Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ηλεκτρικά ποδήλατα από την Polaris

Η Polaris είναι ευρύτερα γνωστή για τα εκτός δρόμου μοντέλα της κάθε είδους, όχι αποκλειστικά με τροχούς. «Μοτοσυκλέτες» για το χιόνι, με ερπύστριες ή πέδιλα, μεγάλα Quad και ATV, συνθέτουν μια γκάμα με σκληροτράχηλα μοντέλα.

Η νέα εμπλοκή της καναδικής εταιρείας είναι σε ένα χώρο όπου εισέρχεται για πρώτη φορά:
τα ηλεκτρικά ποδήλατα. Ξεκίνησε συνεργασία με την EVantage που εξειδικεύεται σε ηλεκτροκινητήρες ποδηλάτων, ώστε να σχεδιάσει η ίδια τα υπόλοιπα μέρη.

Μπορεί η Polaris να είναι γνωστή για τα βενζινοκίνητα ATV, snowmobiles και μοτοσυκλέτες, όμως ήδη έχει στη γκάμα της ηλεκτροκίνητα τετράτροχα με την σειρά των GEM. Με τα νέα Vector, Strive και Meridian, τα τρία νέα ηλεκτροκίνητα ποδήλατα, η Polaris διευρύνει την παρουσία της και σε έναν νέο τομέα μετακίνησης.

Τα ποδήλατα διαθέτουν το σύστημα DuoDrive της EVantage, που περνά αυτόματα από τη θέση «μέγιστης ταχύτητας» (SpeedDrive) στη θέση «μέγιστης ροπής» (TorqueDrive). Τη θέση SpeedDrive χρησιμοποιεί για την κίνηση σε ομαλές επιφάνειες, ευθείες, χωρίς μεγάλες αλλαγές κλίσεων. Αντίθετα περνά στη θέση TorqueDrive όταν αρχίσουν οι δυσκολίες από την κίνηση σε ανηφόρα ή σε κακής κατάστασης δρόμο.

Η αλλαγή μεταξύ των δύο σχέσεων γίνεται αυτόματα μέσω του λογισμικού «Smart Control» που το συνοδεύει. Μόλις οι συνθήκες γίνουν πιο δύσκολες, το ποδήλατο αλλάζει χαρακτήρα και προσφέρει την ανάλογη απόδοση.

Η εμπλοκή του κινητήρα στην υποβοήθηση της κίνησης γίνεται είτε σε συνδυασμό με την κίνηση των πεταλιών από τον οδηγό είτε με την περιστροφή του χειριστηρίου του γκαζιού στο τιμόνι.

Ο ποδηλάτης μπορεί να σταματήσει εντελώς το πετάλι και να χρησιμοποιεί αποκλειστικά και μόνο το γκάζι στο τιμόνι, πρακτική που υιοθετούν όλο και περισσότεροι κατασκευαστές πλέον.

Όταν η κίνηση υποβοηθείται από τον ποδηλάτη κάνοντας πετάλι, ειδικοί αισθητήρες προσμετρούν την απόδοση του ποδηλάτη και «συμπληρώνουν» τα κενά ισχύος κατά την περιστροφή των πεταλιών. Το σύστημα BioSync κάνει την κίνηση πιο ομαλή ενώ εξοικονομεί ενέργεια αυξάνοντας εύλογα και την αυτονομία.

Όλα τα μοντέλα της Polaris χρησιμοποιούν κινητήρα 450 watt και μπαταρίες λιθίου 29,6 volt της ProRide. Ο κινητήρας μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα μέχρι τα 30 χ.α.ω. και οι μπαταρίες μπορούν να υποστηρίξουν την κίνηση για ένα εύρος μεταξύ 25 και 45 χιλιομέτρων, ανάλογα με την χρήση που γίνεται στο γκάζι.

Άλλα κοινά στοιχεία και των τριών μοντέλων αποτελούν τα πλαίσια αλουμινίου, το σασμάν της SRAM και η εμπρόσθια ανάρτηση της Suntour.

Για τη μεγιστοποίηση της αυτονομίας, ένα ακόμη σύστημα έχει ενταχθεί στο οπλοστάσιο των ποδηλάτων της Polaris. Το σύστημα Arc Regen χρησιμοποιεί την ενέργεια που καταναλώνεται κατά το φρενάρισμα όταν οι ταχύτητες ξεπερνούν τα 30 χ.α.ω και τη μετατρέπει σε ηλεκτρική ενέργεια τροφοδοτώντας ξανά τις μπαταρίες.

Όταν το σύστημα τεθεί σε λειτουργία, ο κινητήρας αντιστρέφει τη λειτουργία του και γίνεται γεννήτρια, στέλνοντας ρεύμα στις μπαταρίες.

Ένας πίνακας ελέγχου στο τιμόνι, δίνει πληροφορίες στον οδηγό και του επιτρέπει να κάνει μια σειρά από ρυθμίσεις. Από εκεί επιλέγει την επιθυμητό τρόπο λειτουργίας (mode) ενώ παρακολουθεί και τα δεδομένα της διαδρομής του, όπως η ταχύτητά του, η απόσταση που έχει διανύσει αλλά και αυτή που του απομένει.

Για την ψυχολογική τόνωση των οικολόγων, υπάρχει και η ένδειξη για το «ενεργειακό αποτύπωμα» του ποδηλάτη, καθώς δείχνει πόσα κιλά διοξειδίου του άνθρακα λιγότερα παράχθηκαν από τη συγκεκριμένη μετακίνηση σε σύγκριση με την ίδια διαδρομή αν αυτή γινόταν με βενζινοκίνητο αυτοκίνητο.

Οι ενδείξεις επίσης περιλαμβάνουν και την ποσότητα της ενέργειας που παρήγαγε το σύστημα πέδησης αναπληρώνοντας τις μπαταρίες αλλά και τα διαστήματα συντήρησης που απαιτούνται.

Το μοντέλο Vector είναι ένα υβρίδιο ποδηλάτου μεταξύ πόλης και εκτός δρόμου, σχεδιασμένο για γενική χρήση. Το Strive είναι μια πιο «τουριστική» έκδοση για μεγαλύτερες αποστάσεις, ενώ το Meridian είναι το πιο εξοπλισμένο με φτερά, φωτάκια LED και σχάρα, εφοδιασμένο πλήρως για σφικτή αστική χρήση.

Η τιμή όλων των μοντέλων είναι η ίδια, λίγο κάτω από τις 2.000 ευρώ στην Αμερική.

Πηγή: Newsbeast.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...