot 208 Τ16 Pikes Peak είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει την πρόκληση του υψηλότερου (βάσει υψομέτρου) μηχανοκίνητου αγώνα στον κόσμο, στις 30 Ιουνίου!

Το αμάξι που θα οδηγήσει ο Sebastian Loeb στο Κολοράντο ξεχωρίζει για τον εξαιρετικά υψηλό σχεδιασμό του: «Οι αναλογίες του είναι πολύ διαφορετικές από αυτές του 208 που βγαίνει στην παραγωγή» παρατηρεί ο Michael Trouve, επικεφαλής στο σχεδιαστικό τμήμα του Peugeot Styling Centre. «Αυτή η διαφορά του δίνει μια εμφάνιση που παραπέμπει λίγο σε «τέρας». Η Peugeot Sport μας έβαλε ένα σωρό τεχνικούς περιορισμούς, όπως το φάρδος και το ύψος του αυτοκινήτου, την ακριβή θέση των τροχών και της μηχανής, και δουλέψαμε με όλα αυτά για να φτιάξουμε μια extreme εκδοχή του 208».

Η δουλειά του Michael Trouve και του συναδέλφου του Attila Boscie, είχε σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα αμάξι με εκπληκτικό σκελετό. «Τα αυτοκίνητα που εκπροσωπούν μια εταιρία στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, είχαν από πάντα την τάση να έχουν πιο δομημένες φόρμες, οι οποίες συνδυάζουν πολύ αποτελεσματικά το στυλ και την αεροδυναμική. Το 208 Τ16 Pikes Peak δεν αποτελεί εξαίρεση, και έχει ενσωματωμένα όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά του 208, σηματοδοτώντας έτσι μια νέα σχεδιαστική γενιά της Peugeot,» είπε ο Michael. «Είμαι πολύ υπερήφανος που ήμουν κομμάτι όλης αυτής της περιπέτειας, ειδικά αν λάβουμε υπόψη το γεγονός ότι δεν είχαμε την πολυτέλεια του χρόνου να δουλέψουμε πάνω στο design του αυτοκινήτου, και αυτό γιατί πήραμε το πράσινο φως το Νοέμβριο αλλά το project εγκρίθηκε το Φεβρουάριο».

Αυτό που μένει τώρα είναι να ανακαλύψουμε τις αγωνιστικές ικανότητες του 208 Peak Pikes και τα τελικά του χρώματα. Υπομονή, όλα θα αποκαλυφθούν σύντομα!


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...