Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ανάκληση σε ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες της Zero Motorcycles

Η Zero Motorcycles εξέδωσε ανάκληση για τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα της του 2012, Zero S και Zero DS. Η ανάκληση απευθύνεται σε 315 μοτοσυκλέτες και αφορά στη λειτουργία ενός αισθητήρα κίνησης της κεντρικής μονάδας ελέγχου.

Αν μετατοπιστεί κατά την κίνηση της μοτοσυκλέτας, η μονάδα ελέγχου μπορεί να...
λάβει λάθος σήμα και να αδρανοποιηθεί στιγμιαία με αποτέλεσμα την άμεση διακοπή της παρεχόμενης ισχύος.

Είναι προφανές ότι η αναπάντεχη διακοπή παροχής ισχύος από τον κινητήρα μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια ελέγχου της μοτοσυκλέτας και κατ’ επέκταση σε πτώση.

Πάντως δημοσιογράφοι της αμερικάνικης ιστοσελίδας A&R είχαν δοκιμάσει τη μοτοσυκλέτα νωρίτερα μέσα στη χρονιά. Η μοτοσυκλέτα προς δοκιμή έκανε ξαφνικά καθολική διακοπή αρκετές φορές ενόσω την οδηγούσαν στους λόφους του Όκλαντ. Τότε τους δόθηκε η εξήγηση ότι θα πρέπει κατά λάθος να πάτησαν ταυτόχρονα το πίσω φρένο και το γκάζι, κάτι που προκαλεί βλάβη στο σύστημα και απαιτεί την επανεκίννησή του.

Δεν τους είχε ικανοποιήσει η εξήγηση που τους δόθηκε, παρόλα αυτά την δέχθηκαν καθώς πρόκειται για εφαρμογή μίας ελάχιστα γνωστής, νέας τεχνολογίας. Όμως τα νέα της ανάκλησης επαναφέρουν το πρόβλημα εκείνο και μάλλον δίνουν την εξήγηση.

Όπως και αν έχει, το πρόβλημα καταγράφεται στη μνήμη του υπολογιστή δεδομένων – κάτι σαν το μαύρο κουτί των αεροπλάνων - και μόνον αυτός μπορεί να γνωρίζει πραγματικά τι συμβαίνει. Και οι κατασκευαστές εννοείται, που οδηγήθηκαν στην εν λόγω ανάκληση,

Σε κάθε περίπτωση διαφωτίζεται μία δυσλειτουργία στην εξέλιξη των ηλεκτροκινητήρων, κάτι που έχει να κάνει απλά με την μικρή εμπειρία στην εφαρμογή της ηλεκτροκίνησης στις μοτοσυκλέτες. Ή σε απλά Ελληνικά, μια παιδική ασθένεια στην εξέλιξη των μοτοσυκλετών αυτών…


Πηγή: Newsbeast.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...