Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Καρέ του... Φέτελ!

Την τέταρτη συνεχόμενη νίκη του -και πέμπτη τη φετινή σεζόν- πανηγύρισε ο Σεμπάστιαν Φέτελ στην πίστα «Buddh International» της Ινδίας σε ένα εντυπωσιακό γκραν πρι, στο οποίο ο Φερνάντο Αλόνσο έδειξε τα δόντια του, τερματίζοντας στη δεύτερη θέση.

Ανοιχτή παραμένει η υπόθεση τίτλου, η οποία όπως όλα δείχνουν θα κριθεί στους τρεις τελευταίους αγώνες.

Με την ψυχή στο στόμα…


Ένα μικρό πρόβλημα στο πάτωμα της Red Bull άγχωσε τον Σεμπάστιαν Φέτελ και τους μηχανικούς της Red Bull στους τελευταίους εφτά γύρους του ινδικού γκραν πρι, ωστόσο δεν αποτέλεσε καθοριστικό παράγοντα στη εξέλιξη του αγώνα.

Με την εν λόγω νίκη ο Γερμανός έγινε ο πρώτος πιλότος που έχει ανέβει στο πρώτο σκαλί του βάθρου για τέσσερις συνεχόμενες φορές τη φετινή σεζόν.

Πολύ σκληρός για να πεθάνει…

Μπορεί το μονοθέσιο του Φέτελ στο τέλος του αγώνα να πέταγε σπίθες, ωστόσο ο Φερνάντο Αλόνσο «πέταγε φωτιές» από την εκκίνηση του αγώνα. Ο Ισπανός πιλότος πραγματοποίησε μία εντυπωσιακή εκκίνηση, προσπερνώντας τα μονοθέσια της McLaren.

Επόμενος στόχος του ήταν ο δεύτερος Μαρκ Γουέμπερ τον οποίο και προσπέρασε στον 48ο γύρο, όταν ο Αυστραλός αντιμετώπισε πρόβλημα με το σύστημα KERS. Μετά το γκραν πρι στην πίστα της Ινδίας ο Αλόνσο συνεχίζει να βρίσκεται στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος, έχοντας πλέον 13 βαθμούς από τον πρωτοπόρο, Σεμπάστιαν Φέτελ.

Άτυχος Γουέμπερ...

Το ένα-τρία έκανε η Red Bull στην Ινδία με τον Μαρκ Γουέμπερ να πλασάρεται στην τρίτη θέση. Ο Αυστραλός πιλότος στάθηκε άτυχος, καθώς ήταν γρήγορος και σταθερός, δείχνοντας πως μπορούσε να κρατήσει πίσω του τον Αλόνσο μέχρι την ώρα που τον εγκατέλειψε το KERS.

Ο Γουέμπερ είδε να τον προσπερνά ο Ισπανός πιλότος της Ferrari, ενώ γλύτωσε τα χειρότερα αφού προς το τέλος του αγώνα τον είχε πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής ο Λιούις Χάμιλτον.

Μέχρι εκεί μπορούσαν...

Μετά τις κατατακτήριες δοκιμές στην Ινδία ο Λιούις Χάμιλτον είχε δηλώσει πως η McLaren δεν έχει την ταχύτητα να ανταγωνιστεί τις Red Bull και αυτό φάνηκε στον αγώνα. Οι Βρετανοί πιλότοι δεν εκκίνησαν καλά στον αγώνα, ενώ είδαν τον Αλόνσο να τους αφήνει πίσω του, χωρίς ιδιαίτερο κόπο.

Συνεπώς, οι Λιούις Χάμιλτον και Τζένσον Μπάτον είδαν την καρό σημαία από την τέταρτη και πέμπτη θέση, αντίστοιχα.

Οι καλοί!

Για ακόμη έναν αγώνα ο Φελίπε Μάσα παρουσιάστηκε ανταγωνιστικός, δείχνοντας κάποιες φορές ικανός να πιέσει τους Χάμιλτον και Μπάτον, ενώ κατάφερε να κρατήσει πίσω του τον Ραϊκόνεν, παρά την πίεση που του ασκούσε.

Πολύ καλός ήταν και ο Νίκο Χούλκενμπεργκ με την Force India, ο οποίος κέρδισε τέσσερις θέσεις. Αρκετά γρήγορος και αποφεύγοντας τα λάθη ο Ρομάν Γκροσέαν είδε την καρό σημαία από ένατος κερδίζοντας δύο θέσεις.

Οι κακοί και οι άτυχοι…

Σίγουρα ο Μίκαελ Σουμάχερ έχει μια θέση στην κατηγορία των άτυχων, αφού στην εκκίνηση είχε επαφή με τον Ρικιάρντο με αποτέλεσμα να κλατάρει το πίσω ελαστικό του και να μπει στα πιτ για αλλαγή αυτού. Βγήκε τελευταίος, θέση από την οποία και εγκατέλειψε τον αγώνα του.

Ούτε ο Σέρχιο Πέρες κατάφερε να δει την καρό σημαία…


Αναλυτικά η κατάταξη:

1. Φέτελ, Red Bull
2. Αλόνσο, Ferrari
3. Γουέμπερ, Red Bull
4. Χάμιλτον, McLaren
5. Μπάτον, McLaren
6. Μάσα, Ferrari
7. Ραϊκόνεν, Lotus
8. Χούλκενμπεργκ, Force India
9. Γκροσεάν, Lotus
10. Σένα, Williams
11. Ρόσμπεργκ, Mercerdes
12. Ντι Ρέστα, Force India
13. Ρικιάρντο, Toro Rosso
14. Κομπαγιάσι, Sauber
15. Βερνιέ, Toro Rosso
16. Μαλδονάδο, Williams
17. Πετρόφ, Caterham
18. Κοβαλάινεν, Caterham
19. Πικ, Marussia
20. Γκλοκ, Marussia

Βαθμολογία πιλότων:

1. Φέτελ, 240
2. Αλόνσο, 227
3. Ραϊκόνεν, 173
4. Γουέμπερ, 167
5. Χάμιλτον, 165
6. Μπάτον, 141
7. Ρόσμπεργκ, 93
8. Γκροσεάν, 90
9. Μάσα, 89
10. Πέρες,66
11. Κομπαγιάσι, 50
12. Χούλκενμπεργκ, 49
13. Ντι Ρέστα, 44
14. Σουμάχερ, 43
15. Μαλδονάδο, 33
16. Σένα, 26
17. Βερνιέ, 12
18. Ρικιάρντο, 9

Βαθμολογία κατασκευαστών:

1. Red Bull, 407
2. Ferrari, 316
3. McLaren, 306
4. Lotus- Renault, 263
5. Mercedes, 136
6. Sauber, 116
7. Force India, 93
8. Williams, 59
9. Toro Rosso, 21

Πηγή: sport-fm.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...