Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

BMW Concept X4: Το επόμενο κεφάλαιο στην ιστορία του Sports Activity Coupe

Κάθε νέο μοντέλο BMW X λανσάρει μία καινοτόμο ιδέα. Πράγματι, η παγκόσμια πρεμιέρα του πρώτου μοντέλου BMW X5 το 1999 σηματοδότησε το ξεκίνημα μιας νέας κατηγορίας από το BMW Group, της Sports Activity Vehicle (SAV), στην οποία οι BMW X παραμένουν ηγέτες της αγοράς. Οι BMW X3 και BMW X1 ήταν ομοίως τα πρώτα SAV στην κατηγορία τους και εξακολουθούν να θέτουν τα μέτρα σύγκρισης απέναντι στον ανταγωνισμό. Αυτή η ανάπτυξη πήρε νέα διάσταση το Μάιο του 2008 με το λανσάρισμα της BMW X6, του πρώτου Sports Activity Coupe (SAC). Η μοναδική φιλοσοφία του μοντέλου συνδύαζε τα...
αδρά χαρακτηριστικά μιας BMW X με τη συναισθηματική αύρα και το σπορ χαρακτήρα μιας BMW Coupe για πρώτη φορά. Η αμείωτη δημοτικότητα του πρώτου SAC της BMW επιβεβαιώνεται και από τα σταθερά υψηλά νούμερα πωλήσεων. Στη σύντομη ιστορία της, η σειρά BMW X ήδη θεωρείται επιτυχημένη. Από τότε που το πρώτο μοντέλο BMW X εμφανίστηκε στην αυτοκινητιστική σκηνή, ο μέσος όρος πωλήσεων όλης της οικογένειας BMW X ακολουθεί σταθερή ανοδική καμπύλη: Ένα στα τέσσερα νέα αυτοκίνητα BMW είναι τώρα μοντέλο BMW X.


Με την BMW Concept X4, το BMW Group επιχειρεί να δώσει μία πρώτη εικόνα της μελλοντικής οικογένειας BMW X. Με την πρώτη ματιά, μπορεί κάποιος να διαπιστώσει πόσο αρμονικά οι αρετές μιας BMW X μπορούν να συνδυαστούν με τα γονίδια μιας BMW Coupe.Το νέο Sports Activity Coupe concept της BMW προτίθεται να συνεχίσει την επιτυχημένη ιστορία της BMW X6 σε μία νέα κατηγορία οχημάτων. Ελκυστικές αναλογίες, σφιχτές καμπύλες και πολυάριθμες ποιοτικές λεπτομέρειες συνθέτουν έναν απαράμιλλο προϊοντικό χαρακτήρα που ξεχειλίζει συναίσθημα, γοητεία, δυναμισμό και τη στιβαρότητα ενός μοντέλου BMW X, ενώ ταυτόχρονα εκπληρώνει την υπόσχεση των εξαιρετικών επιδόσεων και της δυναμικής οδηγικής εμπειρίας. Αυτά θα γίνουν πραγματικότητα όταν η BMW X4 παραγωγής κυκλοφορήσει στην αγορά στις αρχές του 2014. Το δεύτερο Sporty Activity Coupe στη γκάμα μοντέλων της μάρκας θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της BMW στο Spartanburg της Αμερικής, στο πρότυπο κέντρο για μοντέλα BMW X, όπου επίσης παράγονται οι BMW X5, BMW X6 και BMW X3.

Ο σπορ χαρακτήρας της BMW Concept X4 διαμορφώνεται μέσα από τις δυναμικές γραμμές και αναλογίες της. Με μήκος αμαξώματος 4.648 mm, πλάτος 1.915 mm και ύψος 1.622 mm, οι εξωτερικές διαστάσεις της εκφράζουν σπορ κομψότητα και δυναμική στιβαρότητα.

Πέρα από το μακρύ καπό, τους κοντούς προβόλους και την τραβηγμένη προς τα πίσω καμπίνα επιβατών, τα στοιχεία ταυτότητας της BMW περιλαμβάνουν ένα μακρύ μεταξόνιο 2.810 mm, ενώ οι ζάντες αλουμινίου 21” χαρίζουν πρόσθετη λάμψη στο αθλητικό προφίλ (στήσιμο) του Sports Activity Coupe.

Εμπρός τμήμα με αστικό, αθλητικό παράστημα.

Το εμπρός τμήμα της BMW Concept X4 αποπνέει δυναμισμό, σήμα κατατεθέν μιας BMW, πλαισιωμένο από τη στιβαρότητα και τη βαρύτητα ενός μοντέλου BMW X σε ίσες αναλογίες. Κλασικά χαρακτηριστικά BMW όπως η μάσκα και οι κομψοί στρογγυλοί προβολείς χαρίζουν στο εμπρός τμήμα σαφή ταυτότητα και λάμψη που αιχμαλωτίζει το βλέμμα, όπως και κάθε μοντέλο της μάρκας. Η BMW Concept X4 αναδεικνύει αυτά τα αναγνωριστικά στοιχεία του εμπρός τμήματος με προσοχή στη λεπτομέρεια και τρισδιάστατο βάθος. Η μεγάλη μάσκα ξεχωρίζει μέσα από ένα εντυπωσιακό γυαλιστερό πλαίσιο που είναι ανοιχτό στα πλάγια και στο κάτω άκρο και δείχνει να αιωρείται στο κέντρο του εμπρός τμήματος. Η μάσκα αποτελείται από έντονα ανάγλυφες μπάρες με φίνες λεπτομέρειες. Οι κοίλες γυαλιστερές μαύρες μπάρες έχουν ένα μηχανουργικά κατεργασμένο κάτω τμήμα με ματ φινίρισμα που χαρίζει πρόσθετο οπτικό βάθος. Η γρίλια περιλαμβάνει πρόσθετα ανοίγματα για αυξημένη παροχή αέρα ψύξης του κινητήρα.

Η μάσκα πλαισιώνεται από δυναμικούς προβολείς LED. Στο εσωτερικό των μονάδων φώτων, μία κομψή, εξαγωνική εκδοχή των δύο προβολέων BMW δημιουργεί την ίδια εικόνα προσήλωσης στο δρόμο. Η οριζόντια συνέχεια των εσωτερικών αυτών στοιχείων δέσμης φωτός δημιουργεί μία οπτική σύνδεση με τη μάσκα, τονίζοντας και πάλι το πλάτος του εμπρός τμήματος.

Η δυναμική εικόνα φτάνει μέχρι την εμπρός ποδιά. Σύμφωνα με την παράδοση των BMW Coupe, οι πλαϊνοί αεραγωγοί είναι μεγαλύτεροι από τους εσωτερικούς, συμβάλλοντας τόσο οπτικά όσο και λειτουργικά στην ικανοποίηση των αυξημένων απαιτήσεων αέρα ψύξης. Μαζί με το φαρδύ μετατρόχιο και το χαμηλό κέντρο βάρους του αυτοκινήτου, οι αεραγωγοί προδίδουν εξαιρετικές επιδόσεις.

Οι πλαϊνοί αεραγωγοί συνεχίζουν το στιλιστικό θέμα της μάσκας: Οι μαύρες οριζόντιες μπάρες φέρουν το ίδιο μηχανουργικά κατεργασμένο κάτω τμήμα αλλά με εντυπωσιακά χρωμιωμένα άκρα. Έτσι συνδυάζεται η γοητευτική αντίθεση υλικών, η υψηλή ποιότητα με τη χαρακτηριστική στιβαρότητα των μοντέλων BMW X

Το σχεδιαστικό θέμα ολοκληρώνεται με τις προστατευτικές ποδιές, όπου τρία μηχανουργικά κατεργασμένα χρωμιωμένα στοιχεία προσφέρουν μια αίσθηση υψηλής ποιότητας σε συνδυασμό με τη μινιμαλιστική στιβαρότητα που πολλοί πελάτες πλέον αποζητούν.

Προφίλ με εντυπωσιακές αιχμές.

Οι αρετές ενός μοντέλου BMW X ‘παντρεύονται’ με τις αξίες μιας BMW Coupe στις μυώδεις γραμμές της BMW Concept X4. Οι αναλογίες της πείθουν ότι η BMW Concept X4 είναι το πιο δυναμικό όχημα στην κατηγορία.

Με το γνώριμο στυλ μιας BMW, το μακρύτερο μεταξόνιο, το σχετικά μακρύ καπό, οι κοντοί πρόβολοι και η τραβηγμένη προς τα πίσω καμπίνα χαρίζουν στο όχημα αναμφισβήτητο δυναμισμό όταν είναι ακίνητο.

Η εντυπωσιακή αλληλεπίδραση επιφανειών δημιουργεί μία ζωηρή αντίθεση φωτός και σκιάς που αποπνέει μία αίσθηση ευελιξίας και δύναμης. Έντονες, ανερχόμενες γραμμές διαμορφώνουν το σφηνοειδές τμήμα του προφίλ και δημιουργούν μία αίσθηση επιτάχυνσης ακόμα και εν στάσει.

Η οροφή στυλ coupe διαγράφει καμπύλη καθοδική τροχιά κάνοντας το αυτοκίνητο να δείχνει μακρύτερο. Από κάτω, τα παράθυρα εκτείνονται βαθιά μέχρι το πίσω τμήμα, όπου πλαισιώνονται από μία δυναμική εκδοχή της χαρακτηριστικής αλλαγής κλίσης της BMW – γνωστής ως Hofmeister kink. Η μακριά και μικρού ύψους επιφάνεια των παραθύρων δημιουργεί ένα δυναμικό συνδετικό κρίκο μεταξύ οροφής και αμαξώματος, συμβάλλοντας στην εντυπωσιακά δυναμική εμφάνιση. Ταυτόχρονα, το οπτικό κέντρο βάρους χαμηλώνει σε αρμονία με τη σπορ φιλοσοφία του προφίλ.

Οι καμπύλες επιφάνειες της BMW Concept X4 προβάλλουν μία νέα ερμηνεία του προφίλ BMW με ένα ζεύγος εντυπωσιακών γραμμών που μαγνητίζουν το βλέμμα. Μία κοίλη περιοχή κάτω από κάθε γραμμή χαρίζει στο προφίλ μία σχεδόν ανάγλυφη εικόνα – στιβαρή και δυναμική ταυτόχρονα. Οι ακμές και οι κοιλότητες των επιφανειών γίνονται πιο έντονες καθώς εκτείνονται προς την ουρά κάνοντας το πίσω τμήμα πιο εντυπωσιακό. Οι ανάγλυφοι θόλοι των τροχών συνδυάζονται με τις κοίλες επιφάνειες κάτω από τη μεσαία γραμμή, οπτικοποιώντας τον κυματισμό των επιφανειών μέσω των πίσω τροχών. Η απαστράπτουσα εξωτερική απόχρωση Long Beach Blue δένει τέλεια με τις περίτεχνες επιφάνειες και τις ελκυστικές καμπύλες, ενώ προσδίδει ιδιαίτερο βάθος στην εκφραστική σχεδιαστική γλώσσα.

Όπως αρμόζει στη φόρμα μιας BMW X, οι θόλοι των τροχών της BMW Concept X4 είναι μεγάλοι και σχεδόν τετράγωνοι στη σχεδίαση. Αυτή η έμφαση στους τροχούς οδηγεί το βλέμμα στο μεγάλο πλάτος και το μεταξόνιο του αυτοκινήτου, ενώ ταυτόχρονα παραπέμπει στο ευφυές σύστημα AWD xDrive. Οι μαύρες ματ προστατευτικές ποδιές ολοκληρώνουν σχεδιαστικά το αμάξωμα της BMW Concept X4. Εντυπωσιακές είναι οι δίχρωμες ζάντες αλουμινίου 21 ιντσών. Περίτεχνες, γυαλιστερές ακτίνες πάνω σε σκούρες επιφάνειες δημιουργούν μία ιδιαίτερη αίσθηση βάθους.

Συναρπαστικές λεπτομέρειες στο πίσω τμήμα

Το πίσω τμήμα της BMW Concept X4 παραπέμπει στα σπορ στοιχεία του εμπρός τμήματος και τα αναπαράγει σε οριζόντια διάσταση. Οι γραμμές του αμαξώματος και τα λεπτά πίσω φώτα LED που τοποθετούνται στα εξωτερικά πίσω άκρα τονίζουν τους μυώδεις θόλους των τροχών και το φαρδύ μετατρόχιο. Κάτω από τα φώτα, οριζόντιες γραμμές διαιρούν οπτικά το πίσω τμήμα, ενώ μεγάλες επιφάνειες που ανακλούν το φως μειώνουν οπτικά το ύψος και τονίζουν το πλάτος του αυτοκινήτου. Το κοντό πίσω παρμπρίζ σε συνδυασμό με τους φαρδείς ώμους υποδηλώνουν στιβαρότητα. Παρατηρώντας πιο κάτω, τα σχήματος L πίσω φώτα της BMW Concept X4 υπογραμμίζουν το αριστοτεχνικό στήσιμο στο δρόμο.

Ένα μεγάλο εσωτερικό στοιχείο στα πίσω φώτα, αντιγράφει το χαρακτηριστικό σχήμα ‘L’ της BMW σε τρισδιάστατη φόρμα και με εντυπωσιακό βάθος.

Το πιο εντυπωσιακό σημείο πίσω είναι η φαρδιά ποδιά, που παραπέμπει στους μεγάλους εμπρός αεραγωγούς στα κάτω άκρα.

Τα ανοίγματα στην ποδιά φιλοξενούν τις δύο απολήξεις εξαγωγής μέσω δυναμικής καμπύλης, και στη συνέχεια το βλέμμα στρέφεται στους τροχούς. Στοιχεία βαμμένα στο χρώμα του αμαξώματος που φτάνουν μέχρι τα κάτω άκρα του προδίδουν την άριστη σχέση της BMW Concept X4 με το δρόμο.

Οι προστατευτικές ποδιές οριοθετούν το κάτω άκρο του αμαξώματος. Ματ μαύρες επιφάνειες δείχνουν τη BMW X4 χαμηλότερη και τονίζουν το στιβαρό χαρακτήρα της. Όπως και μπροστά, τρία μηχανουργικά κατεργασμένα στοιχεία από γυαλιστερό χρώμιο προσθέτουν σοφιστικέ λάμψη στην προστασία του κάτω τμήματος του αμαξώματος.



Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...