Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

H Fiat εξετάζει να κλείσει ένα εργοστάσιο της στην Ιταλία

Οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ιταλία τον Αύγουστο μειώθηκαν 20% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2011 και ο όμιλος Fiat στο σύνολό του κατάφερε να εξασφαλίσει το 29,6% της αγοράς.

«Τα συνολικά στοιχεία των πωλήσεων τον Αύγουστο υπήρξαν κάθε άλλο παρά...
θετικά. Δεν είχα δει ποτέ άλλοτε τόσο χαμηλά ποσοστά», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ιταλικής αυτής αυτοκινητοβιομηχανίας, Σέρτζιο Μαρκιόνε.

«Τα στοιχεία της Ιταλίας ακολουθούν μια πορεία εντελώς αντίθετη από εκείνη της Βραζιλίας και της Βόρειας Αμερικής», πρόσθεσε ο Μαρκιόνε.

Όπως τονίζουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης τα συνδικάτα φοβούνται ότι η εργοδοσία μπορεί να αρχίσει να σχεδιάζει το κλείσιμο της παραγωγικής μονάδας της Fiat στο Κασίνο, νότια της Ρώμης.

Η ιταλική τηλεόραση μετέδωσε ότι η αυτοκινητοβιομηχανία του Τορίνου θα κάνει και πάλι χρήση του ταμείου ανεργίας στην βιομηχανία του Πομιλιάνο, παρά την πρόσφατη υπογραφή συμβάσεων που μειώνουν τα δικαιώματα των εργαζόμενων.


Στις παραγωγικές μονάδες του Μιραφιόρι και του Κασίνο αποφασίστηκε εναλλάξ προσφυγή στο ταμείο ανεργίας.

Η δημόσια ραδιοτηλεόραση Rai, σχολιάζοντας τα στοιχεία των πωλήσεων, υπενθυμίζει την φράση του Μαρκιόνε: «αν η αγορά στην Ιταλία δεν 'πάρει τα πάνω της' μια από τις τέσσερις βιομηχανίες μας περισσεύει».

Ο Μαρκιόνε, κάνει από σήμερα επίσκεψη στο Βελιγράδι, για να ζητήσει από την σερβική κυβέρνηση χρηματοδοτήσεις και φορολογικές ελαφρύνσεις ύψους 90 εκατομμυρίων ευρώ, που είχαν συμφωνηθεί όταν η βιομηχανία του άρχισε να παράγει στη Σερβία το νέο μοντέλο «500L».

Σε ό,τι αφορά τα γενικότερα αρνητικά αποτελέσματα των πωλήσεων στην Ιταλία ο διευθύνων σύμβουλος της Fiat είναι πιθανό να συναντηθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες με την υπουργό Εργασίας της κυβέρνησης Μόντι, Έλσα Φορνέρο.
Πηγή: newsit.gr


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...