Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

GM: 230 εκ. ευρώ στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Προϊοντικής Εξέλιξης της Opel


  • Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Προϊοντικής Εξέλιξης ενισχύεται σαν αναπόσπαστο τμήμα του παγκοσμίου δικτύου ανάπτυξης και εξέλιξης της GM
  • Κύρια επένδυση σε νέο εργαστηριακό δυναμόμετρο στις εγκαταστάσεις του Ruesselsheim
  • Πρόσθετες, νέες δυνατότητες δοκιμής πλαισίου στην πίστα του Dudenhofen

Η GM ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να επενδύσει 230 εκατομμύρια ευρώ σε νέες εγκαταστάσεις δοκιμών στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Προϊοντικής Εξέλιξης στην έδρα της Opel στο Ruesselsheim και στην πίστα δοκιμών του Dudenhofen. Η επένδυση θα υλοποιηθεί μέσα στην επόμενη τετραετία. Η ανακοίνωση γίνεται μόλις δύο εβδομάδες μετά την επίσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου της GM στην έδρα Ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων της Opel/Vauxhall και την ανάληψη δέσμευσης για επένδυση 4 τεσσάρων δις ευρώ σε μελλοντικά προϊόντα το διάστημα 2013 - 2016.


Η ανακοίνωση αποτελεί ένα ακόμα βήμα στην προσπάθεια της GM να ενισχύσει την Opel/Vauxhall και – ταυτόχρονα – τους παγκόσμιους πόρους προϊοντικής ανάπτυξης της GM αυξάνοντας τη συνολική ευελιξία, ταχύτητα και απόδοση της εταιρίας και επενδύοντας σε παγκόσμια κοινά εργαλεία και εξοπλισμό. Επιπλέον, η επένδυση θα παίξει καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία της επόμενης γενιάς κινητήρων Opel/Vauxhall, η οποία θα πρέπει να πληροί τις Ευρωπαϊκές και παγκόσμιες προδιαγραφές ρύπων. Η επένδυση περιλαμβάνει επίσης νέο σταθμό καυσίμου, εργαστήριο ακουστικής και κτίριο ανάλυσης ασφάλειας.

«Η σημαντική επένδυση θα διαρκέσει αρκετές δεκαετίες και θα διασφαλίσει το μέλλον του Ευρωπαϊκού Προϊοντικού Κέντρου Εξέλιξης» δήλωσε ο Dr. Karl-Thomas Neumann, CEO της Opel και Πρόεδρος της GM Europe. «Το πρόγραμμα εξέλιξης του Ruesselsheim περιλαμβάνει κινητήρες και κιβώτια για την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο. Αυτή η πρωτοβουλία μας δίνει παγκόσμιο ρόλο στη δημιουργία κινητήρων» πρόσθεσε ο Dr. Neumann.

Νέα δυναμόμετρα θα αντικαταστήσουν παλαιότερο εξοπλισμό και θα συμβάλλουν στην εξέλιξη της επόμενης γενιάς κινητήρων για το 2020 και ακόμα παραπέρα. Επιπρόσθετα, θα χρησιμοποιηθούν ευέλικτες κυψέλες δοκιμών προκειμένου να βελτιωθεί η λειτουργική απόδοση. Το προηγμένο εργαστήριο θα συνδεθεί στη συνέχεια με τα κέντρα κινητήρων της GM στο Πόντιακ και το Τορίνο.

Στο πλαίσιο της επένδυσης, η πίστα δοκιμών του Dudenhofen θα αποκτήσει νέες δυνατότητες με νέα εργαστήρια, με ειδικό τομέα εμποτισμού οχημάτων, και δυναμόμετρα όπου θα ελέγχονται σχολαστικά οι εκπομπές ρύπων. Χάρη στη χρήση κοινού εξοπλισμού της GM, θα μπορούν να εφαρμόζονται παρόμοιες διαδικασίες δοκιμών και να προκύπτουν συγκρίσιμα δεδομένα.

Επιπλέον αυτών, το διοικητικό συμβούλιο και το συμβούλιο εργαζομένων στις αρχές της εβδομάδας συμφώνησαν σε πιο ευέλικτες συνθήκες εργασίας στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Προϊοντικής Εξέλιξης του Ruesselsheim όπου απασχολούνται περισσότεροι από 6.000 εργαζόμενοι με υψηλή κατάρτιση. Η πρωτοβουλία εντάσσεται στη Βασική Συμφωνία της 28ης Μαρτίου, 2013.

Η επένδυση στη σχεδίαση, τη μηχανολογία οχημάτων, στις δραστηριότητες κινητήρων και στο ανθρώπινο δυναμικό της Opel αποδεικνύει για μία ακόμα φορά τη δέσμευση της GM στην ενίσχυση της Opel/Vauxhall στην Ευρωπαϊκή αγορά με σκοπό τη μακροπρόθεσμη ανταγωνιστικότητα και επιτυχία.

Με πρόσθετους τεχνικούς πόρους και βελτιώσεις, οι μάρκες Opel και Vauxhall θα εξακολουθήσουν να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη σχεδίαση, μηχανολογία και κατασκευή νέων οχημάτων και κινητήρων για τις ίδιες καθώς και άλλους παίκτες στην προϊοντική γκάμα της GM.

Η επένδυση υπόκειται στην έγκριση του Εποπτικού Συμβουλίου της Opel.
[GM MEDIA]

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...