Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Φρέσκο, Κομψό και Ιδιαίτερο: Opel ADAM, Παγκόσμια Πρεμιέρα στο Παρίσι Το ADAM αποκαλύπτει στο Παρίσι απεριόριστες δυνατότητες εξατομίκευσης

  • Το πρώτο Opel στο κομμάτι life-style της κατηγορίας A, προσφέρει μοναδικές καινοτομίες για δημιουργία προσωπικού στυλ
  • Νέο σύστημα ενημέρωσης/ψυχαγωγίας IntelliLink ενσωματώνει Android και Apple iOS smartphones
  • Προηγμένες τεχνολογίες για οδήγηση στην πόλη με στυλ και άνεση

Το νέο ADAM, το κομψό, μικρό αυτοκίνητο πόλης της Opel αναμένεται να προκαλέσει αίσθηση στην παγκόσμια πρεμιέρα του στο “Mondial de l’Automobile” (29 Σεπτεμβρίου – 14 Οκτωβρίου, 2012) αποκαλύπτοντας τις σχεδόν απεριόριστες δυνατότητές του στη δημιουργία προσωπικού στυλ. Μία μεγάλη ποικιλία διαφορετικών μοντέλων ADAM εκτίθεται στο περίπτερο της Opel (Hall 5.2, Νο 501), με πλούσια γκάμα...
εξοπλισμού και εξατομικευμένων προτάσεων. Οι επισκέπτες του Σαλονιού θα δουν από πρώτο χέρι τις καινοτόμες λύσεις που δημιούργησαν οι σχεδιαστές και μηχανικοί της Opel με σκοπό την εξατομίκευση, όπως κομψές επενδύσεις οροφής, κρυφό φωτισμό στα διακοσμητικά ένθετα στο ταμπλό οργάνων, αλλά και έγχρωμα κλιπ ζαντών. Εκτός των ADAM, στο περίπτερο θα βρίσκονται επίσης διαδραστικές οθόνες και διαμορφωτές όπου το κοινό θα μπορεί να ανακαλύψει περισσότερες δυνατότητες εξατομίκευσης και να σχεδιάσει το δικό του ADAM σύμφωνα με τις ιδιαίτερες προτιμήσεις και ανάγκες του.

Με το νέο ADAM, η Opel κάνει την είσοδό της στο κομμάτι life-style της κατηγορίας Α. Με μήκος σχεδόν 3,70 m (πλάτος 1,72 m χωρίς καθρέπτες), το Opel ADAM είναι ένα ευέλικτο και μοδάτο, τρίθυρο όχημα, ιδανικό για περιβάλλον πόλης και δυναμική οδήγηση εκτός πόλης. Μέσα στην καμπίνα, το Opel ADAM μπορεί να φιλοξενήσει τέσσερα άτομα σε ένα περιβάλλον επιπέδου premium και με ευρυχωρία ασυνήθιστη για μικρό αυτοκίνητο.



Εξωτερικά, συνδυάζει μία τολμηρή, δυναμική σχεδίαση με σχεδόν απεριόριστες δυνατότητες προσωπικής έκφρασης, στοιχείο που κάνει κάθε αυτοκίνητο απολύτως μοναδικό. Το Opel ADAM προσφέρει επίσης premium τεχνολογίες από ανώτερες κατηγορίες, όπως το νέο σύστημα ενημέρωσης/ψυχαγωγίας IntelliLink που ενσωματώνει το smartphone του ιδιοκτήτη στο αυτοκίνητο (Android και Apple iOS) και επιτρέπει τη χρήση επιλεγμένων ιντερνετικών εφαρμογών. Μία νέα γενιά του συστήματος Park Assist που παρκάρει αυτόματα το αυτοκίνητο και ένα σύστημα διεύθυνσης με “light touch” CITY mode είναι τέλεια για το φυσικό περιβάλλον του ADAM, την πόλη.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι με το Opel ADAM. Αποτελεί ένα τέλειο μίγμα δυναμικής προσωπικότητας, ευελιξίας κινήσεων στις σύγχρονες πόλεις και αίσθησης ελευθερίας. Εκφράζει ένα σύγχρονο, νεανικό πνεύμα» σύμφωνα με τον Thomas Sedran, αναπληρωτή πρόεδρο Δ.Σ. της Opel. «Συνδυάζουμε αυτή τη συναισθηματική απήχηση με την καλύτερη Γερμανική μηχανολογία και ποιότητα. Γι’ αυτό είμαστε σίγουροι ότι το Opel ADAM θα γίνει μεγάλη επιτυχία – εδώ στο Παρίσι και όχι μόνο».

Το μοδάτο ADAM ολοκληρώνει την προσφορά της Opel στην κατηγορία A μαζί με το 5θ Agila, που αποτελεί μία ισχυρή παρουσία με το υψηλό επίπεδο λειτουργικότητας και τα πρακτικά του πλεονεκτήματα. Το ADAM απευθύνεται κυρίως σε μοντέρνους κατοίκους πόλεων οι οποίοι αναζητούν ένα αυτοκίνητο που να εκφράζει το προσωπικό τους στυλ. Ειδικοί προβλέπουν ότι το lifestyle τμήμα της κατηγορίας Α θα αυξάνεται σταθερά τα επόμενα χρόνια. Τιμές για το Opel ADAM θα ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια του Σαλονιού, όταν ανοίξουν επίσημα τα βιβλία παραγγελιών. Το Opel ADAM αναμένεται στα καταστήματα Διανομέων από τις αρχές του 2013.

Απολαυστική οδήγηση στην πόλη και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο

Με μία γκάμα τριών αποδοτικών κινητήρων και πλαίσιο προσαρμοσμένο με γνώμονα την ευελιξία, το Opel ADAM κινείται με άνεση στους δρόμους της πόλης αλλά και το επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Το ADAM θα προφέρεται αρχικά με τρεις βενζινοκινητήρες (1.2 l 51kW/70 hp, 1.4 l 64 kW/87 hp και 1.4 l 74/100 hp) σε συνδυασμό με πεντατάχυτο μηχανικό κιβώτιο, για τελικές ταχύτητες μέχρι 185 km/h. Όλοι οι κινητήρες διατίθενται με ένα τεχνολογικό πακέτο ecoFLEX που περιλαμβάνει τεχνολογία Start/Stop. Η κατανάλωση είναι χαμηλή, από 5,0 l/100 km, με εκπομπές CO2 από 118 g/km κάνοντας το ADAM ένα αποδοτικό και οικονομικό αυτοκίνητο πόλης.

Αργότερα, το Opel ADAM θα διατίθεται με ένα μικρό βενζινοκινητήρα νέας γενιάς, με άμεσο ψεκασμό και υπερσυμπίεση για αυξημένη απόδοση και επιδόσεις. Ο νέος κινητήρας θα συνδυάζεται με εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο νέας γενιάς.

Το ADAM χρησιμοποιεί ένα ευέλικτο και σπορ πλαίσιο με σχετικά μικρό μεταξόνιο 2311 mm. Συνδυάζεται με ένα μεγάλο μετατρόχιο 1485 mm μπροστά και 1478 mm πίσω που χαρίζουν στο ADAM στιβαρότητα στο δρόμο και διασφαλίζουν άριστη ευστάθεια. Γόνατα MacPherson τοποθετούνται στον εμπρός άξονα, ενώ ο πίσω είναι ημιάκαμπτος. Τα μεγέθη των τροχών ποικίλουν από 15” μέχρι 18”, και όσα αυτοκίνητα παραγγέλνονται με ζάντες 17” ή 18“ εφοδιάζονται στάνταρ με Sports chassis για ταχύτερη απόκριση και μεγαλύτερη αμεσότητα του συστήματος διεύθυνσης. Το sports chassis προσφέρεται επίσης με ζάντες 16”. Το Electrical Power Steering (EPS) του ADAM περιλαμβάνει ένα ειδικό CITY mode το οποίο με το πάτημα ενός διακόπτη αυξάνει την υποβοήθηση διεύθυνσης στις χαμηλότερες ταχύτητες – ιδιαίτερα χρήσιμο στους κλειστούς ελιγμούς. Το ολοκληρωμένο ESP τελευταίας γενιάς είναι στάνταρ σε όλα τα ADAM και συνοδεύεται από πολλές χρήσιμες επιμέρους λειτουργίες όπως Hill Start Assist.

Park Assist δεύτερης γενιάς, που αναγνωρίζει χώρους στάθμευσης και παρκάρει αυτόματα το αυτοκίνητο, λανσάρεται στο Opel ADAM διευκολύνοντας τις μετακινήσεις στην πόλη.

Γοητευτικό με τολμηρές γραμμές και εσωτερικό premium φιλοσοφίας

Το ADAM εισάγει τη βραβευμένη σχεδιαστική φιλοσοφία της Opel ‘η γλυπτική τέχνη συναντά τη Γερμανική ακρίβεια’ στο κομμάτι life-style της κατηγορίας Α. Αντίθετα με άλλους ανταγωνιστές του, το ADAM απαντά στην τάση για ρετρό αισθητική με μία μοντέρνα, τολμηρή, πρωτότυπη εμφάνιση.

Η εντυπωσιακή οροφή του ADAM οπτικά ‘αιωρείται’ πάνω από το αμάξωμα, επιτρέποντας την τέλεια διχρωμία. Το λογότυπο του αυτοκινήτου – αντίθετα με τα περισσότερα άλλα μοντέλα – τοποθετείται στο άκρο του χρωμιωμένου διακοσμητικού του παραθύρου στην πίσω κολόνα, έχοντας μερίδιο στην ασύγκριτη γοητεία του.

Στη φαρδιά εμπρός μάσκα, το ADAM φέρει τη νέα χρωμιωμένη μπάρα σχήματος φτερού με ανάγλυφο το έμβλημα Opel, όπως λανσαρίστηκε στη νέα σειρά Astra. Στο προφίλ, παρατηρούμε σχεδιαστικά στοιχεία Opel όπως η ‘λεπίδα’ στην πόρτα και το χαρακτηριστικό ‘κύμα’ γύρω από τις λαβές των θυρών που θυμίζουν το Astra GTC.Οι προβολείς έχουν φώτα ημέρας σχήματος φτερού (DRL), στοιχείο ταυτότητας Opel. Για πρώτη φορά στην κατηγορία, τόσο οι προβολείς όσο και τα πίσω φώτα διατίθενται με προηγμένη τεχνολογία LED για εξοικονόμηση ενέργειας.

Το εσωτερικό δικαιώνει τις προσδοκίες που γεννά το προηγμένο εξωτερικό του ADAM: προχωρημένο στυλ και premium ποιότητα σε ένα περιβάλλον απίστευτα ευρύχωρο για μικρό αυτοκίνητο. Με ανάγλυφες, αρμονικές επιφάνειες και κομψές, χυτές γραμμές που θυμίζουν τα μεγαλύτερα Astra, Meriva και Insignia, το ADAM ολοκληρώνει την υπόσχεση της Opel στην τελευταία πρότασή της. Τα νέα στρογγυλά τύπου χρονογράφου όργανα – αποκλειστικά για το ADAM - και οι χρωμιωμένοι διακόπτες υποδηλώνουν σπορ στυλ και ακρίβεια.

Κάθε ADAM είναι απλά μοναδικό

Το νέο Opel ADAM αναμένεται να προσελκύσει έντονα την προσοχή στο Παρίσι όχι μόνο λόγω μοναδικής σχεδίασης – αλλά ακόμα περισσότερο λόγω των σχεδόν απεριόριστων επιλογών για δημιουργία προσωπικού στυλ. Χάρη σε μία πλούσια γκάμα εξωτερικών χρωμάτων, στα πολυάριθμα σχέδια ζαντών και στις πολλές επιλογές εξοπλισμού εσωτερικού, όπως διαφορετικά διακοσμητικά ένθετα, πακέτα φωτισμού περιβάλλοντος και μία σειρά επενδύσεων οροφής, το ADAM γίνεται το νέο Opel με τις περισσότερες δυνατότητες εξατομίκευσης. Αυτό σημαίνει ότι ουσιαστικά κανένα ADAM δεν μοιάζει με το άλλο, όντας απλά μοναδικό.

Αντί της γνωστής ιεραρχίας εκδόσεων εξοπλισμού, το ADAM σπάει το κατεστημένο με 3 διαφορετικές φιλοσοφίες που εκφράζουν την προσωπική διάθεση των πελατών. Αυτές αποτελούν το πρώτο επίπεδο εξατομίκευσης: ADAM JAM τολμηρό και μοντέρνο, απευθύνεται λάτρεις των τελευταίων τάσεων της μόδας, ADAM GLAM κομψό και στυλάτο για εξευγενισμένα γούστα και ADAM SLAM αρρενωπό και σπορ. Στο επόμενο επίπεδο εξατομίκευσης, οι ιδιοκτήτες μπορούν να επιλέξουν από 3 προαιρετικά πακέτα για κάθε μία από τις 3 εκδόσεις: αυτό σημαίνει ότι τα ADAM JAM, ADAM GLAM και ADAM GLAM μπορούν να αποκτήσουν ακόμα πιο προσωπικό ύφος με το ασπρόμαυρο “Two Tone” pack, το εντυπωσιακό “Twisted” pack και το τολμηρό“Extreme” pack. Για το αμάξωμα υπάρχει μία συλλογή 12 αποχρώσεων με ονόματα που θα έχουν ιδιαίτερη απήχηση στους λάτρεις του σινεμά – όπως “I’ll be Black”, “Papa don’t Peach”, “Purple Fiction”, “James Blonde”, “Saturday White fever” και “Buzz Lightgreen”. Με κάθε απόχρωση προσφέρεται ένα ασορτί, εξατομικευμένο κλειδί αυτοκινήτου. Επομένως, ακόμα και όταν το ADAM είναι παρκαρισμένο, ο ιδιοκτήτης μπορεί να έχει πάντα μαζί του ένα προσωπικό στοιχείο του αυτοκινήτου του.

Η οροφή του ADAM βάφεται στο χρώμα του αμαξώματος. Ωστόσο για μεγαλύτερη αντίθεση, τρεις αποχρώσεις οροφής μπορούν να συνδυαστούν με οποιοδήποτε εξωτερικό χρώμα: η γυαλιστερή “I’ll be black”, η ανοιχτή κρεμώδης “White my Fire” και η σκούρα ‘γεμάτη’ “Men in Brown”. Ακόμα πιο προσωπικό ύφος χαρίζουν τρία διαφορετικά πακέτα εξωτερικού διακόσμου (ADAM JAM Splat, ADAM GLAM Fly και ADAM SLAM Stripes) που χρησιμοποιούνται σε καθρέπτες και άλλα τμήματα του αυτοκινήτου, για παράδειγμα στο πλάι και πίσω.

Συνολικά, το ADAM προσφέρει 31 διαφορετικά σχέδια και αποχρώσεις ζαντών με διαστάσεις από 15” μέχρι 18”. Ακόμα και αφού ο πελάτης παραλάβει το αυτοκίνητο, μερικές ζάντες 18” φέρουν νέα έγχρωμα κουμπωτά ένθετα για ακόμα μεγαλύτερη εξατομίκευση: Διατίθενται σε διαφορετικά σετ που κουμπώνουν στις πέντε ακτίνες της ζάντας. Οι αποχρώσεις συνδυάζονται ανάλογα με τις επιθυμίες του πελάτη. Κανένα άλλο αυτοκίνητο δεν προσφέρει τέτοια ένθετα ζαντών.

Μοναδικές, φρέσκιες στυλιστικές προτάσεις και κρυφός φωτισμός

Στην καμπίνα, υπάρχουν επίσης άφθονες δυνατότητες εξατομίκευσης, ξεκινώντας από τα διακοσμητικά ένθετα στο ταμπλό και τις πόρτες που διατίθενται σε δώδεκα περίπου διαφορετικές αποχρώσεις, μέχρι τα 6 χρώματα ζελατινών κα τα 2 συστήματα κρυφού φωτισμού ζελατινών. Νέα ένθετα αντικατάστασης παραγγέλνονται ξεχωριστά για να μπορεί το αυτοκίνητο να διαμορφώνεται και να προσαρμόζεται σύμφωνα με τα γούστα του ιδιοκτήτη ή διαφορετικών ιδιοκτητών. Δύο από τα ένθετα φωτίζονται κρυφά μέσω LED, δημιουργώντας μία διακριτικά φωτισμένη εμφάνιση που είναι απολύτως μοναδική στη βιομηχανία αυτοκινήτου.

Αυτό το αποκλειστικό σχεδιαστικό στοιχείο συνδυάζεται με ένα πακέτο φωτισμού περιβάλλοντος που φωτίζει τις θήκες θυρών, την κεντρική κονσόλα και την περιοχή των ποδιών των επιβατών. Στο πλαίσιο του πακέτου φωτισμού περιβάλλοντος, με το πάτημα ενός μπουτόν, ο πελάτης μπορεί να επιλέξει από 7 διαφορετικές αποχρώσεις που θα προσδώσουν ανάλογο ύφος στο εσωτερικό, κάτι που επιβεβαιώνει τις απαράμιλλες δυνατότητες εξατομίκευσης του ADAM.

Μέσα στην καμπίνα, ακόμα και η οροφή διαμορφώνεται ανάλογα με τα ιδιαίτερα γούστα του πελάτη: μπορεί να είναι μία μεγάλη ηλιοροφή που φωτίζει την καμπίνα του ADAM με άφθονο φυσικό φως ή μία επένδυση οροφής με 60 λυχνίες LED που δημιουργούν εντύπωση ενός έναστρου ουρανού. Επιπλέον, διατίθενται κατόπιν παραγγελίας τρία διαφορετικά σχέδια επένδυσης οροφής με σύννεφα, φθινοπωρινά φύλλα ή σκακιέρα.

Δημιουργικά πακέτα ενισχύουν τη γοητεία του Opel ADAM

Πέρα από την ποικιλία επιλογών διακοσμητικών και χρωμάτων, υπάρχουν 6 διαφορετικά πακέτα με πρόσθετες τεχνολογίες και αισθητικές λεπτομέρειες για το ADAM.

Όσοι επιθυμούν να δημιουργήσουν ένα ακόμα πιο σπορ ADAM μπορούν να επιλέξουν το OPC Line Pack με πιο επιθετικούς προφυλακτήρες και αεροτομές. Όσοι πάλι θέλουν βελτιωμένη ορατότητα, μπορούν να παραγγείλουν το Sight & Light pack με χαρακτηριστικά ασφάλειας όπως το σύστημα καθαριστήρων με αισθητήρα βροχής.

Εκείνοι που θέλουν να προετοιμάσουν καλύτερα το ADAM τους για χειμερινές οδηγικές συνθήκες μπορούν να παραγγείλουν το Winter Pack με θερμαινόμενα καθίσματα μπροστά και θερμαινόμενο τιμόνι – ένα ακόμα μοναδικό χαρακτηριστικό στην κατηγορία που πολλοί πελάτες θα εκτιμήσουν.

Το IntelliLink συνδέει το Opel ADAM με σπίτι και φίλους

Το IntelliLink, το τελευταίο σύστημα ενημέρωσης/ψυχαγωγίας της Opel κάνει ντεμπούτο στο ADAM, δημιουργώντας ένα από τα καλύτερα ‘συνδεδεμένα’ αυτοκίνητα της αγοράς. Το IntelliLink προσφέρει στους οδηγούς υψηλό βαθμό άνεσης και ευελιξίας μεταφέροντας τις δυνατότητες του smartphone τους στο αυτοκίνητο. Υπό αυτή την έννοια, το IntelliLink μεταφέρει το προσωπικό περιβάλλον, το σπίτι, τους φίλους και την αγαπημένη ψυχαγωγία στο αυτοκίνητο. Επομένως, το ADAM γίνεται τόσο προσωπικό όσο και το περιεχόμενο ενός smartphone – σε απόλυτη αρμονία με τη φιλοσοφία του. Όμως τα πλεονεκτήματα του IntelliLink δεν τελειώνουν εδώ: το σύστημα συνεργάζεται με Android και Apple iOS smartphones.

Το σύστημα ενημέρωσης/ψυχαγωγίας Opel IntelliLink προβάλλει το περιεχόμενο του smartphone σε μία έγχρωμη οθόνη αφής υψηλής ανάλυσης επτά ιντσών. Η συνδεσιμότητα παρέχεται μέσω USB ή Bluetooth για συσκευές μαζικής αποθήκευσης, συμπεριλαμβανομένων MP3 players, iPod, iPad, κλπ. Επομένως, ο οδηγός του ADAM μπορεί, για παράδειγμα, να επιλέξει το αγαπημένο του τραγούδι οποιαδήποτε στιγμή και οπουδήποτε. Αυτό σημαίνει ότι το smartphone λειτουργεί σαν σκληρός δίσκος ενσωματωμένος στο σύστημα ενημέρωσης/ψυχαγωγίας.

Το IntelliLink χρησιμοποιεί υπερσύγχρονη τεχνολογία και είναι φιλικό προς το χρήστη, προσφέροντας πραγματικά πλεονεκτήματα στους οδηγούς. Οι τηλεφωνικές κλήσεις γίνονται χωρίς πληκτρολόγηση αριθμών: Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ένα όνομα από τον αποθηκευμένο τηλεφωνικό κατάλογο, να αγγίξει το ‘μπουτόν’ call (κλήση) και να προχωρήσει στην κλήση μέσω των ηχείων του αυτοκινήτου. Παρέχεται άμεση πρόσβαση σε προσωπικές playlists, βιβλιοθήκες φωτογραφιών, τηλεφωνικούς καταλόγους και άλλα αποθηκευμένα μέσα και δεδομένα. Επίσης, βίντεο ή διαφάνειες μπορούν να προβάλλονται όταν το ADAM είναι σταματημένο.

Επιλεγμένες εφαρμογές συμβατές για smartphone που βασίζονται σε λειτουργικά συστήματα Android και Apple iOS μπορούν να φορτωθούν από το internet. Για παράδειγμα, θα διατίθεται μία εφαρμογή πλοήγησης που προσφέρει χάρτες για τη Δυτική & Ανατολική Ευρώπη. Η εφαρμογή παραμένει πάντα στο τηλέφωνο και ο ιδιοκτήτης του ADAM θα μπορεί να συνεχίζει το ταξίδι με τα πόδια ή το ποδήλατο χρησιμοποιώντας το σύστημα πλοήγησης.

Μία ακόμα χρήσιμη Εφαρμογή που θα προσφέρεται για το IntelliLink είναι το Stitcher ένα παγκόσμιο ιντερνετικό ραδιόφωνο που επιτρέπει στους χρήστες να ακούνε προγράμματα ζωντανά ή ηχογραφημένα. Μόλις κατεβάσει το Stitcher στο smartphone, ο ιδιοκτήτης του ADAM μπορεί να έχει πρόσβαση σε περισσότερα από 10.000 podcasts on demand, και ζωντανούς σταθμούς σε όλο τον κόσμο μέσω της οθόνης αφής IntelliLink.

Ο διπλός ραδιοφωνικός δέκτης AM/FM μπορεί να συνδυαστεί με ψηφιακό ραδιόφωνο DAB προσφέροντας πλείστες δυνατότητες ακρόασης. Και για όσους θέλουν την απόλυτη εμπειρία ήχου στο ADAM τους, διατίθεται ηχοσύστημα Infinity με οκτώ ηχεία.

Ευελιξία κινήσεων στην πόλη – Opel ADAM με σύστημα μεταφοράς ποδηλάτου FlexFix

Το ADAM έχει το πλεονέκτημα ενός μοναδικού χαρακτηριστικού που επιτρέπει μετακινήσεις πόλης μοναδικό στυλ και ευκολία κινήσεων. Οι επισκέπτες του περιπτέρου της Opel θα ανακαλύψουν το προαιρετικό, πλήρως ενσωματωμένο σύστημα μεταφοράς ποδηλάτου FlexFix. Αυτό το έξυπνο αξεσουάρ - αποκλειστικότητα της Opel - προσφέρει στους ιδιοκτήτες του ADAM τη δυνατότητα να ενταχθούν σε μία σύγχρονη φιλοσοφία μετακινήσεων πόλης, με αυτοκίνητο ή ποδήλατο. Το σύστημα FlexFixbike περιορίζει το άγχος του κατόχου ενός ADAM σε συνθήκες πόλης. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυθόρμητα, σύμφωνα με τις προσωπικές απαιτήσεις, τον καιρό, το δελτίο κυκλοφορίας και το περιβάλλον.

Το FlexFix ενσωματώνεται στον πίσω προφυλακτήρα, επομένως είναι πάντα διαθέσιμο. Εύχρηστο, ρυθμίζεται με το χέρι χωρίς να χρειάζονται εργαλεία ή πρόσθετες συσκευές. Όταν δεν χρησιμοποιείται εξαφανίζεται με μία συρταρωτή κίνηση στον πίσω προφυλακτήρα. Με το Opel ADAM το σύστημα που κλειδώνει μπορεί να μεταφέρει ένα ποδήλατο βάρους 30 kg, δηλαδή ακόμα και ηλεκτρικό. Ο προαιρετικός, κουμπωτός αντάπτορας επιτρέπει τη μεταφορά ενός δεύτερου ποδηλάτου βάρους μέχρι 20 kg. Με αυτή την έννοια, το FlexFix γίνεται μία ευέλικτη λύση μετακίνησης, την οποία μπορούν να μοιράζονται δύο άτομα.

Χάρη στο χαμηλό ύψος φόρτωσης, το ποδήλατο εδράζεται στις σταθερές και πρακτικές βάσεις μέσα στις ράγες του πίσω τμήματος. Έτσι το ποδήλατο ασφαλίζει εύκολα χωρίς να καταπονεί τη σπονδυλική στήλη, αντίθετα με άλλα συστήματα οροφής όπου ο χρήστης πρέπει να το σηκώσει ψηλά. Ακόμα και όταν είναι πλήρως φορτωμένο, το FlexFix αναδιπλώνεται ώστε να ανοίγει η πίσω πόρτα του ADAM για ανεμπόδιστη πρόσβαση στο χώρο αποσκευών. Επιπλέον, το FlexFix μπορεί να συνδυαστεί με park assist system για προστασία από χτυπήματα και γρατζουνιές στο παρκάρισμα.

Με το FlexFix, όσοι ονειρεύονται μία γρήγορη βόλτα με το ποδήλατο, θα μπορούν να την πραγματοποιούν οπουδήποτε, οποτεδήποτε, όχι μόνο σε αστικές περιοχές, αλλά και στην εξοχή. Το σύστημα μεταφοράς ποδηλάτου Opel FlexFix διατίθεται ήδη με αρκετά μοντέλα Opel. Η Opel παραμένει η μοναδική κατασκευάστρια εταιρία αυτοκινήτων που προσφέρει ένα πλήρως ενσωματωμένο σύστημα του είδους και αυξάνει τις ήδη πολλές δυνατότητες του ADAM να ικανοποιήσει κάθε προσωπική επιθυμία και τύπο lifestyle.

PHOTO GALLERY

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...