Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Έκανε πραγματικότητα το όνειρό του – Έφτασε στην Παναγία Σουμελά της Τραπεζούντας με το ποδήλατο!

Ο Βασίλης κατάφερε να διανύσει 2.250 χλμ σε δυο ρόδες!!
Ξεκίνησε στις 10/9 από την Αθήνα. Στις 19/9 έφτασε στα σύνορα και πέρασε Ξεκίνησε στις 10/9 από την Αθήνα. Στις 19/9 έφτασε στα σύνορα και πέρασε Τουρκία. Στις 21/9 ήταν στην Βασιλεύουσα όπως ο ίδιος λέει την Κωνσταντινούπολη. Στις 24/9 έφυγε από την Κων/πολη για την πρώτη πόλη του Πόντου που έφτασε στις 28/9 στην μαρτυρική Μερζιφούντα!

Άναψε κεριά για τους αδικοχαμένους νεκρούς-κυρίως μαθητές- του κολλεγίου "ΑΝΑΤΟΛΙΑ" και την επομένη ξεκίνησε για την άλλη μαρτυρική πόλη και από τις ωραιότερες σε φυσική ομορφιά και από τις λίγες με φυσική οχύρωση ανά τον κόσμο, την πατρίδα του αρχαίου Γεωγράφου Στράβωνα. Και έτσι άρχισε να μπαίνει σιγά σιγά στην καρδιά του Πόντου..... Σαμψούντα (Αμισός) .. Οινόη ... Φάτσα... Κοτύωρα... Κερασούντα.. Έσπυε... Τρίπολη.... Πλάτανα όπου και διέμεινε για δυο μέρες, αφού ήθελε να απολαύσει αυτά τα 10 χλμ που χωρίζουν τα Πλάτανα από την Τραπεζούντα. Ήθελε να απολαύσει από μακριά την Τραπεζούντα και τη μέρα και τη νύχτα έτσι ώστε στις 5 του Οκτώβρη να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα και να μπει στην "Ελληνίδα πόλη", όπως αποκαλεί την Τραπεζούντα!

Στην είσοδο της πόλης τον υποδέχτηκε και μια από τις μεγαλύτερες τουρκικές εφημερίδες, η "Σαμπάχ" Ακολούθησε η ξενάγηση στην πόλη με ποντιόφωνους της περιοχής σε μέρη πολύ γνώριμα όπως λέει ο ίδιος. Αγία Σοφία Τραπεζούντας, Μίθριο όρος, κεντρική πλατεία Τραπεζούντας, Φροντιστήριο Τραπεζούντας κά.

Την επόμενη μέρα στις 6 του Οκτώβρη ανέβηκε στη Μονή Σουμελά όπου και έκανε το χρέος του να ανάψει 40 κεριά για ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ - ζωντανούς και νεκρούς - που μέσα σε αυτά τα 40 κεριά και βλέποντας με αυτά τα δυο μάτια ήταν σαν ο καθένας μας να έβλεπε και να άναβε το δικό του κερί. Κερί και για την Ελλάδα, να κάνει η Παναγία ότι πιστεύει καλύτερο για την οικονομική κρίση που περνάει η χώρα. Κατά τη διαδρομή πέρασε και από το θρυλικό "τη τρίχας το γεφύρι".

Ο Βασίλης γνώρισε τον Αντιδήμαρχο Τραπεζούντας, κατά τη διαδρομή του έγινε ιδιαίτερα αγαπητός από τον τουρκικό λαό, επισκέφτηκε το γήπεδο της Τράμπζονσπορ όπου και του επιτράπηκε η είσοδος στο γήπεδο μιας και απαγορευόταν, γνώρισε διευθυντές Αστυνομικών τμημάτων που ήθελαν να τον γνωρίσουν και γενικότερα μας ενημερώνει πως πέρασε συγκλονιστικές στιγμές.

"Εάν με τον καθένα άνθρωπο, οικογένεια που με σταματούσε στο δρόμο να με κεράσει ένα τσάι ή να φάμε, το ταξίδι θα ήταν τουλάχιστον δυο μέρες πίσω. Ήδη πήγε πίσω γιατί δεν υπολόγισα την αγάπη και το ενδιαφέρον του κόσμου. Γι’ αυτό τέτοια παράταση σε αυτό το προσκύνημα που από προσωπικό κατέληξε να είναι πανανθρώπινο μιας και ασπάστηκε από λαούς και φυλές διαφορετικών πεποιθήσεων, διαφορετικών θρησκειών".

Σε αυτή του την προσπάθεια άνθρωποι από Ελλάδα/Τουρκία/Αυστραλία συγκινήθηκαν και τον βοήθησαν οικονομικά, ώστε να έχει ένα πιο άνετο ταξίδι τους οποίους και ευχαριστεί.

Ο Βασίλης συνεχίζει το ταξίδι του στις γύρω περιοχές με αυτοκίνητο ώστε να επισκεφτεί όσα περισσότερα μέρη γίνεται..

Σύντομα θα ξεκινήσει το δρόμο της επιστροφής στην πατρίδα. Στο γυρισμό από την Κωνσταντινούπολη και μετά τον περιμένουν με ανυπομονησία για τις πρώτες αγκαλιές και εντυπώσεις.
Πηγή: acharnorama.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...