Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το γρηγορόσημο για την άδεια κυκλοφορίας ζει και βασιλεύει

Του Γιώργου Ανδρή
εφ. ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Τον «μπελά» τους έχουν βρει χιλιάδες έμποροι αλλά και ιδιοκτήτες εταιρειών ενοικιάσεων αυτοκινήτων από τα πρόστιμα που θα «πέσουν» στα ανασφάλιστα ΙΧ!

Ειδικότερα τουλάχιστον έναν υπάλληλο απασχολούν καθημερινά οι εμπορίες και εταιρείες ενοικιάσεων αυτοκινήτων ώστε να καταθέτουν...
πινακίδες κυκλοφορίας ή να προβαίνουν σε άρσεις ακινησίας των οχημάτων που έχουν πουληθεί...

Μάλιστα κάποιες μικρότερες επιχειρήσεις από τους δύο κλάδους εξαιτίας των μεγάλων περικοπών που έχουν κάνει αναγκάζονται να μεταβαίνουν οι ίδιοι στις εφορίες ώστε να διεκπεραιώνουν τις διαδικασίες κατάθεσης πινακίδων ή άρσης προσωρινής ακινησίας.

Το θέμα έχει λάβει πολύ μεγάλες διαστάσεις καθώς μέχρι πρότινος τόσο οι ιδιοκτήτες εταιρειών ενοικίασης αυτοκινήτων όσο και οι έμποροι δεν ασφάλιζαν τα οχήματα που είχαν ακινητοποιημένα στα καταστήματά τους και ιδίως οι έμποροι έχουν την δυνατότητα να τα κινούν με τις «Δοκιμαστικές» Πινακίδες Κυκλοφορίας που έχουν στην διάθεσή τους.

Ωστόσο η έναρξη ισχύος των προστίμων για τα ανασφάλιστα οχήματα τους ανάγκασε να πηγαίνουν συνεχώς στις εφορίες πινακίδες για να γλιτώσουν τα πρόστιμα αφήνονοντας έως και κλειστά τα καταστήματά τους...

Πάντως ως σίγουρο θεωρείται το γεγονός πως στα τέλη του 2013 θα δημιουργηθεί μια τεράστια «τρύπα» στα έσοδα από τα Τέλη Κυκλοφορίας καθώς σε περίπου 500.000 αυτοκίνητα θα κατατεθούν οι πινακίδες κυκλοφορίας από τους επαγγελματίες του κλάδου ώστε να γλιτώσουν το χαράτσι για τα ανασφάλιστα οχήματα αλλά και τα πρόστιμα που αναμένεται να επιβληθούν με τον ίδιο τρόπο σε όσα δεν έχουν Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου από ΚΤΕΟ.

Οσον αφορά στα δίκυκλα εκεί αναμένεται να δημιουργηθεί μεγάλος πανικός καθώς πέραν του 1,5 εκατ. μοτοσικλετών (πάνω από 50 κ.εκ.) υπάρχουν και αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες μοτοποδήλατα που αυτή τη στιγμή... αγνοούνται!

«Γρηγορόσημο»

Μπορεί η ρευστότητα να αποτελεί είδος προς εξαφάνιση στον κλάδο ωστόσο το «γρηγορόσημο» εξακολουθεί να υφίσταται απλά με χαμηλότερους συντελεστές. Ετσι η έκδοση «express» της νέας Αδειας Κυκλοφορίας εξαιτίας μεταβίβασης κυμαίνεται από 15 έως και 20 ευρώ ενώ πριν λίγο καιρό έφτανε σε περίπου 50 ευρώ...

Ωστόσο η έλλειψη των υπαλλήλων στις εφορίες αλλά και στις Διευθύνσεις Μεταφορών δημιουργούν μεγάλες καθυστερήσεις και μόνο με το «γρηγορόσημο» μπορεί να κάνεις κάποιος τη δουλειά του άμεσα.
Πηγή: imerisia.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...