Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

1.000 χιλιόμετρα με κόστος κάτω από €50

Χώρες όπως η Ελβετία βρέθηκαν αντιμέτωπες με μία τεράστια αύξηση ύψους 28% στο κόστος βενζίνης και 32% στις τιμές diesel στο διάστημα μεταξύ Ιουνίου και Αυγούστου φέτος. Στην Αυστρία, Γερμανία και Ισπανία σημειώθηκαν επίσης αυξήσεις της τάξης του 10% την ίδια χρονική περίοδο.

Η Νορβηγία και η Ιταλία παραμένουν οι...
ακριβότερες και σε κόστος βενζίνης και diesel, με τους Νορβηγούς να πληρώνουν πάνω από 2 Ευρώ το λίτρο για την απλή αμόλυβδη βενζίνη.

Εύλογο είναι ο κόσμος πλέον να είναι πιο προσεκτικός με το αυτοκίνητο που οδηγεί και να υπολογίζει πόσο επηρεάζεται ο εβδομαδιαίος προϋπολογισμός του.

Ένα αυτοκίνητο που καίει 7 λίτρ. /100 χλμ. σε μία χώρα όπως η Βρετανία θα χρειάζεται περίπου 1.240 Ευρώ σε καύσιμο για μία απόσταση 10.000 χλμ. με σημερινές τιμές. Μόλις πριν από τρία χρόνια, στο ξεκίνημα της παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης, το κόστος θα ήταν σχεδόν 377 λιγότερο, δηλαδή στα 868 Ευρώ. Πριν από δέκα χρόνια, το ετήσιο κόστος καυσίμου θα ήταν 662 Ευρώ.

Όμως οι μισθοί έχουν σχεδόν διπλασιαστεί από το 2002; Προφανώς όχι.

Το τελευταίο μοντέλο Fiesta ECOnetic Technology, που υιοθετεί προηγμένα χαρακτηριστικά όπως Auto-Start-Stop και Smart Regenerative Charging πετυχαίνει εκπομπές CO2 μόλις 87γραμ./χλμ.

Για να γίνει ακόμα σαφέστερη αυτή η απόδοση καυσίμου, η αντίστοιχη κατανάλωση είναι μόλις 3,3 λίτρ. /100 χλμ. Με βάση τη σημερινή μέση τιμή diesel / λίτρο στην Ευρώπη, ο οδηγός ενός Fiesta ECOnetic Technology μπορεί να διανύσει 1000 χλμ. με 49,60 Ευρώ.

Όμως και τα βενζινοκίνητα μοντέλα γίνονται εξίσου ανταγωνιστικά, χάρη στον επαναστατικό 1000άρη βενζινοκινητήρα EcoBoost της Ford που τώρα θα διατίθεται με το Fiesta, ζητώντας μέχρι 4,3 λίτρ./100 χλμ.

Με αυτό τον κινητήρα, που πρόσφατα ανακηρύχθηκε ‘Διεθνής Κινητήρας της Χρονιάς 2012’, το νέο Fiesta θα διανύει 1000 χλμ. με 69,10 Ευρώ.

Η βενζίνη είναι ακριβότερη από το diesel στις 24 από τις 27 χώρες της Ευρώπης, αλλά συγκριτικά με μεγαλύτερους βενζινοκινητήρες με παρόμοια ιπποδύναμη, το Fiesta 1.0 EcoBoost μπορεί να περιορίσει το κόστος καυσίμου κατά ένα τρίτο, χωρίς θυσίες στην οδηγησιμότητα.

Πού μπορεί να σας ταξιδέψει το Fiesta ECOnetic Technology με λιγότερο από 50 Ευρώ;

Με 50 Ευρώ diesel μπορείτε να οδηγήσετε την απόσταση των 484 χλμ. από την Κολωνία, την πατρίδα του Fiesta, μέχρι το Παρίσι, την πιο ρομαντική πρωτεύουσα της Ευρώπης, να επιστρέψετε στην Κολωνία, έχοντας και περίσσεια καυσίμου.

Ή, μπορείτε να διασχίσετε την Ιταλία σε όλο της το μήκος από το Λέτσε (νότια) μέχρι το Μιλάνο (βόρεια). Στην απόσταση των 1032 km χλμ. στον αυτοκινητόδρομο Α14 μπορεί να ακολουθήσετε και οδηγικές συμβουλές Eco-Driving tips ώστε να καλύψετε τα 32 επιπλέον χλμ.


ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
Νέο Fiesta ECOnetic Technology:
• Κινητήρας 1.6 TDCi diesel
• Εκπομπές CO2 87 γραμ./χλμ.
• Κατανάλωση 3,3 λίτρ./100 χλμ.
• Κόστος 1000 χλμ. μόλις 49,60 Ευρώ

Νέο Fiesta 1.0 EcoBoost (125 PS)
• Βενζινοκινητήρας 1.0 EcoBoost
• Εκπομπές CO2 99 γραμ./χλμ.
• Κατανάλωση 4,3 λίτρ./100 χλμ.
• Κόστος 1000 χλμ. μόλις 69,10 Ευρώ


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ
«Ξεπεράσαμε το στερεότυπο των θορυβωδών diesel του παρελθόντος, αλλά και το γεγονός ότι ήταν λύση -μονόδρομος για οικονομία καυσίμου. Σε τέσσερα από τα έξι παραδείγματά μας, ο βενζινοκινητήρας ήταν η καλύτερη επιλογή για όσους διανύουν περίπου 18.000 χλμ. το χρόνο. Αν κάνετε λιγότερα χιλιόμετρα, ο βενζινοκινητήρας θα είναι σχεδόν πάντα η καλύτερη επιλογή.”


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...