Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ FIAT: Η Fiat Professional στη Διεθνή Έκθεση του Αννόβερο 2012 (+photo gallery)

Η 64η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου που πραγματοποιείται στο Αννόβερο, η πιο σημαντική έκθεση ελαφρών επαγγελματικών αυτοκινήτων, πραγματοποιείται μεταξύ 18 και 27 Σεπτεμβρίου. Η έκθεση θα φέρει επαγγελματίες και μεγάλους κατασκευαστές στη γερμανική πόλη. Ανάμεσα σε αυτούς συγκαταλέγεται και η Fiat Group Automobiles, με τη μάρκα Fiat Professional. Άλλωστε η εταιρεία πάντοτε έπαιζε πρωταγωνιστικό ρόλο στις πωλήσεις των ελαφρών...
επαγγελματικών στη γερμανική αγορά, όπου είναι η κορυφαία μάρκα εισαγωγής. Η Fiat Professional εκθέτει 10 οχήματα στην έκθεση. Αυτά αντιπροσωπεύουν τη μεγαλύτερη γκάμα ελαφρών επαγγελματικών που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην αγορά -από «βαν» βασισμένα σε επιβατικά μοντέλα έως το Strada, το Fiorino, το Doblò Cargo, το Scudo και το Ducato Maxi- η οποία είναι και η πιο φιλική προς το περιβάλλον. Είναι χαρακτηριστικό, ότι 4 αυτοκίνητα έχουν στο βασικό τους εξοπλισμό κινητήρες μεθανίου. Η Γερμανική έκθεση αποτελεί την ιδανική ευκαιρία για να ανακαλύψει κανείς τις καινοτομίες και τις τάσεις του μέλλοντος και τα μοντέλα που ανανεώνουν πλήρως την γκάμα της Fiat Professional.

Παγκόσμια πρεμιέρα για το Doblò Cargo XL
Ρόλο κλειδί στο περίπτερο της εταιρείας στη γερμανική έκθεση έχει αναμφισβήτητα η παγκόσμια πρεμιέρα του Doblò Cargo XL, μια ακόμη εξαιρετικά σημαντική προσθήκη στην οικογένεια του Doblò, το οποίο, με περισσότερες από 500 παραλλαγές, συνδυάζει εκδόσεις με διαφορετικά αμαξώματα, πόρτες και κινητήρες, αποτελώντας τη μεγαλύτερη και πληρέστερη γκάμα στην κατηγορία. Η νέα έκδοση "XL" προσφέρει διαστάσεις παραπλήσιες με του Cargo Maxi, με μεγαλύτερη και πιο εύκολη πρόσβαση στο χώρο φόρτωσης, χάρη στο ύψος των 1.455 mm της πίσω πόρτας και στα 1.550 mm για το χώρο φόρτωσης. Ακόμη περισσότερο, χάρη στην πίσω ανάρτηση δύο συνδέσμων, το αυτοκίνητο μπορεί με άνεση να χειριστεί περισσότερο βάρος ανά άξονα: 1.200 κιλά μπροστά και 1.450 κιλά πίσω. Μαζί με τις αξίες μεγαλύτερης κατηγορίας που προσφέρει -που περιλαμβάνουν όγκο 5 m3 (5,4 m3 με αναδιπλωμένο το κάθισμα του συνοδηγού)- το νέο Doblò Cargo XL αποδεικνύει ότι είναι ένα όχημα που παίρνει πολύ σοβαρά υπόψη του τη μειωμένη κατανάλωση και το σεβασμό στο περιβάλλον.

Η γκάμα κινητήρων του νέου Doblò XL περιλαμβάνει τρεις turbodiesel - 1.6 MultiJet 105 HP, 1.6 MultiJet 90 HP και 2.0 MultiJet 135 HP - για τις εκδόσεις Cargo, ενώ η έκδοση Combi χαρακτηρίζεται από τον κινητήρα 2.0 MultiJet 135 HP. Η γκάμα κινητήρων συμπληρώνεται από τον βενζινοκινητήρα 1.4 TJet 120 HP, επίσης για τις εκδόσεις Cargo. Όλοι οι κινητήρες πληρούν τις προδιαγραφές Euro 5, οι κινητήρες diesel προσφέρουν ευχάριστη οδήγηση, έξοχες επιδόσεις, χαμηλά επίπεδα θορύβου στο εσωτερικό, χαμηλά κόστη χρήσης (κατανάλωση και συντήρηση) αλλά και αξιοπιστία και φιλικότητα προς το περιβάλλον.

Στο πεδίο της ασφάλειας, το νέο Doblò XL δεν έχει ανταγωνισμό. Για να εξασφαλίσει εξαιρετική δυναμική συμπεριφορά, άνεση και ενεργητική ασφάλεια σε κάθε είδους δρόμο και σε κάθε οδική δυσκολία, το αυτοκίνητο έχει εξοπλιστεί με καινοτόμες μηχανολογικές εφαρμογές, ιδιαίτερα δε με ένα σύστημα πίσω ανάρτησης δύο συνδέσμων. Η σταθερότητα και ο έλεγχος του οχήματος στο δρόμο εξασφαλίζονται από τα πιο προηγμένα ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου της συμπεριφοράς του αυτοκινήτου στον βασικό κιόλας εξοπλισμό, συμπεριλαμβάνοντας το ABS με το EBD. Οι μετωπικοί και εμπρός πλευρικοί αερόσακοι, οι οποίοι προστατεύουν το κεφάλι και το στήθος, ολοκληρώνουν τον εξοπλισμό ασφάλειας, ενώ οι άφθονες λύσεις που προσφέρονται για την εύκολη μεταφορά μικρών αντικειμένων κάνουν τη ζωή του χρήστη ευκολότερη.

Doblò Work Up
Δίπλα στο Doblò Cargo XL θα παρουσιαστεί επίσης στη γερμανική Έκθεση το Doblò Work Up, το πρώτο ελαφρύ φορτηγό στην κατηγορία του που κατασκευάζεται εξ ολοκλήρου από τον κατασκευαστή, κάτι που εγγυάται την ποιότητα και την αξιοπιστία του. Με επιφάνεια φόρτωσης 4 m2, επιτρεπόμενο βάρος φόρτωσης 1.000 κιλά και χάρη στην τεράστια πρακτικότητά του, το Doblò Work Up είναι η ιδανική λύση για τον αγροτικό τομέα, την οικοδομή κ.α., ενώ έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει πόρτες, παράθυρα, τζάμια κλπ. Άλλωστε το αυτοκίνητο χαρακτηρίζεται από τις πάμπολλες επιλογές που προσφέρει στη μεταφορά διαφόρων ειδών αντικειμένων. Η παρουσία του μοντέλου στην πραγματικότητα επανεισάγει τον όρο «μικρό φορτηγό», αφού η μάρκα παρουσιάζει ένα αυτοκίνητο με μοναδικό ντιζάιν για την κατηγορία του, με συμπαγείς εξωτερικές διαστάσεις αλλά εσωτερικό που καλύπτει όλες τις ανάγκες. Το Doblò Work Up έχει διαστάσεις χώρου φόρτωσης που μπορούν να καλύψουν πολλές επαγγελματικές ανάγκες: 2,30 m σε μήκος, 1,82 m σε πλάτος και 4 m2 επιφάνεια φόρτωσης.

Η γκάμα κινητήρων του Doblò Work Up περιλαμβάνει τρεις turbodiesel: τους 1.3 MultiJet 90 HP, 1.6 MultiJet 105 HP και 2.0 MultiJet 135 HP, που προσφέρουν ευχάριστη οδήγηση, έξοχες επιδόσεις, ησυχία στο εσωτερικό, χαμηλά κόστη χρήσης (κατανάλωση και συντήρηση) όπως και αξιοπιστία και φιλικότητα προς το περιβάλλον. Το σύστημα Start&Stop και το φίλτρο σωματιδίων είναι στάνταρ.

Το Doblò Work Up προσφέρει στάνταρ εξοπλισμό με εμπρός αερόσακους, ABS με EBD, πίσω ανάρτηση δύο συνδέσμων, ενώ ο αυτόματος κλιματισμός, το cruise control, το σύστημα Blue&Me και το σύστημα πλοήγησης "Blue&Me TomTom" είναι διαθέσιμα ως έξτρα.

Και οι δυο εκδόσεις που παρουσιάζονται στο Σαλόνι επιβεβαιώνουν τις νικητήριες αξίες του μοντέλου Doblò Cargo. Το αυτοκίνητο αυτό σχεδιάστηκε από την αρχή όχι απλά ως ένα μικρό βαν, αλλά ως ένα γενναιόδωρο ελαφρύ επαγγελματικό, που μπορεί να ανταποκριθεί άνετα σε όλες τις εργασιακές αποστολές με διαφορετικού τύπου αμαξώματα.

Natural Power
Πρωταγωνιστής για 15 χρόνια στα εναλλακτικά καύσιμα, η Fiat Professional προσφέρει τώρα τη μεγαλύτερη γκάμα ελαφρών επαγγελματικών με εργοστασιακό εξοπλισμό καύσης μεθανίου, επιτρέποντας στα μοντέλα της να διατηρήσουν τον ηγετικό ρόλο που έχουν στην αγορά. Στο Αννόβερο, η Fiat Professional παρουσιάζει τρία από τα πιο σημαντικά οχήματα στην γκάμα Natural Power: Ducato, Fiorino και Doblò Cargo με σύστημα διπλού καυσίμου βενζίνης και μεθανίου.

Μάλιστα το νέο Doblò Cargo Natural Power εξοπλίζεται με τον 1.4 T-Jet, ο οποίος αποδίδει 120 ίππους στις 5000 στροφές με ροπή 206 Nm στις 3000 στροφές, επιτυγχάνει τελική ταχύτητα 172 χλμ./ώρα, χαμηλή κατανάλωση (4,9 λίτρα μεθανίου/100km στον συνδυασμένο κύκλο) και χαμηλές εκπομπές CO2 (134 g/km).

Λειτουργικότητα και οικονομία
Τα μοντέλα Scudo και Ducato συμπληρώνουν μια πλήρη γκάμα που καλύπτει τις μεταφορικές ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό μέσα από διαφορετικές εκδόσεις που απαντούν σε όλες τις πιθανές χρήσεις, ενώ εμπλουτίζονται από μια σειρά από έξτρα εφαρμογές. Ως αντιπρόσωπο αυτής της γκάμας το Σαλόνι φιλοξενεί το Scudo Panorama Executive 165 MultiJet -την ιδανική λύση για μεταφορά επαγγελματικών συνεργατών (σύνδεση ξενοδοχείου-αεροδρομίου, ενοικιαζόμενα οχήματα με οδηγό κλπ.)- και ένα Ducato Flex-Floor (9 καθίσματα). Στην Έκθεση θα φιλοξενηθεί επίσης το Ducato Traction+ και το Strada Adventure by Lumberjack, ένα μοντέλο που γεννήθηκε από τη συνεργασία των Fiat Professional και Lumberjack και τοποθετείται στην κορυφή των εκδόσεων του μοντέλου.

Η δέσμευση της Fiat Professional για οικονομική και φιλική προς το περιβάλλον αυτοκίνηση, έχει πάει ένα βήμα πιο πέρα με το νέο της σύστημα eco:Drive για επαγγελματικά αυτοκίνητα. Αυτή η εφαρμογή, η μοναδική στο είδος της, επιτρέπει να αναλύονται τα δεδομένα κίνησης του αυτοκινήτου, όπως η κατανάλωση, η διανυθείσα απόσταση και η επίδραση του φορτίου, προτείνοντας την κατάλληλη οδηγική συμπεριφορά για πιο οικονομική οδήγηση. Επίσης, επιτρέπει να αποθηκεύονται σε μια ενιαία βάση δεδομένων όλα τα δεδομένα διαφορετικών αυτοκινήτων, δίνοντας τη δυνατότητα καλύτερου προγραμματισμού αλλά και εκπαίδευσης των οδηγών στους διαχειριστές των στόλων επαγγελματικών αυτοκινήτων.
















Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...