Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τέλη κυκλοφορίας 2013: Τιμές, τρόποι πληρωμής


Το τελευταίο αυτοκόλλητο που κοσμούσε το παρμπρίζ του αυτοκινήτου σας θα είναι του 2012.

Πλησιάζει το τέλος του χρόνου και το Υπουργείο Οικονομικών δε μας ξεχνά για ακόμη ένα χρόνο. Οι φετινές αλλαγές είναι σημαντικές αλλά ελάφρυνση στην τσέπη μας δε θα προκύψει.
Έτσι λοιπόν, ο τρόπος καταβολής των τελών κυκλοφορίας αλλάζει ριζικά καθώς καταργείται η υποχρέωση προμήθειας του σχετικού σήματος. Τα τέλη θα εξοφλούνται όπως οποιαδήποτε άλλη φορολογική οφειλή και το μόνο αποδεικτικό της εξόφλησης θα είναι η απόδειξη πληρωμής τους στην τράπεζα, στα ΕΛΤΑ, ή στην εφορίες.
Πιο συγκεκριμένα οι βασικές κατευθύνσεις του Υπ. Οικονομικών έχουν ως εξής:

Τα ειδοποιητήρια πλέον θα φορτώνονται στο taxisnet και συγκεκριμένα στην ηλεκτρονική υπηρεσία ειδοποίησης πληρωμών. Για τους κατόχους κλειδαρίθμου στο taxisnet το ηλεκτρονικό ειδοποιητήριο είναι και ο μοναδικός τρόπος ενημέρωσής τους για το τέλος κυκλοφορίας που αντιστοιχεί στο όχημά τους.
Για τους μη κατόχους κλειδαρίθμου - στο taxisnet το ειδοποιητήριο θα εκτυπωθεί από τη ΓΓΠΣ και θα τους αποσταλεί ταχυδρομικά.
Ωστόσο και οι δυο προαναφερθέντες ομάδες ιδιοκτητών ΙΧ θα πρέπει να προσέλθουν σε κάποιο τραπεζικό κατάστημα για την εξόφληση του τέλους, χωρίς να αποκλείεται η εξόφληση μέσω ίντερνετ (web banking).
Εάν το τέλος δεν εξοφληθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου θα βεβαιωθεί στο διπλάσιο.
Σε δεύτερη φάση θα υπάρξει ηλεκτρονική διασύνδεση των περιπολικών της αστυνομίας με το taxisnet προκειμένου να είναι εφικτός ο έλεγχος στο δρόμο για το αν έχει καταβληθεί ή όχι το τέλος. Στην περίπτωση που από έλεγχο στο δρόμο διαπιστώνεται ότι δεν έχει καταβληθεί το τέλος τότε θα αφαιρούνται επί τόπου οι πινακίδες και η άδεια κυκλοφορίας του οχήματος.
80 εκατ. ευρώ αναμένεται να εξοικονομηθούν ετησίως από τον προϋπολογισμό του Υπ. Οικ. μέσω της κατάργησης έκδοσης σημάτων και ταχυδρόμησής τους.

Το κόστος των νέων τελών κυκλοφορίας υπολογίζεται με την ημερομηνία ταξινόμησης του Ι.Χ. Εάν η ημερομηνία ταξινόμησης είναι πριν την 1/11/2010, τότε υπολογίζονται απλά με βάση τον παρακάτω πίνακα.

Εάν το Ι.Χ. έχει νεότερη ημερομηνία ταξινόμησης, υπολογίστε το κόστος τους με βάση των αριθμό των γραμμαρίων διοξειδίου του άνθρακα.
Πηγή: karfo.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...