Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

"Χρυσό τιμόνι" για το νέο Renault Clio

Λίγες μόλις εβδομάδες αφότου αναδείχτηκε το «Καλύτερο Αυτοκίνητο Παραγωγής» (“Best Production Car”) από το RTL/Auto Plus στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού τον περασμένο μήνα, το νέο Renault Clio κατακτά μία ακόμα διεθνή διάκριση, αυτή τη φορά το...
«Χρυσό Τιμόνι» 2012. Το βραβείο παρέλαβε ο κος Stefan Mueller, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος, Πρόεδρος Ευρωπαϊκού Τομέα, σε ειδική τελική που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου.

Το νέο Renault Clio επικράτησε ως το καλύτερο «Μικρό Αυτοκίνητο» σε διαγωνισμό που οργάνωσαν το εβδομαδιαίο έντυπο BILD am SONNTAG του Axel Springer Group, η δημοφιλέστερη Κυριακάτικη έκδοση της Γερμανίας και το AutoBILD, το πρώτο σε πωλήσεις περιοδικό αυτοκινήτου παγκοσμίως. Επιπλέον των Ευρωπαϊκών εκδόσεων του ίδιου γκρουπ, το AutoBILD κυκλοφορεί σε πολυάριθμες τοπικές εκδόσεις σε Ανατολική Ευρώπη και Ασία. Ο συνολικός αριθμός αναγνωστών φτάνει τα 73 εκατομμύρια περίπου, και όλοι κλήθηκαν να ψηφίσουν το αγαπημένο τους μοντέλο.

Διανύοντας ήδη την 37η χρονιά του, ο θεσμός «Χρυσό Τιμόνι 2012» συγκέντρωσε 44 συμμετοχές σε έξι κατηγορίες. Στις κατηγορίες πολυμορφικών (MPV) και coupé/cabrio, οι νικητές αποφασίζονται απευθείας από την ψήφο των αναγνωστών. Στις υπόλοιπες τέσσερις κατηγορίες, τον τελευταίο λόγο έχει μία επιτροπή διακεκριμένων κριτών οι οποίοι αξιολογούν διεξοδικά τα πέντε επικρατέστερα μοντέλα οδηγώντας τα στις εγκαταστάσεις δοκιμών του Balocco στην Ιταλία.

Στην φετινή κριτική επιτροπή συμμετείχαν οι διεθνούς φήμης οδηγοί Mattias Ekström, Hans-Joachim Stuck, Walter Röhrl, Christina Surer και Vanina Ickx μαζί με τους αρχισυντάκτες των Ευρωπαϊκών περιοδικών του AutoBILD καθώς και γνωστές προσωπικότητες από το χώρο του αθλητισμού και της showbiz, όπως οι Franz Beckenbauer και Boris Becker.

Renault, 10-φορές νικητής των βραβείων «Χρυσό Τιμόνι»

Το Χρυσό Τιμόνι απονέμεται κάθε χρόνο από το 1976 και, με δέκα συνολικά βραβεία στην κατοχή της, η Renault είναι από τις πιο επιτυχημένες και πολυβραβευμένες κατασκευάστριες εταιρίες αυτοκινήτων στον θεσμό αυτό. Προηγούμενα μοντέλα που έχουν κερδίσει το βραβείο είναι το Fuego Coupé (1980), το μικρομεσαίο Renault 9 (1981), το πολυτελές sedan Renault 25 (1984), το Clio (1990), η δεύτερη, τρίτη και τέταρτη γενιά Espace (1991, 1997 και 2002), το Renault 19 (1992), το MPV Scénic (2009) και τώρα, το νέο Clio (2012).

Τα μυστικά της επιτυχίας του Νέου Renault Clio

Η ψήφος αναγνωστών και ειδικών αποδεικνύει την ευρεία αποδοχή της νέας στυλιστικής ταυτότητας της Renault από το κοινό. Το νέο Renault Clio είναι το πρώτο μοντέλο της νέας σχεδιαστικής φιλοσοφίας της μάρκας, με κύρια χαρακτηριστικά την περίοπτη θέση του λογοτύπου, τις αισθησιακές καμπύλες και τις εκλεπτυσμένες, ρευστές γραμμές.

Στην απήχηση του νέου Renault Clio συμβάλλει η ανανεωμένη γκάμα κινητήρων χαμηλότερου κυβισμού, οι οποίοι επιτυγχάνουν μείωση κατανάλωσης έως 20% σε σχέση με τους προκατόχους τους. Το αποδοτικότερο κινητήριο σύνολο σε επίπεδο εκπομπών CO2 είναι ο υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας ENERGY TCe 90, ο οποίος καταναλώνει μόλις 4,3 λίτρ./100 χλμ., που αντιστοιχεί σε εκπομπές 99 γραμ. CO2/χλμ1.

Με τον δυναμικό και αποδοτικό πετρελαιοκινητήρα ENERGY dCi 90 eco², το Νέο Renault Clio επιτυγχάνει απόδοση ρεκόρ στην κατηγορία του με κατανάλωση μόλις 3,2 λίτρ./100 χλμ, που αντιστοιχεί σε 83 γραμ. CO2/χλμ. Οι τιμές αυτές είναι εφάμιλλες πολύ ακριβότερων υβριδικών αυτοκινήτων.

Χάρη στην αρχιτεκτονική, την ανάρτηση, το αυξημένο μεταξόνιο και το φαρδύτερο μετατρόχιο, το πλαίσιο του Νέου Clio παραμένει σημείο αναφοράς στην κατηγορία του.

Με την διάκριση των πέντε αστέρων στα crash test του EuroNCAP, αποτελεί σημείο αναφοράς και στον τομέα της παθητικής ασφάλειας, κατακτώντας μάλιστα την υψηλότερη βαθμολογία για αυτοκίνητο πόλης σε τρία από τα τέσσερα κριτήρια που λαμβάνονται υπόψη.


1 Κατανάλωση μικτού κύκλου σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Οδηγία CE 715/2007.

Ένα ακόμα ασυναγώνιστο χαρακτηριστικό του Νέου Clio είναι το ενσωματωμένο σύστημα πολυμέσων που θέτει νέα πρότυπα στην κατηγορία. Το προηγμένο σύστημα MEDIA NAV, με οθόνη αφής 7’’ (18 εκατ.) ανήκει στο βασικό εξοπλισμό του 80% των εκδόσεων. Επίσης περιλαμβάνει ηχοσύστημα 4x20-Watt με Bass Reflex System και πλήρη συνδεσιμότητα (Bluetooth®, USB και jack) για να μπορούν οι επιβαίνοντες να απολαμβάνουν μουσική αποθηκευμένη σε φορητές συσκευές.




Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...