Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΤΟΥ NORTHWESTERN...

...Δημιούργησαν συνθετικό υλικό που με ένα γραμμάριο καλύπτει ενάμισι γήπεδο.
Αμερικανοί ερευνητές έσπασαν το παγκόσμιο ρεκόρ που αφορά την έκταση της επιφάνειας που καταλαμβάνει ένα υλικό με την δημιουργία δύο...
νέων συνθετικών υλικών.

Οι επιστήμονες του πανεπιστημίου Northwestern στις ΗΠΑ, με επικεφαλής τους καθηγητές χημείας Ομάρ Φάρχα και Τζόζεφ Χουπ και χημικής μηχανικής Ράνταλ Σνουρ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό της Αμερικανικής Χημικής Εταιρίας, δημιούργησαν τα υλικά NU-109 και NU-110 που έχουν κρυσταλλική νανοδομή και ανήκουν στην κατηγορία των λεγόμενων «μεταλλο-οργανικών» υλικών, τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν κυρίως για την αποθήκευση φυσικού αερίου σε οχήματα, για καταλύτες κ.α.
Η ιδιαιτερότητα αυτών των πορωδων υλικών έγκειται στην απίστευτα μεγάλη εσωτερική επιφάνειά τους, που φθάνει τα 7.000 τετραγωνικά μέτρα ανά γραμμάριο. Έτσι, η εσωτερική επιφάνεια ενός γραμμαρίου του νέου υλικού μπορεί να καλύψει ενάμισι γήπεδο ράγκμπι. Ένα κιλό αυτού του υλικού περιέχει μία εσωτερική επιφάνεια που θα μπορούσε να καλύψει επτά τετραγωνικά χιλιόμετρα!
Τα υλικά αυτά αποκτούν την μεγάλη επιφάνειά τους χάρη στην ύπαρξη των πόρων τους, που παραμένουν ανοιχτοί με μια ειδική τεχνική με βάση το διοξείδιο του άνθρακα. Τα μεταλλο-οργανικά υλικά έχουν μοριακή δομή πλέγματος ή «κλουβιού» και οι αμερικανοί ερευνητές ευελπιστούν ότι θα καταφέρουν ακόμα και να υπερδιπλασιάσουν την εσωτερική επιφάνειά τους στο μέλλον.
Πηγή: ethnos.gr


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...