Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η Opel εγκαινίασε την πλήρως ανανεωμένη πίστα υψηλής ταχύτητας στο Κέντρο Δοκιμών της στο Dudenhofen

Η Opel εγκαινίασε πριν από μερικές ημέρες την πλήρως ανανεωμένη πίστα υψηλής ταχύτητας στο Κέντρο Δοκιμών της στο Dudenhofen. 

Ο εκσυγχρονισμός της πίστας δοκιμών εντάσσεται σε μία επένδυση συνολικού ύψους...
28,5 εκατομμυρίων ευρώ. Τα δέκα εκατομμύρια Ευρώ που διατέθηκαν για την ανανέωση της πίστας υψηλής ταχύτητας – του πυρήνα του Κέντρου Δοκιμών της Opel - και την εγκατάσταση κορυφαίων τεχνολογιών δοκιμών και ανίχνευσης αντιπροσωπεύουν τη μεγαλύτερη μεμονωμένη επένδυση.

«Τα εγκαίνια της πίστας υψηλής ταχύτητας είναι ορόσημο για το Κέντρο Δοκιμών μας» δήλωσε ο Mike Ableson, Αντιπρόεδρος Μηχανολογίας της Opel κατά τη διάρκεια της τελετής. «Επιβεβαιώνει τη δέσμευσή μας στο μακροπρόθεσμο μέλλον των εγκαταστάσεων εξέλιξης της Opel στη Γερμανία. Τέτοιες επεκτάσεις συμβάλλουν σημαντικά στην αναβάθμιση της προϊοντικής μας ποιότητας και φέρνουν ταχύτερα προσιτές καινοτομίες στους πελάτες μας».

Κάνοντας ένα συμβολικό γύρο της πίστας υψηλής ταχύτητας με τον Steffen Saebisch, Υπουργό Οικονομίας, Μεταφορών και Εθνικής Ανάπτυξης του κρατιδίου της Έσσης, ο Ableson παρέδωσε τη λειτουργία μιας από τις πιο ευέλικτες και σύγχρονες πίστες δοκιμών στον κόσμο στους μηχανικούς και τεχνικούς του Dudenhofen. Επικεφαλής της παρέλασης ήταν το διακεκριμένο Eco Speedster, το οποίο σημείωσε 17 διεθνή ρεκόρ στο Dudenhofen το 2003, και ένα Opel Rekord από το 1966, τη χρονιά που άρχισε να λειτουργεί το Κέντρο.



Σε ομιλία του, ο Υπουργός δήλωσε: «Εξαρτάται από τις ίδιες τις εταιρίες αυτοκινήτων να διασφαλίσουν δυνατότητες καινοτομίας και ανταγωνισμού στη βιομηχανία. Η Opel και η GM αποδέχτηκαν την πρόκληση. Με τις επενδύσεις τους στην επέκταση του Κέντρου Δοκιμών στο Dudenhofen δηλώνουν σαφή δέσμευση στο μέλλον. Πολιτική ευθύνη αποτελεί η δημιουργία του πλαισίου που χρειάζονται οι επιχειρήσεις για να ξεπεράσουν τις δυσκολίες. Γι’ αυτό η εκπαίδευση, η μείωση της γραφειοκρατίας και η προώθηση της καινοτομίας είναι πρωταρχικά ζητήματα για την κυβέρνηση της Έσσης. Η Έσση χρειάζεται μία ισχυρή και δυναμική βιομηχανία ώστε να διασφαλίσει ευημερία και στο μέλλον».

Οι επενδύσεις θα επιτρέψουν την αναπαραγωγή όλων των πιθανών οδηγικών προφίλ. Και συνεχίζει ο Mike Ableson: «Ενισχύουμε τη φήμη του Dudenhofen ως ενός από τα κορυφαία κέντρα δοκιμών σε όλο τον κόσμο και επεκτείνουμε τις επιχειρηματικές ευκαιρίες μας για εξέλιξη, δοκιμές εξαρτημάτων και επικοινωνία μάρκας. Παράλληλα θα ωφεληθούν πολυάριθμοι, μακροχρόνιοι εξωτερικοί πελάτες καθώς και εταίροι εξέλιξης».


Η διαχείριση προγραμμάτων δοκιμών στο Κέντρο Δοκιμών της Opel πληρούσε ανέκαθεν τις υψηλότερες απαιτήσεις ποιότητας, ακρίβειας και ασφάλειας. Νέα συστήματα ανίχνευσης στην πίστα υψηλής ταχύτητας και η προηγμένη, ηλεκτρονική τεχνολογία ελέγχου και μετρήσεων θα ανεβάσει τον πήχη ακόμα ψηλότερα στο μέλλον.
Για τους πελάτες, είναι πολύ σημαντικό τα πρωτότυπα των μελλοντικών μοντέλων να δοκιμάζονται μέχρι την τελευταία βίδα. Αυτό σημαίνει οδήγηση των αυτοκινήτων δοκιμών στο όριο υπό αυστηρά ελεγχόμενες συνθήκες. Χάρη στην αύξηση της γωνίας κλίσης από 37,5 στις 40 μοίρες τα αυτοκίνητα μπορούν τώρα να οδηγούνται με ασφάλεια με 250 km/h στην πίστα υψηλής ταχύτητας χωρίς πλευρικές δυνάμεις.

Οι εργασίες επέκτασης έχουν ήδη ξεκινήσει. Κατά τη διάρκεια του υπόλοιπου 2012, η Opel θα κατασκευάσει νέες πίστες για δοκιμές εξωτερικών θορύβων και ρύθμιση νέων κινητήρων.
Αξιοσημείωτα είναι επίσης ένα νέο σύστημα ελέγχου κυκλοφορίας σε ολόκληρη την πίστα δοκιμών, νέες πίστες για δοκιμή κιβωτίων και οδηγικής συμπεριφοράς σε επίπεδα Formula 1 και ένα κομμάτι πανομοιότυπο με δημόσιο δρόμο που περιλαμβάνει οδήγηση σε διαδρομή πόλης.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...