Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

10 εκατομμύρια οχήματα κατασκευάστηκαν στις εργοστασιακές εγκαταστάσεις της Fiat στην Πολωνία

Στις 11 Οκτωβρίου 2012 το "δέκατο εκατομμυριοστό" όχημα (10 εκ), το οποίο παράχθηκε στη διάρκεια των 41 χρόνων ιστορίας των δύο βιομηχανικών εγκαταστάσεων της Fiat στην Πολωνία, "βγήκε" από τη γραμμή παραγωγής στο πρώην FSM (Fabryka Samochodów Małolitrażowych) εργοστάσιο στην...
πόλη Bielsko-Biała (1971) και στο εργοστάσιο Fiat Auto Poland στην περιοχή Tychy (1975). Πρόκειται για ένα Fiat 500C Lounge βαμμένο σε κόκκινο χρώμα με βενζινοκινητήρα 1.2 και προορίζεται για τη γερμανική αγορά.

Η ανάπτυξη της αυτοκινητοβιομηχανίας στη Σλεσία ξεκίνησε το 1971, όταν τα πρώτα «Syrenas» πέρασαν τις γραμμές συναρμολόγησης του επίσημου FSM εργοστασίου στο Bielsko-Biala. Αφότου η άδεια παραγωγής δόθηκε από την πολωνική κυβέρνηση το 1973, το Fiat 126 ξεκίνησε να κατασκευάζεται στο ίδιο εργοστάσιο, ενώ η κατασκευή ενός νέου εργοστασίου ξεκινούσε στην Tychy. Η παραγωγή ξεκίνησε το φθινόπωρο του 1975. Από το τέλος του 1971 έως τον Σεπτέμβριο του 2000, που η παραγωγή μεταφέρθηκε στο εργοστάσιο Tychy, 1.722.596 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων των μοντέλων Fiat 126, 127, Uno, Siena και Palio Weekend, κατασκευάστηκαν και διακινήθηκαν από το εργοστάσιο στο Bielsko-Biala.




Η παραγωγή των οχημάτων ξεκίνησε στο εργοστάσιο της Tychy τον Σεπτέμβριο του 1975, όταν το πρώτο "Maluch" Fiat 126p μοντέλο βγήκε από την παραγωγή. Με το πέρασμα των χρόνων, το εργοστάσιο Fiat Auto Poland στην πόλη Tychy, έχει μεταμορφωθεί σε ένα από τα πιο σύγχρονα και τεχνολογικά ανεπτυγμένα στη διεθνή αυτοκινητοβιομηχανία, χάρις στις επενδύσεις που συνδέθηκαν με το λανσάρισμα των νέων μοντέλων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί, σήμερα, ότι η οργάνωση του συγκεκριμένου εργοστασίου είναι συνώνυμη με τα πρότυπα της WCM (Παγκόσμια Κλάσης Βιομηχανία) και τα οχήματα που παράγονται εδώ εισέρχονται στην κορυφή των προτύπων αξιοπιστίας.

Απόδειξη αυτού είναι τα δύο μοντέλα που έχουν παραχθεί εκεί, το Fiat Panda και το Fiat 500, έχουν βραβευτεί με το αναγνωρισμένο βραβείο κύρους «Αυτοκίνητο της Χρονιάς».



Κατά τη διάρκεια των 37 χρόνων επιχείρησης, το εργοστάσιο στο Tychy έχει παράγει 8.277.404 οχήματα. Αρχικά ανήκε στο παλιό FSM μέχρι τον Μάιο του 1992 και σήμερα αποτελεί ένα από τα εργοστάσια του ομίλου Fiat. Tα μοντέλα Fiat που παράχθηκαν, κατά τη διάρκεια του χρόνου, στο συγκεκριμένο εργοστάσιο είναι το 126, το Uno/Innocenti, το Siena, το Palio Weekend, το Cinquecento, το Seicento, το Panda και το 500 (saloon, cabrio και Abarth), αλλά και το Lancia Ypsilon και το Ford KA. Επιπρόσθετα, στο συγκεκριμένο εργοστάσιο κατασκευάζονται το Ducato, το Punto, το Bravo/Brava και το Marea.


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...