Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Νέο πρωτοποριακό Nissan NV200 Taxi

Το Nissan NV200 Taxi αναμένεται, όταν έρθει, να ταράξει τα νερά στην κατηγορία των ταξί και στην Ελλάδα, καθώς η κορυφαία άνεση για τον οδηγό και τους επιβάτες του, η εργονομία του, η οικονομία καυσίμου και η φιλικότητά του προς το περιβάλλον, θα αποτελέσουν τα απόλυτα πλεονεκτήματα για τον Έλληνα επαγγελματία αυτοκινητιστή, που δύσκολα θα συναντήσει σε άλλα μοντέλα του ανταγωνισμού.

Πρόσφατα η Nissan αποκάλυψε...
στην πόλη του Λονδίνου, το όραμα της για το ταξί του αύριο - το Nissan NV200 Taxi.

Το NV200 Taxi θα προσφέρει σημαντικά μειωμένες εκπομπές CO2 σε σύγκριση με τα σημερινά μοντέλα ταξί που κυκλοφορούν στην πόλη του Λονδίνου, γεγονός που επικροτείται από τη Δημοτική Αρχή της πόλης, στο πλαίσιο της στρατηγικής της για καλύτερης ποιότητας αέρα στο Λονδίνο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο ο Δήμαρχος του Λονδίνου όσο και οι σύλλογοι ατόμων με αναπηρίες, καθώς και η Ένωση των Αυτοκινητιστών του Λονδίνου, καλωσόρισαν με μεγάλη θέρμη το λανσάρισμα του Nissan NV200 Taxi.

Οι εκδόσεις ταξί του NV200 έχουν ήδη παρουσιαστεί στο Τόκιο, ενώ το γεγονός ότι έχει επιλεγεί ως το «ταξί του μέλλοντος» της Νέας Υόρκης, το οποίο και θα κυκλοφορεί κατά αποκλειστικότητα στους δρόμους της, επιβεβαιώνει την υπεροχή της Nissan και στον συγκεκριμένο τομέα.

Εσωτερικός Σχεδιασμός

• Πενταθέσια διάταξη με άπλετους χώρους για την άνεση των επιβατών.

• Έξυπνα αναδιπλούμενο πίσω κάθισμα που επιτρέπει την ευελιξία στον χώρο των αποσκευών

• Μεγάλη γυάλινη οροφή με ευρυχωρία καθ’ ύψος και με αποτέλεσμα το χαμηλότερο βάρος για την καμπίνα

• Πλήρης πρόσβαση αναπηρικού αμαξιδίου μέσω της συρόμενης πόρτας.

Το ειδικά διαμορφωμένο εσωτερικό του NV200 Taxi, θέτει νέα πρότυπα στην άνεση των επιβατών με χαρακτηριστικά τη φινέτσα και την ευελιξία. Ο κύριος χώρος των επιβατών είναι προσβάσιμος μέσω δύο συρόμενων θυρών, με το άνοιγμά τους να έχει τροποποιηθεί, ώστε να επιτρέπει την πρόσβαση ακόμα και σε αναπηρική καρέκλα. Οι πόρτες αυτές διαθέτουν σύστημα αυτόματης ασφάλισης που εξασφαλίζει ότι δεν θα ανοίξουν, όταν το όχημα βρίσκεται σε κίνηση.

Τα καθίσματα ακολουθούν τη φιλοσοφία της πενταθέσιας διάταξης, όπου μια σειρά με 3 θέσεις και δύο, αναδιπλούμενα, καθίσματα με μέτωπο προς τα πίσω, συνυπάρχουν αντικριστά. Ωστόσο, το μεγάλο πλεονέκτημα στη διάταξη αυτού του τύπου, έγκειται στην αναδίπλωση της πίσω πλάτης με διαίρεση 70/30. Αυτό επιτρέπει πολύ μεγαλύτερη ευελιξία στην καμπίνα, καθώς οι δύο μονάδες των καθισμάτων μπορούν να κινούνται ανεξάρτητα, προκειμένου να φιλοξενηθούν μεγάλες ή ακανόνιστου σχήματος αποσκευές.

Το πακέτο πρόσβασης ολοκληρώνεται με τις υψηλής ορατότητας χειρολαβές που έχουν τοποθετηθεί στις άκρες των ανοιγμάτων κάθε πόρτας. Ένα άλλο μοναδικό χαρακτηριστικό του NV200 Taxi, είναι η μεγάλη πανοραμική οροφή από γυαλί, που δίνει στους επιβάτες μια ασύγκριτη θέα του ουρανού και των αξιοθέατων στην πόλη.

Το εξαιρετικό σύστημα φωτισμού της καμπίνας, διαθέτει διακόπτη ελέγχου που έχει εγκατασταθεί στην πλέον εργονομική θέση, ενώ υπάρχει και σύστημα επίδαπέδιου φωτισμού που ενεργοποιείται από το άνοιγμα της πόρτας. Ακόμη και οι όψεις των καθισμάτων έχουν σχεδιαστεί ειδικά για χρήση σε ταξί και είναι κατασκευασμένα από ένα ειδικό ανθεκτικό υλικό που είναι εύκολο να καθαριστεί.

Και δεν είναι μόνο οι επιβάτες που επωφελούνται από την ευρύχωρη και πρακτική καμπίνα του NV200 Taxi. Το μπροστινό μέρος του οχήματος προσφέρει στον οδηγό του ένα άνετο και καλά εξοπλισμένο χώρο για να διεξάγει καθημερινά την εργασία του.

Συγκεκριμένα, η καμπίνα είναι γεμάτη με έξυπνους χώρους και θήκες για μικροαντικείμενα, ενώ οι θήκες στις πόρτες είναι αρκετά μεγάλες για να κρατήσουν δύο βιβλία μεγέθους Α4. Επιπλέον ένα κρυφό σημείο στο ντουλαπάκι του συνοδηγού μπορεί να κρύψει επιμελώς πολύτιμα αντικείμενα.

Ο πίνακας οργάνων φιλοξενεί έναν από τους πιο ολοκληρωμένους υπολογιστές ταξιδίου, ενώ δεν λείπουν οι συνηθισμένες ενδείξεις πληροφοριών – όπως η κατανάλωση του καυσίμου, τα διαστήματα service, τα διανυθέντα χιλιόμετρα κ.α. Ένα άλλο σημαντικό χαρακτηριστικό για τον οδηγό είναι η στάνταρ συνδεσιμότητα του κινητού τηλεφώνου με Bluetooth.

Εξωτερικός Σχεδιασμός

• Ειδικά διαμορφωμένη εξωτερική σχεδίαση για μεγιστοποίηση τόσο του χώρου όσο και της άνεσης των επιβατών.

• Φαρδύτερο μετατρόχιο με ειδικά τροποποιημένο σύστημα διεύθυνσης που επιτυγχάνει τη βέλτιστη ακτίνα στροφής

• Δύο συρόμενες πόρτες για εύκολη πρόσβαση στο εσωτερικό.

Το καινοτόμο Nissan NV200 Taxi, έχει σχεδιαστεί εκμεταλλευόμενο πλήρως την χρηστικότητα του NV200, σε συνδυασμό με «εμπλουτισμένα», φιλικά προς τους επιβάτες, εξωτερικά χαρακτηριστικά. Χάρη στην μεγάλη καμπίνα των επιβατών που διαθέτει, το NV200 Taxi μπορεί να φιλοξενήσει πέντε επιβάτες με άνεση, ενώ οι compact διαστάσεις του, θα επιτρέψουν στον επαγγελματία οδηγό του να κινηθεί με περίσσεια άνεση και στους πιο δύσκολους δρόμους των πόλεων.

Ο καθαρά λειτουργικός σχεδιασμός του NV200 Taxi, συνδυάζει μια σειρά από μοναδικά χαρακτηριστικά, όπως μεγάλα πλευρικά παράθυρα που εκτείνονται σε όλο το μήκος του οχήματος και προσφέρουν βελτιωμένη ορατότητα στους επιβάτες. Το εμπρόσθιο άκρο διαθέτει μια τολμηρή εμφάνιση που ενσωματώνει την τελευταία σχεδιαστική γλώσσα της Nissan. Συγκεκριμένα, οι εντυπωσιακά εκτεταμένοι θόλοι των τροχών, εκτός της δυναμικότητας που προσδίδουν, φιλοξενούν και το φαρδύτερο μετατρόχιο του αυτοκινήτου με την τροποποιημένη ανάρτηση και το σύστημα διεύθυνσης, ικανό να ανταποκριθεί στο απαιτητικό έργο της μεταφοράς επιβατών.

Στο NV200 Taxi, οι εμπρός προβολείς έχουν εγκατασταθεί στο κάτω μισό του προφυλακτήρα και προς τα εξωτερικά άκρα του οχήματος, ενώ έχουν ενσωματωθεί σε αυτούς και LED φώτα ημέρας.

Ένα άλλο βασικό πλεονέκτημα που διαθέτει το NV200 Taxi, είναι η πρόσβαση των επιβατών μέσω δύο συρόμενων θυρών. Οι πόρτες αυτές είναι μεγάλες, εύκολες στη χρήση και μπορούν να ανοίξουν χωρίς να απειλείται η ασφάλεια των επιβατών και του οχήματος από τη διερχόμενη κυκλοφορία. Επιπλέον, το μεγάλο άνοιγμα και η ψηλή οροφή καθιστούν πολύ πιο εύκολη για τους επιβάτες, τη μεταφορά μεγάλων αποσκευών.

Για την περαιτέρω βελτίωση της πρόσβασης για όλες τις κατηγορίες επιβατών, το αριστερό άνοιγμα της πόρτας έχει διευρυνθεί, προκειμένου να πληροί τις απαιτήσεις των χρηστών αναπηρικών αμαξιδίων.

Στο πίσω μέρος, το NV200 Taxi έχει δύο πρακτικές πόρτες φόρτωσης με άνοιγμα 70/30. Αυτές δίνουν πρόσβαση σε ένα μεγάλο χώρο αποσκευών που μπορεί να μεταβληθεί με την ολίσθηση των μονάδων του καθίσματος είτε προς τα πίσω ή και προς τα εμπρός.

Κινητήρας και αμάξωμα

• Με τροποποιημένη ανάρτηση και σύστημα διεύθυνσης, επιτυγχάνει κύκλο στροφής λιγότερο των 7,62 μέτρων

• Μεγαλύτερο μετατρόχιο για καλύτερη πρόσφυση

• Ηλεκτρικά υποβοηθούμενο τιμόνι, για μεγαλύτερη ευελιξία και ευκολία χρήσης σε χαμηλές ταχύτητες

• Σύγχρονος, «καθαρός» και οικονομικός κινητήρας turbodiesel, 1,5-λίτρων dCi.

Για να επιτευχθεί το απαιτούμενο αποτέλεσμα στο σύστημα ανάρτησης του NV200 Taxi, οι δύο μπροστινοί τροχοί έχουν μετακινηθεί 100 χιλιοστά προς τα έξω. Επιπλέον, η εμπρόσθια ανάρτηση έχει αλλάξει από την τυπική MacPherson σε ένα νέο σχεδιασμό που ενσωματώνει χωριστά ακραξόνια που συνδέονται μέσω περιστρεφόμενων εδράνων.

Σε συνδυασμό με το φαρδύτερο μετατρόχιο, την τροποποιημένη κρεμαγιέρα και τα διπλά ημιαξόνια Cardan που ενσωματώνουν δύο καθολικές αρθρώσεις, το NV200 Taxi έχει κύκλο στροφής λιγότερο από 7,62 m.

Το νέο σασί είναι τοποθετημένο σε ένα υπο-πλαίσιο που συνδέεται με το όχημα με ειδικούς ελαστικούς αποσβεστήρες κραδασμών. Αυτοί οι αποσβεστήρες βοηθούν στην απομόνωση των θορύβων και των κραδασμών, ενώ μια αντιστρεπτική δοκός επιτρέπει τον αποτελεσματικό έλεγχο των κλίσεων του αμαξώματος στις στροφές.

Το NV200 Taxi είναι εφοδιασμένο με ένα ηλεκτρικό σύστημα διεύθυνσης μεταβλητής αίσθησης, που το καθιστά ιδανικό για δύσκολες μανούβρες, ενώ προσφέρει και εξαιρετική αίσθηση στον οδηγό.

Ένας άλλος τομέας όπου το NV200 Taxi υπερέχει, είναι στο σύστημα της πέδησης. Το σύστημα αντιμπλοκαρίσματος των φρένων (ABS) είναι στάνταρ , ενώ συμπληρώνεται από το σύστημα υποβοήθησης της πέδησης (Brake Assist), καθώς και τον ηλεκτρονικό κατανεμητή πέδησης (EBD).

Το NV200 Taxi τροφοδοτείται από έναν σύγχρονο, τετρακύλινδρο κινητήρα turbodiesel 1,5-λίτρων, με δύο εκδόσεις σε ιπποδυνάμεις: 89hp και 110hp. Ο 1,461 κ. εκ. 8-βάλβιδος κινητήρας συνδυάζει την εξαιρετική οικονομία καυσίμου με χαμηλό κόστος συντήρησης και δυναμικές επιδόσεις. Χαρακτηριστικό του πλεονέκτημα αποτελούν και οι εξαιρετικά χαμηλές εκπομπές CO2 που ξεκινούν από τα 139g/km (για τον 89hp κινητήρα) – μέγεθος ασυναγώνιστο στην κατηγορία των ταξί !

Οι εκδόσεις με τον κινητήρα των 89hp, εφοδιάζονται με μηχανικό κιβώτιο 5 ταχυτήτων, ενώ στην έκδοση των 110hp υπάρχει κιβώτιο 6 ταχυτήτων. Και οι δύο εκδόσεις των κινητήρων είναι πλήρως συμβατές με τις τελευταίες προδιαγραφές εκπομπών ρύπων EuroV.


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...