Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το KTM 1190 Super Duke σε «κατασκοπευτική» φωτογραφία


Εντελώς νέα σχεδίαση και το πρώτο μονόμπρατσο ψαλίδι της ΚΤΜ


H KTM αναδεικνύεται σε πλανεύτρα των μοτοσικλετιστών, ικανοποιώντας την δίψα για επιδόσεις, περισσότερη δύναμη και στιλ, με τα νέα μοντέλα που εμφανίζει. Αυτή τη φορά είναι το 1190 Super Duke του 2013 που έρχεται να σκανδαλίσει.

Κάποιες «κατασκοπευτικές» φωτογραφίες διέρρευσαν και δημοσιεύτηκαν -ώ, τι σύμπτωση – στον δικτυακό τόπο / forum KTMmania.net. Εικόνες από το επερχόμενο μοντέλο που έρχεται να αντικαταστήσει το Super Duke και να ταράξει τα λιμνάζοντα ύδατα της παγκόσμιας βιομηχανίας παραγωγής νέων μοντέλων.

Η ΚΤΜ διανύοντας μια περίοδο ευρωστίας καθώς της «βγήκε» το στοίχημα της Ινδίας, έχει αποφασίσει να...
τσακίσει τον ανταγωνισμό της τώρα που τον βρίσκει αδύναμο. Μετά το εντελώς νέο Adventure 1190, έρχεται και το εξίσου νέο Super Duke, ακολουθώντας το ίδιο επιθετικό πνεύμα.

Ο κινητήρας προέρχεται και πάλι από το RC-8 εξημερωμένος όμως στους «μόλις» 150 ίππους και με πληθωρική ροπή. Αύξηση της ισχύος κατά 30% δεν είναι κάτι που συμβαίνει συχνά.

Βέβαια τα κυβικά είναι περισσότερα (1195), εξ ου και το όνομα του μοντέλου (1190) που σηματοδοτεί και τη νέα αυτή γενιά του Αυστριακού εργοστασίου. Η επίσημη παρουσίασή του θα γίνει λογικά κατά την έκθεση INTERMOT της Κολωνίας στις αρχές Οκτωβρίου.

Το σύγχρονο σετ ηλεκτρονικών βοηθημάτων που εγκαινιάζουν τα Adventure 1190 αναμένεται να συνοδεύουν και το Super Duke, καθώς μοιράζονται τον ίδιο κινητήρα. Traction control με κλιμακωτή παρέμβαση, ABS επίσης με σταδιακή ενεργοποίηση, μονόδρομος συμπλέκτης και 4 χάρτες απόδοσης της ισχύος θεωρείται βέβαιο ότι θα περιλαμβάνονται στον εξοπλισμό αν όχι του «απλού», σίγουρα του Super Duke R.

Πέρα από τον κινητήρα οι διαφορές εντοπίζονται σε αρκετά σημεία, η γενική εικόνα «κάτι θυμίζει» και αυτό δεν είναι άλλο από το Hypermotard της Ducati. Παρά τα λιγότερα κυβικά του Hyper (849) ο χαρακτήρας και το στιλ την φέρνουν στην ίδια λίστα επιλογών με το Super Duke, το Ducati Streetfighter αλλά και το Aprilia Tuono V4 R.



Το στοιχείο που ακόμη και ο «κατάσκοπος» δεν εντόπισε πάντως είναι την εμφάνιση του πρώτου μονόμπρατσου ψαλιδιού της ΚΤΜ στην παραγωγή. Άσχετα με τα πλεονεκτήματα ή όχι μιας τέτοιας επιλογής, η ΚΤΜ κάνει την αρχή για μια γενικευμένη επίθεση και προς άλλους αντιπάλους της – βλέπε BMW.

Καθώς η ΚΤΜ φτιάχνει τα ψαλίδια εντός του οίκου της, εφόσον έχει εξελίξει μονόμπρατσο, δεν αποκλείεται να δούμε μέχρι και τα μικρά 125 και 200 Duke με τέτοιο. Είναι να μην γίνει η αρχή και απ’ ό,τι φαίνεται αυτή έγινε. Πάντως το πρώτο της Αυστριακό μονόμπρατσο είχε εμφανιστεί τo 2007 στο StuntMoto, ένα πρωτότυπο Duke 690 που δεν βγήκε ποτέ στην παραγωγή και ήταν σχεδιασμένο ειδικά για stunt show.

Με το μονόμπρατσο προέκυψε και χώρος για την εξάτμιση που πλέον βγαίνει χαμηλά από την δεξιά μεριά ενώ άλλη είναι και η αρχική της διαδρομή ώστε να κατέβει χαμηλότερα το ψυγείο λαδιού.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα έχουμε ασφαλώς μετά το σαλόνι της Κολωνίας. Μέχρι τότε απλά κάνουμε ανασκαφές σε «τυχαίες» εμφανίσεις μοτοσυκλετών που συμπωματικά γίνονται μπροστά από τον φακό του κατάλληλου φωτογράφου…

Πηγή: Newsbeast.gr


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...