Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το τρένο ξανασφύριξε στον Πύργο

Για άλλη μια φορά ζωντάνεψε αυτό το Σαββατοκύριακο ο Σιδηροδρομικός Σταθμός του Πύργου. Ένα ακόμα τουριστικό δρομολόγιο είχε την αφετηρία του από την πρωτεύουσα της Ηλείας και προορισμό την Καλαμάτα για να επιστρέψει και πάλι πίσω το μεσημέρι της Κυριακής. Οι στιγμές συγκινητικές και το ενδιαφέρον μεγάλο από τον κόσμο.

Μάλιστα σε αυτό το ταξίδι σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες συμμετείχαν και...
ξένοι επιβάτες από την Αγγλία, την Αυστρία και την Ουγγαρία, λάτρεις του σιδηρόδρομου και της φύσης. Άλλωστε η διαδρομή του νέου ταξιδιού ήταν μαγευτική από την Ηλεία προς τη Μεσσηνία και την Αρκαδία.

Λίγο μετά τις δέκα έφτασαν στον Πύργο τα πούλμαν που μετέφεραν τους εκδρομείς – ταξιδιώτες του τρένου. Ακολούθησαν οδικώς τη διαδρομή έως την ηλειακή πρωτεύουσα για να απολαύσουν στην συνέχεια την μαγεία του σιδηροδρόμου. Αρκετοί ήταν αυτοί που είχαν έλθει νωρίτερα ή ζουν στην περιοχή και θέλησαν να κάνουν αυτό το ταξίδι. Το τουριστικό δρομολόγιο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που αναβιώνει στην περιοχή είναι το τρίτο που διοργανώνεται και φαίνεται πως αποκτά το δικό του κοινό με προοπτικές επέκτασης. Το θετικό είναι πως η Ηλεία αποτελεί μαζί με την Μεσσηνία την έδρα αυτού του δρομολογίου.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Λευτέρης Μαρούσης, «μετά την επιτυχία των προηγούμενων τουριστικών δρομολογίων, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ δρομολογεί ακόμα ένα από τον Πύργο με τελικό προορισμό την Καλαμάτα, όπου θα γίνει διανυκτέρευση. Γίνεται μια προσπάθεια τουριστικής αξιοποίησης που αγκαλιάζει ο κόσμος . Ελπίζουμε να προχωρήσει. Θα δούμε τι θα γίνει για τις άλλες γραμμές πολλά βρίσκονται υπό μελέτη» ανέφερε και απαντώντας σε ερώτηση σχετική με την αξιοποίηση παλιών εγκαταστάσεων και μηχανών, ότι «έχουν γίνει σκέψεις και για τα σπάνια κομμάτια της βιομηχανικής ιστορίας και πιστεύω ότι το μέλλον θα είναι ευοίωνο».

Χθες στο σταθμό του Πύργου βρέθηκε και ένας πρώην σιδηροδρομικός από το νομό, ο παλιός σταθμάρχης της Αμαλιάδας Οδυσσέας Στριγάς, που συνταξιοδοτήθηκε το 1998 και ενώ ο σιδηρόδρομος στην Ηλεία ήταν ακόμα ζωντανός. «Ο σιδηρόδρομος είναι η ζωή μου. Δεν ήταν μόνο ένα επάγγελμα. Συγκινούμαι που έστω και ως εκδρομικό κυκλοφορεί και πάλι στην Ηλεία. Ελπίζω να υπάρχει συνέχεια.

Ο κόσμος δείχνει ενδιαφέρον και πρέπει να στηριχθεί στην Ηλεία. Ήρθα εδώ να διατρανώσω την πίστη μου στο σιδηρόδρομο. Απαξιώθηκε ο σιδηρόδρομος κατ εμέ κακώς. Το έργο του ήταν σημαντικό για τις επιβατικά και τα μεταφορικά δρομολόγια. Δεν ήταν ασύμφορο. Ούτε τα νυχτερινά δρομολόγια, αυτά εξυπηρετούσαν πολύ κόσμο. Πρέπει να επαναλειτουργήσει για την κοινωνία» επισήμανε μιλώντας στους δημοσιογράφους.

Η διαδρομή που ακολουθεί το δρομολόγιο είναι από τον Πύργο προς την Καλαμάτα την πρώτη ημέρα με διανυκτέρευση στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα και χρόνο για επίσκεψη στην πόλη και στο μηχανοστάσιο του ΟΣΕ στην Καλαμάτα όπου φιλοξενεί μοναδικά σιδηροδρομικά εκθέματα. Στην επιστροφή την Κυριακή το πρωί, από την Καλαμάτα η αμαξοστοιχία θα κατευθυνθεί προς τους Χρανούς Αρκαδίας, όπου θα γίνει ωριαία στάση για καφέ και μετά προς το Ζευγολατιό και το Καλό νερό. Εκεί θα γίνει στάση για φαγητό και έπειτα το τρένο θα ακολουθήσει το δρόμο της επιστροφής για τον Πύργο.

Πηγή: ilialive

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...