Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Synergy: Αεροσκάφος Ι.Χ.

Η εικόνα των ιπτάμενων αυτοκινήτων είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα «οράματα» της επιστημονικής φαντασίας. Κατά κάποιον τρόπο αυτή είναι η κατεύθυνση προς την οποία κινείται και το Synergy Aircraft της εταιρείας Synergy, του Τζον ΜακΓκίνις, το οποίο αναπτύσσεται μετά τη συγκέντρωση του ποσού των...
95.628 δολαρίων από 799 υποστηρικτές μέσω της υπηρεσίας συγκέντρωσης χρηματοδότησης, Kickstarter.

Ο σχεδιασμός του είναι ιδιότυπος: διαθέτει «κλειστά» φτερά (το εν λόγω σχέδιο αποκαλείται double box tail) και έλικα στο πίσω μέρος. Μπορεί να μεταφέρει έξι άτομα και, σύμφωνα με τους κατασκευαστές του, θα είναι ασφαλέστερο, πιο αθόρυβο και πολύ πιο οικονομικό από ένα «συμβατικό» αεριωθούμενο αεροσκάφος, ακόμη και από ένα αυτοκίνητο- ένα πραγματικό «αεροσκάφος Ι.Χ».

Σύμφωνα με τους δημιουργούς του, το Synergy σκοπεύει να αλλάξει το πρόσωπο της πτήσης. «Στο δεύτερο αιώνα των πτήσεων, πιστεύουμε ότι οι απλές οικογένειες πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να ταξιδεύουν εκεί που θέλουν, όταν το θέλουν, με άνεση, ταχύτητα και μεγαλύτερη οικονομία από αυτή που συνεπάγεται το σύγχρονο αυτοκίνητο... Τα υπάρχοντα επιβατηγά αεροσκάφη "ταξιδιού" είναι πολύ ακριβά, συνωστισμένα, θορυβώδη και καταναλώνουν πολλά καύσιμα- τα περισσότερα από αυτά είναι τουλάχιστον τριάντα ετών, αλλά είναι απαραίτητα στη σημερινή εποχή... το πρόγραμμα έχει στόχο την επίδειξη ενός νέου τρόπου προσέγγισης. Αν τα αεροπλάνα είναι να "επανασυνδεθούν" με τους εν δυνάμει πελάτες τους, πρέπει να αναβαθμιστούν» .

Το Synergy μπορεί να ανεβεί πάνω από τα σύννεφα, «παρακάμπτοντας» πιθανά προβλήματα λόγω καιρικών συνθηκών, να προσγειωθεί σε μικρά, τοπικά αεροδρόμια και διαθέτει σύστημα έκτακτης προσγείωσης, με αλεξίπτωτο το οποίο «καλύπτει» όλο το αεροσκάφος. Η ανάπτυξή του ξεκίνησε το 2010, και επρόκειτο για το πρώτο αεροσκάφος που είχε σχεδιαστεί να χρησιμοποιεί τον κινητήρα DeltaHawk V - 4. Τα «αποκαλυπτήριά» του έγιναν το 2011 σε εκδήλωση με θέμα τα ηλεκτρικά αεροσκάφη (αν και το Synergy είναι ντιζελοκίνητο) από το CAFÉ Foundation. Η ιδέα «εισήλθε» στο Kickstarter το Μάιο του 2012, μετά από κάποιες «περιπέτειες», καθώς το αρχικό αίτημα απορρίφθηκε, καθώς είχε θεωρηθεί πως το πρόγραμμα δεν ήταν στο «πνεύμα» του Kickstarter - άποψη η οποία άλλαξε μετά από επανεξέταση του θέματος, οπότε και το Synergy συγκέντρωσε το ποσόν των 95.628 δολαρίων. 
Πηγή: Naftemporiki.gr


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...