Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μία Gold Wing μετατρέπεται σε CBR 1.800 κυβικών

Μοιάζει με CBR καθώς δανείζεται το χρωματισμό και μάλιστα της αγωνιστικής ομάδας της Repsol Honda. Όμως στην πραγματικότητα είναι μία τουριστική Gold Wing με τον επίπεδο 6κύλινδρο των 1800 κ.εκ., απαλλαγμένη από όσα κιλά μπορούσε να βγάλει από επάνω της.

Ο Cedric Smith είναι τεχνικός στην...
Everett Powersports που δραστηριοποιείται κάπου στην Ουάσιγκτον και είναι ο εμπνευστής της «πλαστικής χειρουργικής». Για αρχή πήρε μια Honda Gold Wing 1800 τρακαρισμένη, όμως ο κινητήρας και το πλαίσιο ήταν σε καλή κατάσταση.

Παρότι ο στόχος ήταν να παραμείνει μία 100% Honda, το πιρούνι προέρχεται από Suzuki GSX-R. Στη συνέχεια προσάρμοσε ένα υποπλαίσιο από CBR, γνήσιο ρεζερβουάρ και πρόσθεσε μερικά πλαστικά εμπορίου που προορίζονταν για CBR.

Το πιο δύσκολο κομμάτι ήταν η δημιουργία των καλωδιώσεων από την αρχή καθώς ήταν έντονα πλεγμένες με τα στοιχεία που αφαιρέθηκαν από τη μοτοσυκλέτα. Ο πίσω τροχός είναι φαρδύτερος απ’ ότι ήταν, ενώ το ψαλίδι έχει παραμείνει το μονόμπρατσο της Gold Wing με τον ενσωματωμένο άξονα κίνησης.



Στην οδήγηση ελάχιστα θα θυμίζει CBR όμως αυτό το καταλαβαίνει μόνο όποιος το οδηγεί. Οι υπόλοιποι, όσοι συναντά στο διάβα του, θα εντυπωσιάζονται από το περίεργο, εξαιρετικά μακρύ και ασυνήθιστο αυτό «superbike».

Η δουλειά έχει γίνει με περισσή επιμέλεια και προσοχή στη λεπτομέρεια, τόσο ώστε να «πείθει» ότι πρόκειται για εργοστασιακή κατασκευή και όχι μεταποιημένη μοτοσυκλέτα. Με την μεταποίηση έφυγαν πάνω από 180 κιλά βάρους και πλέον οι 118 ίπποι θα αξιοποιούνται σαφώς καλύτερα.

Το πάρτι όμως γίνεται με τα 17 kgm ροπής που παράγει ο 6κύλινδρος boxer. Τα μελλοντικά σχέδια του Centric πάντως περιλαμβάνουν την τοποθέτηση υπερτροφοδότη οπότε η νωχελική τουριστική Gold Wing θα έχει ολοκληρώσει τη μεταμόρφωσή της σε ρουκέτα εδάφους – εδάφους με τη μορφή superbike...
Πηγή: Newsbeast.gr



Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...