Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Νέο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης θα λειτουργήσει στην Θεσσαλονίκη το 2014 με χρήση κινητού ή διαδικτύου

Θα απομακρυνθούν τα παρκόμετρα και θα σταματήσει η πληρωμή με μετρητά ή κάρτες.

Ένα νέο, σύγχρονο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης οχημάτων σχεδιάζει να εγκαταστήσει μέσα στο 2014, σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα, η Διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης. Στόχος να λυθεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα, να μειωθούν τα παράνομα διπλοπαρκαρισμένα και παράλληλα να αυξηθούν τα έσοδα.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, με τη συμμετοχή των αντιδημάρχων Επιχειρηματικότητας και Απασχόλησης, Χασδάι Καπόν και Καθαριότητας, Θανάση Παππά, καθώς και του εντεταλμένου Συμβούλου Κυκλοφορίας, Γιώργου Δημαρέλου, παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της μελέτης του Ινστιτούτου Μεταφορών (Ι.ΜΕΤ.) που αφορούν την εγκατάσταση του νέου συστήματος.

Σύμφωνα με τη μελέτη, θα απομακρυνθούν τα...
παρκόμετρα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στα πεζοδρόμια και θα σταματήσει η πληρωμή με μετρητά ή κάρτες. Για το νέο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης οι οδηγοί θα χρησιμοποιούν το κινητό τους τηλέφωνο ή το διαδίκτυο. Θα έχουν έναν προσωπικό κωδικό τον οποίο θα πληκτρολογούν και θα ανανεώνουν τον χρόνο στάθμευσης, πληρώνοντας το ποσό που τους αναλογεί.

«Θα δημιουργήσουμε ένα σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης όμοιο μ' αυτό άλλων ευρωπαϊκών χωρών», δήλωσε ο κ.Μπουτάρης, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Περιμένουμε μεγάλες αντιδράσεις γιατί ο καθένας πιστεύει ότι μπορεί να παρκάρει όπου θέλει χωρίς κόστος».

Σύμφωνα μάλιστα με όσα ανέφερε ο αντιδήμαρχος κ.Καπόν το υπάρχον σύστημα, που ισχύει μόνο για το κέντρο της πόλης, δεν «προχωρούσε» καθώς είτε τα μισά παρκόμετρα δεν λειτουργούσαν, είτε επιτήδειοι είχαν φροντίσει να τα καταστρέψουν, με αποτέλεσμα να είναι ελάχιστα τα έσοδα του δήμου. «Με το νέο σύστημα η χρέωση θα γίνεται ανά λεπτό. Γιατί αν κάποιος παρκάρει 15' λεπτά να χρεωθεί όλη την ώρα; Το σύστημα θα επεκταθεί σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα και σύμφωνα με τη μελέτη θα βελτιωθεί κατά 20% το κυκλοφοριακό. Θα σχεδιαστούν ειδικές θέσεις για τους επισκέπτες, ενώ θα υπάρχουν και θέσεις για τους μόνιμους κατοίκους χωρίς χρέωση», είπε ο κ. Καπόν.

Σε πρώτη φάση οι αλλαγές δεν περιλαμβάνουν το βασικό οδικό δίκτυο του δήμου Θεσσαλονίκης. Η μελέτη θα τεθεί προς διαβούλευση στα δημοτικά διαμερίσματα, ενώ ακολούθως θα συζητηθεί στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής για να καταλήξει στο δημοτικό συμβούλιο και στη συνέχεια με διεθνή διαγωνισμό να υπάρξει ανάδοχος. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό το νέο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης θα αρχίσει τη λειτουργία του στις αρχές του 2014 και η ώρα θα χρεώνεται από 1,7 έως 2 ευρώ, ενώ θα συσταθεί Σώμα Ελεγκτών για τους παραβάτες.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...