Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Νέο Opel Mokka με μοναδικά συστήματα υποστήριξης οδηγού

Με το νέο Mokka SUV, η Opel φέρνει για πρώτη φορά μοναδικά συστήματα υποστήριξης οδηγού Γερμανικής τεχνολογίας στη κατηγορία μικρών SUV. Τεχνολογίες που αναβαθμίζουν τα επίπεδα ασφάλειας και άνεσης και είναι αποκλειστικές στην Opel διατίθενται τώρα σε έναν ευρύτερο κύκλο πελατών. Ανάμεσά τους η βραβευμένη...
Εμπρός Κάμερα Opel Eye και το προηγμένο για το Mokka Electronic Stability Control (ESC) με Hill Start Assist και Hill Descent Control.

«Για μία ακόμα φορά η Opel αποδεικνύει τον ηγετικό ρόλο της στη βιομηχανία προσφέροντας τεχνολογίες που αυξάνουν τα επίπεδα άνεσης και ασφάλειας. Βασίζονται στην προηγμένη Γερμανικής μηχανολογία και παράλληλα είναι προσιτές και άμεσα διαθέσιμες για ιδιοκτήτες SUV» σχολιάζει ο Michael F. Ableson, Αντιπρόεδρος Μηχανολογίας της Opel. «Είμαστε περήφανοι που το Mokka εισάγει πολλά από τα αποκλειστικά συστήματα υποστήριξης οδηγού της Opel - όπως η εμπρός κάμερα Opel Eye - σε μία ραγδαία αναπτυσσόμενη κατηγορία».


Η εμπρός κάμερα Opel Eye, μεταξύ παρμπρίζ και μεσαίου καθρέπτη, βοηθά τους οδηγούς του Mokka με δύο τρόπους. Καθώς η κάμερα μπορεί να αναγνωρίζει οδικά σήματα και σημάνσεις λωρίδων αποτελεί τη βάση για τις λειτουργίες Traffic Sign Recognition (TSR), Lane Departure Warning (LDW) και Forward Collision Alert (FCA). Το Traffic Sign Recognition διαβάζει όρια ταχύτητας, απαγορευτικά προσπέρασης και πολλά ακόμα και τα προβάλλει στο ταμπλό. Ανάλογα με τις συνθήκες φωτισμού, το τρέχον σύστημα (TSR II) αρχίζει να αναγνωρίζει και να διαβάζει σήματα σε απόσταση 60 m.

Το Lane Departure Warning προειδοποιεί τους οδηγούς όταν άθελά τους παρεκκλίνουν από τη λωρίδα κυκλοφορίας. Έτσι αποφεύγονται επικίνδυνες καταστάσεις όπως π.χ. να αποκοιμηθούν στο τιμόνι. Το Lane Departure Warning ενεργοποιείται /απενεργοποιείται μέσω μπουτόν. Όταν είναι ενεργοποιημένο, προειδοποιεί τον οδηγό μέσω ακουστικού σήματος και ενός εικονιδίου που αναβοσβήνει στο ταμπλό. Το Forward Collision Alert (FCA) προειδοποιεί τον οδηγό με ένα δυνατό ηχητικό σήμα και ένα οπτικό στο ταμπλό εάν το αυτοκίνητο κινδυνεύει να συγκρουστεί με προπορευόμενο όχημα. Το FCA προειδοποιεί για κινούμενα και ακίνητα αντικείμενα. Ο οδηγός μπορεί απλά να ρυθμίζει την ευαισθησία του FCA μέσω χειριστηρίου στο τιμόνι.

Επιπλέον, το Opel Mokka είναι από τα ελάχιστα αυτοκίνητα στην κατηγορία του που διαθέτει Hills Start Assist (HSA) και Hill Descent Control (HDC) στάνταρ σε συνδυασμό με ESC για εκδόσεις AWD και FWD. Η λειτουργία HSA αυξάνει την οδηγική άνεση βοηθώντας τον οδηγό να ξεκινήσει σε μία ανηφόρα. Το HSA εμποδίζει την προς τα πίσω κύλιση του αυτοκινήτου όταν λυθεί το χειρόφρενο. Το HDC είναι πολύ χρήσιμο και στο αντίστροφο σενάριο, όταν δηλαδή το όχημα κινείται σε απότομη κατηφόρα. Ενεργοποιείται μέσω μπουτόν, ενώ ο οδηγός μπορεί να προσδιορίσει και να περιορίσει την ταχύτητα του οχήματος. Ο αυτοματοποιημένος έλεγχος της ταχύτητας σημαίνει ότι ο οδηγός δεν χρειάζεται να φρενάρει στην κατηφόρα. Αυτό είναι εξαιρετικά χρήσιμο κυρίως σε συνθήκες μειωμένης πρόσφυσης όπως σε παγωμένες επιφάνειες ή χωματόδρομους όπου έχει σημασία η διατήρηση μιας σταθερής ταχύτητας. Η επιθυμητή ταχύτητα μπορεί να ρυθμιστεί από τον οδηγό, επιταχύνοντας ή φρενάροντας – στη συνέχεια το σύστημα θα διατηρήσει αυτή την ταχύτητα.



Μία ακόμα βασική τεχνολογία υποστήριξης οδηγού που διατίθεται με το Mokka είναι το βραβευμένο σύστημα προσαρμοζόμενου εμπρόσθιου φωτισμού της Opel με προβολείς Bi-xenon - Adaptive Forward Lighting (AFL+) που προσαρμόζει την ένταση και δέσμη φωτισμού στις επικρατούσες οδηγικές και οδικές συνθήκες μέσω έντεκα διαφορετικών λειτουργιών. Οι λειτουργίες AFL+ περιλαμβάνουν φωτισμό επαρχιακού δρόμου, αυτοκινητόδρομου, πόλης, πεζών, αντίξοων καιρικών συνθηκών, ενισχυμένη μεγάλη σκάλα, στατικό & δυναμικό φωτισμό στροφών, φώτα ημέρας με LED και High Beam Assist. Η τελευταία ρυθμίζει τη μεγάλη σκάλα αυτόματα ώστε να μην θαμπώνονται οι οδηγοί των προπορευόμενων ή αντίθετα ερχόμενων αυτοκινήτων. Συγκριτικά με τα συμβατικά φώτα μεσαίας σκάλας, τα φώτα ημέρας LED μειώνουν την κατανάλωση επειδή χρειάζονται πολύ λιγότερη ηλεκτρική ισχύ. Τα LED προσφέρουν μεγάλη διάρκεια ζωής – 30 φορές μεγαλύτερη συγκριτικά με τους συμβατικούς λαμπτήρες αλογόνου Η7.


Το Mokka είναι το πρώτο από τρία μοντέλα που εγκαινιάζουν νέες κατηγορίες για την Opel. Το πρώτο εξάμηνο του 2013, το μοδάτο, μικρό αυτοκίνητο πόλης ADAM, και το νέο cabrio Cascada θα κάνουν επίσης ντεμπούτο στην αγορά.


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...