Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

BMW Concept Active Tourer: Άνεση, λειτουργικότητα, δυναμικές επιδόσεις και … στυλ

Με το νέο BMW Concept Active Tourer, η BMW παρουσιάζει στο Σαλόνι Παρισιού το πρώτο premium μικρομεσαίας κατηγορίας που συνδυάζει άνεση, λειτουργικούς χώρους, δυναμικές επιδόσεις και ασύγκριτο στυλ. Τα επόμενα χρόνια προβλέπονται αυξήσεις μέχρι 5% στις κατηγορίες μικρών και μικρομεσαίων premium αυτοκινήτων. Με αυτή την προοπτική, το BMW Concept Active Tourer αποτελεί βασικό συστατικό στη συνεχή εξέλιξη του BMW brand και της γκάμας μοντέλων του.

Το BMW Concept Active Tourer, σαν plug-in hybrid, δίνει μία γεύση από τα ...
μελλοντικά συστήματα κίνησης των μικρομεσαίων οχημάτων. Το eDrive concept γνωστό από τη BMW i8 χρησιμοποιείται τώρα για πρώτη φορά σε μοντέλο παραγωγής BMW, ενώ στο μέλλον θα εφοδιάζει όλα τα ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά συστήματα κίνησης. Περιλαμβάνει ένα πλήρες σύστημα ηλεκτροκίνησης (ηλεκτροκινητήρας BMW, μπαταρία ιόντων λιθίου) και μια ευφυή μονάδα ελέγχου κινητήρα.

Άριστος συνδυασμός σπορ αισθητικής και άνεσης.

Το νέο πρωτότυπο BMW Concept Active Tourer συνδυάζει compact διαστάσεις με ελκυστική, σπορ σχεδίαση και γνώριμη ποιότητα BMW. Με εξωτερικό μήκος 4.350 m, πλάτος 1.834 και συνολικό ύψος 1.560 mm, το BMW Concept Active Tourer απευθύνεται σε πελάτες της premium κατηγορίας που εκτιμούν τα υψηλά επίπεδα άνεσης, την υπερυψωμένη θέση οδήγησης και τους άφθονους χώρους. Το BMW Concept Active Tourer θα προσελκύσει επίσης οικογένειες που δίνουν σημασία στη λειτουργικότητα, πολυμορφικότητα, το lifestyle και τη σπορ αίσθηση.

Το μακρύ μεταξόνιο των 2.670 mm, η ψηλή οροφή και ο εγκάρσια τοποθετημένος κινητήρας συμπαγών διαστάσεων με σύστημα FWD επιτρέπουν τη δημιουργία ενός μεγάλου εσωτερικού. Ο πλούσιος χώρος αποσκευών του BMW Concept Active Tourer ικανοποιεί τις καθημερινές ανάγκες αφού οι μπαταρίες του υβριδικού συστήματος κίνησης βρίσκονται αποκλειστικά κάτω από το χώρο φόρτωσης.

Σχεδίαση: δυναμικές γραμμές, συμπαγείς διαστάσεις.

Με τις αρμονικές αναλογίες του, το BMW Concept Active Tourer αποπνέει μία εικόνα σπορ κομψότητας από όλες τις γωνίες, ενώ παράλληλα αποδεικνύει ότι συμπαγείς διαστάσεις, λειτουργικότητα και ευελιξία μπορούν να συνδυάζονται έξυπνα με μία δυναμική σχεδίαση. Η αποκλειστική εξωτερική απόχρωση High Reflection Silver συμβάλλει στην αίσθηση φινέτσας του BMW Concept Active Tourer. Ενδιαφέρουσες είναι οι σχεδιαστικές λεπτομέρειες μπροστά, πίσω και στο πλάι. Οι επιφάνειες φέρουν γυαλιστερό βερνίκι με βουρτσισμένο ματ βελούδινο υπόστρωμα. Αυτή η αντίθεση τονίζει το παιχνίδι του φωτός με τη σκιά που δημιουργείται από τη νέα εξωτερική βαφή.

Το BMW Concept Active Tourer αναμφίβολα διατηρεί την εκφραστική φυσιογνωμία μιας BMW. Κυρίαρχο στοιχείο εδώ είναι η χαρακτηριστική, ελαφρώς κεκλιμένη μάσκα BMW. Οι εντυπωσιακοί διπλοί προβολείς με φώτα στάθμευσης LED (σαν φρύδια) που εκτείνονται μέχρι τα πλαϊνά πάνελ και η ανάγλυφη εμπρός ποδιά ενισχύουν τη σπορ εμφάνιση του BMW Concept Active Tourer. Οι δύο μεγάλοι εξωτερικοί αεραγωγοί κάτω από τους προβολείς τονίζουν την εντύπωση πλάτους.

Σε προφίλ άποψη, η επιμηκυμένη σιλουέτα με το σφηνοειδές προφίλ χαρίζουν στο BMW Concept Active Tourer μία αίσθηση κίνησης ακόμα και όταν είναι σταματημένο. Ενσωματωμένες λαβές θυρών και εντυπωσιακά μαρσπιέ που κάνουν αντίθεση με την ανερχόμενη γραμμή συνδυάζονται με τους μεγάλους τροχούς των 20 ιντσών χαρίζοντας στο BMW Concept Active Tourer μία σπορ και κομψή εμφάνιση. Οι κοντοί πρόβολοι μπροστά και πίσω και το μακρύ μεταξόνιο δημιουργούν ένα ασυνήθιστα ευρύχωρο εσωτερικό παρά τις συμπαγείς εξωτερικές διαστάσεις. Η υπερυψωμένη γραμμή οροφής και οι μεγάλες πόρτες μπροστά και πίσω υπόσχονται άνετη πρόσβαση σε όλα τα καθίσματα.

Το πίσω τμήμα του BMW Concept Active Tourer έχει τα χαρακτηριστικά ενός κομψού αθλητή. Έντονες, οριζόντιες γραμμές αμαξώματος συνθέτουν την πίσω εικόνα του μοντέλου της BMW. Τα μεγάλα πίσω φώτα που χάνονται στα πλαϊνά πάνελ υπογραμμίζουν τα φαρδιά τόξα των τροχών, διαμορφώνοντας το στυλ ενός στιβαρού αυτοκινήτου που αγκαλιάζει το δρόμο.

Η μεγάλη πίσω πόρτα με το χαμηλό σκαλοπάτι φόρτωσης και το φαρδύ άνοιγμα προσφέρει άνετη πρόσβαση στο χώρο αποσκευών.

Εσωτερικό: κομψότητα και αδιαπραγμάτευτη ευρυχωρία.

Το ευρύχωρο εσωτερικό του BMW Concept Active Tourer είναι μία διάφανη και ανανεωτική πρόταση. Το μονοκόμματο πορώδες ξύλο δημιουργεί έναν οπτικό κρίκο μεταξύ των πάνω και κάτω επιφανειών του ταμπλό.

Έτσι προκύπτει ένα ιδιαίτερα κομψό και φωτεινό περιβάλλον στον εμπρός τμήμα του αυτοκινήτου. Οι επενδύσεις θυρών και καθισμάτων αποτελούνται από έναν συνδυασμό μαλακού σαγρέ και λείου δέρματος, που προσφέρει μία μεταξένια λάμψη προβάλλοντας τη φινέτσα του εσωτερικού. Υπάρχουν επίσης πορτοκαλί, αντίθετες ραφές που υπογραμμίζουν το σπορ χαρακτήρα του οχήματος. Το BMW Concept Active Tourer προσφέρει μία νέα αίσθηση χώρου. Η κεντρική κολόνα μοιάζει να αιωρείται ανάμεσα στα δύο εμπρός καθίσματα καθώς ενώνεται με το ταμπλό. Αυτή η διάταξη εγγυάται μέγιστο χώρο για τα πόδια του οδηγού αλλά και του συνοδηγού.

Το οδηγοκεντρικό cockpit της BMW προσφέρει βέλτιστη προσβασιμότητα σε όλα τα βασικά χειριστήρια. Τα στρογγυλά όργανα Τεχνολογίας Black Panel βρίσκονται στο πεδίο ορατότητας του οδηγού, όπως και το μόνιτορ της κεντρικής οθόνης πληροφοριών. Προαιρετικά, μία έγχρωμη Head-Up-Display εμφανίζεται σε ειδική αναδιπλούμενη κρυστάλλινη επιφάνεια μεταξύ του τιμονιού και του παρμπρίζ – πρωτιά στη μικρομεσαία κατηγορία. Τα υπερυψωμένα καθίσματα διασφαλίζουν επίσης άριστη σφαιρική ορατότητα, ολοκληρώνοντας τη βέλτιστη λειτουργική άνεση.

Πανοραμική οροφή " Cool Shade ": αλλαγή στην αίσθηση χώρου και τη θερμοκρασία με το πάτημα ενός μπουτόν.

Μία πρωτοποριακή πανοραμική εκτείνεται σε ολόκληρη της επιφάνεια οροφής του BMW Concept Active Tourer. Η συνθετική κρυστάλλινη οροφή με πρωτοποριακή τεχνολογία Suspended Particle Device (SPD) επιτρέπει να διαμορφώνετε τη φωτεινότητα ή τη θερμοκρασία που επιθυμείτε με ένα ηλεκτρικό μπουτόν – από πολύ σκούρο έως διαφανές κρύσταλλο.

Επίσης μία ιδιαίτερη οπτική εντύπωση επιτυγχάνεται προσθέτοντας μία ‘φόρμα’ σχήματος φύλλου στην κρυστάλλινη οροφή. Ηλεκτρικοί παλμοί αλλάζουν τη μοριακή δομή του κρυστάλλου μεταβάλλοντας συνεχώς τη διαφάνεια ανάλογα με τις απαιτήσεις του οδηγού. Αυτό το παιχνίδι φωτός και σκιάς προβάλλει την αίσθηση χώρου, δημιουργώντας έναν ατμοσφαιρικό φωτισμό σε όλα τα καθίσματα.

Travel & Comfort System : πλούσιος φωτισμός στο πίσω τμήμα.

Οι πίσω επιβάτες κάθονται εξίσου άνετα στο BMW Concept Active Tourer. Ο πλούσιος χώρος για τα πόδια που οφείλεται στο μεγάλο μεταξόνιο και η ελαφρώς υπερυψωμένη οροφή χαρίζει στους επιβάτες άφθονη ελευθερία κινήσεων, διευκολύνοντας παράλληλα την είσοδο και έξοδο από το αυτοκίνητο. Ο χώρος αποσκευών είναι εξαιρετικά ευέλικτος λόγω διαιρούμενων πλατών πίσω καθισμάτων σε διάταξη 40 : 20 : 40. Ένα επίπεδο πάτωμα φόρτωσης δημιουργείται με την αναδίπλωση και των τριών τμημάτων των πλατών.

Πέρα από αυτές τις δυνατότητες, το BMW Concept Active Tourer προσφέρει στους πίσω επιβάτες πρόσθετες ευφυείς λεπτομέρειες στο πλαίσιο του Travel & Comfort System. Μια κεντρικά τοποθετημένη κάθετη ράγα είναι ενσωματωμένη στην πλάτη των εμπρός καθισμάτων. Με αυτό το καινοτόμο σύστημα αναδιπλούμενα τραπεζάκια με βολικές ρυθμίσεις στερεώνονται μέσω ταχυσυνδέσμων, ενώ οι επιβάτες μπορούν επιπλέον να κρεμάσουν και τσάντες. Οι πίσω επιβάτες μπορούν να χειρίζονται άνετα όλους τους γνωστούς υπολογιστές- ταμπλέτες. Οι ταμπλέτες στερεώνονται στο σύστημα σε διάταξη πορτρέτου ή τοπίου και χρησιμοποιούνται για αναζήτηση στο internet, παιχνίδια ή για ξεκούραστη παρακολούθηση ταινιών.

Νέα εμπειρία ενημέρωσης/ψυχαγωγίας: οθόνη οργάνων πολλαπλών λειτουργιών.

Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του BMW Concept Active Tourer είναι η οθόνη οργάνων πολλαπλών λειτουργιών. Αντί ενός συμβατικού ταμπλό με τέσσερα αναλογικά στρογγυλά όργανα με πληροφορίες για την ταχύτητα, τις στροφές, τη στάθμη καυσίμου και τη θερμοκρασία λαδιού, υπάρχει μία ενσωματωμένη οθόνη 10,25 ιντσών που υπόσχεται μία νέα εμπειρία απεικόνισης.

Η γνώριμη εικόνα με τα τέσσερα στρογγυλά όργανα παραμένει, αλλά η εκτενής χρήση της Τεχνολογίας Black Panel προσφέρει μία νέα γκάμα επιλογών απεικόνισης. Για παράδειγμα, η οθόνη προβάλλει τα προγράμματα οδηγικής εμπειρίας COMFORT, SPORT και ECO PRO με διαφορετικούς δείκτες και σε διαφορετικούς χρωματικούς συνδυασμούς, διασφαλίζοντας επομένως αυξημένη ασφάλεια και απόδοση και εξαιρετικό προσανατολισμό του οδηγού. Αποτέλεσμα: το ταμπλό οργάνων προσφέρει στον οδηγό πληροφορίες που προσαρμόζονται άριστα στις οδηγικές συνθήκες.

Εφαρμογή " Seismic Surf " για οικονομική οδήγηση.

Οι πίσω επιβάτες του BMW Concept Active Tourer μπορούν να βιώσουν συναρπαστικές τεχνολογίες με τη νέα εφαρμογή του iPad "Seismic Surf". Το "Seismic Surf" δημιουργεί ένα κόσμο παιχνιδιών σε πραγματικό χρόνο.

Είναι ένα συναρπαστικό, οικολογικό αγωνιστικό παιχνίδι που καταγράφει την επιτάχυνση, τις στροφές του κινητήρα και λοιπά δεδομένα που παρέχει συνεχώς το BMW Concept Active Tourer. Κάθε πραγματική οδηγική κατάσταση ερμηνεύεται και χρησιμοποιείται για την παραγωγή μιας τεράστιας ποικιλίας νέων προκλήσεων στο παιχνίδι μέσω υπολογιστή.

Στόχος του παιχνιδιού είναι και συγκεντρώσει όσο το δυνατόν περισσότερους πόντους σε μία ψηφιακή διαδρομή και να καταγράψει το πιο αποδοτικό οδηγικό στυλ. Ο οδηγός μπορεί να επηρεάσει άμεσα το επίπεδο δυσκολίας.

Η προνοητική οδήγηση διευκολύνει το παιχνίδι, ενώ ένα σπορ οδηγικό στυλ δημιουργεί μία πιο δύσκολη και με στροφές εικονική διαδρομή. Μόνον ο τέλειος συνδυασμός οικονομικής οδήγησης και επιδεξιότητας παιχνιδιού μπορεί να μεγιστοποιήσει το σκορ και να πετύχει μία θέση στο βάθρο στον ‘ψηφιακό παιχνιδοχώρο’ της BMW.

Head - Up Display με εξαιρετική ανάλυση και πλήρες φάσμα χρωμάτων.

Το BMW Concept Active Tourer εφοδιάζεται με την τελευταία γενιά της έγχρωμης Head-Up Display. Αυτή προβάλλει όλες τις σημαντικές πληροφορίες σε εξαιρετική ανάλυση απευθείας στο πεδίο ορατότητας του οδηγού μέσω μιας αναδιπλούμενης κρυστάλλινης επιφάνειας.

Η ένταση φωτισμού προσαρμόζεται αυτόματα στο υπάρχον φως. Η σχεδίαση ημέρας / νύχτας είναι ίδια με του ταμπλό. Ανάλογα με την προτίμηση του οδηγού, μπορούν να προβάλλονται όχι μόνον η τρέχουσα ταχύτητα και τα όρια ταχύτητας αλλά και τα απαγορευτικά προσπέρασης. Ο οδηγός μπορεί επίσης να λαμβάνει υποστήριξη πλοήγησης και μία σειρά προειδοποιήσεων. Λόγω του μεγάλου αριθμού των διαθέσιμων συστημάτων υποστήριξης οδηγού, το φάσμα πληροφοριών που μπορούν να προβάλλονται στη Head-Up Display έχει φτάσει σε επίπεδο ασυναγώνιστο για την κατηγορία.

Κεντρική οθόνη πληροφοριών με τεχνολογία Black Panel .

Μία οθόνη 8-ιντσών απεικονίζει τα γνωστά δεδομένα και λειτουργίες του νέου συστήματος πλοήγησης. Επιπλέον, η κεντρική οθόνη πληροφοριών παρουσιάζει την τρέχουσα λειτουργική κατάσταση του υβριδικού συστήματος κίνησης. Έτσι ο οδηγός ενημερώνεται συνεχώς για τη χρήση του κινητήρα καύσης και του ηλεκτροκινητήρα, ενώ μπορεί να παρακολουθεί τη ροή ενέργειας μέσα στο σύστημα. Τα ηλεκτρονικά ισχύος του υβριδικού συστήματος κίνησης συνδέονται με το ευφυές σύστημα πλοήγησης Plus για να επιτυγχάνεται μέγιστη απόδοση. Με βάση τα δεδομένα που συγκεντρώνονται όπως προφίλ διαδρομής, όρια ταχύτητας και κατάσταση της κυκλοφορίας, το όχημα κάνει την πιο αποδοτική χρήση της διαθέσιμης ενέργειας.

Σύστημα κίνησης του BMW Concept Active Tourer : το μέλλον είναι εδώ.

Το σύστημα κίνησης του BMW Concept Active Tourer ακολουθεί την πρωτοποριακή φιλοσοφία βιώσιμης μετακίνησης του BMW Group. Η τεχνολογία κίνησης όλων των plug-in υβριδικών μοντέλων BMW και ηλεκτρικών οχημάτων BMW i ονομάζεται BMW eDrive, και περιλαμβάνει όλα τα σχετικά εξαρτήματα. Το BMW Concept Active Tourer έχει σχεδιαστεί σαν plug-in υβριδικό – συνδυάζοντας ιδανικά τα πλεονεκτήματα της ηλεκτρικής κίνησης με αυτά ενός κλασικού κινητήρα καύσης.

Το plug-in hybrid (PHEV = Plug-in-Hybrid Electric Vehicle) θα παίξει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στο μέλλον. Και αυτό επειδή τα plug-in hybrid συνήθως έχουν αυτονομία ηλεκτροκίνησης αρκετά μεγαλύτερη από 20 km - επομένως μπορούν να χρησιμοποιούνται αποδοτικά τόσο για σύντομες όσο και μεγάλες διαδρομές. Στην περίπτωση του BMW Concept Active Tourer, ένας προηγμένος βενζινοκινητήρας 1.5-L της οικογένειας BMW Group Efficient Dynamics συνεργάζεται άψογα με ένα σύγχρονο ηλεκτροκινητήρα.

PHEV : τα καλύτερα και των δύο κόσμων για εντυπωσιακές επιδόσεις.

Το BMW Concept Active Tourer παρουσιάζει μία φιλοσοφία κίνησης που είναι νέα στο BMW brand. Ο βενζινοκινητήρας 1.5-L δεν κινεί τους πίσω τροχούς – όπως στην περίπτωση των μοντέλων BMW μέχρι τώρα – αλλά τους εμπρός. Ο ηλεκτροκινητήρας του BMW Concept Active Tourer είναι σχεδιασμένος σαν μία ολοκληρωμένη μονάδα στον πίσω άξονα, που αν χρειαστεί κινεί αυτόνομα το όχημα.

Με συνολική ισχύ συστήματος πάνω από 140 kW/190 bhp, ο συνδυασμός κινητήρα καύσης και ηλεκτροκινητήρα επιτρέπει στο BMW Concept Active Tourer να πετυχαίνει σπορ επιδόσεις, διατηρώντας εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα κατανάλωσης και ρύπων. Το BMW Concept Active Tourer επιταχύνει σε λιγότερο από οκτώ δευτερόλεπτα από στάση στα 100 km/h, ενώ η μέγιστη ταχύτητα που επιτυγχάνεται από το δυναμικό plug-in υβριδικό είναι περίπου 200 km/h. Παρά τις εντυπωσιακές επιδόσεις, η μέση κατανάλωση είναι κάτω από 2,5 l / 100 km, με εκπομπές CO2 κάτω από 60 g/km. Εκτός από τις άριστες επιδόσεις, η καινοτόμος φιλοσοφία κίνησης προσφέρει στο BMW Concept Active Tourer άνεση αλλά και δυναμική οδηγική απόκριση.

Νέος κινητήρας 1.5 BMW TwinPower Turbo : μονάδα υψηλών επιδόσεων με γονίδια εξακύλινδρου.

Ο κινητήρας καύσης του νέου BMW Concept Active Tourer είναι μία προηγμένη μονάδα 1.5-L με τεχνολογία BMW TwinPower Turbo Technology.

Προερχόμενος από το πολυβραβευμένο 6-κύλινδρο με BMW TwinPower Turbo Technology, συνδυάζει την τελευταία γενιά High Precision Injection με πλήρως μεταβλητό έλεγχο βαλβίδων VALVETRONIC και προηγμένο σύστημα υπερσυμπίεσης. Η BMW TwinPower Turbo Technology θα χρησιμοποιείται σε όλες τις μονάδες της οικογένειας κινητήρων Efficient Dynamics του BMW Group στο μέλλον – αφού δεν εξαρτάται από τον κυβισμό ή τον αριθμό κυλίνδρων. Ο νέος 3-κύλινδρος του BMW Concept Active Tourer είναι από τους πρώτους εκπροσώπους αυτής της νέας γενιάς κινητήρων. Ο εν σειρά κινητήρας αποτελεί έναν άριστο συνδυασμό δυναμικών επιδόσεων και απόδοσης.

Τα πλεονεκτήματα του νέου 3-κύλινδρου BMW TwinPower Turbo είναι ομαλή λειτουργία, ευστροφία, άμεση απόκριση και ένας δυναμικός, σπορ ήχος. Επειδή δεν υπάρχουν κραδασμοί 1ης και 2ας τάξης, προσφέρει ένα εξαιρετικά υψηλό επίπεδο πολιτισμένης λειτουργίας. Το επίπεδο ροπής στρέψης (roll torque) είναι χαμηλότερο από ενός 4-κύλινδρου και αντισταθμίζεται από έναν αντικραδασμικό άξονα. Αυτό συμβάλλει στην αθόρυβη λειτουργία ακόμα και στις χαμηλές στροφές.

Σύγχρονος ηλεκτροκινητήρας: πρόσθετη ισχύς χωρίς ρύπους.

Ο σύγχρονος ηλεκτροκινητήρας του BMW Concept Active Tourer εξελίχθηκε επίσης από το BMW Group. Με πλήρως φορτισμένη μπαταρία, το BMW Concept Active Tourer έχει μέγιστη αυτονομία πάνω από 30 km όταν λειτουργεί μόνο με ηλεκτρική ισχύ. Αυτό σημαίνει ότι η πλειοψηφία των καθημερινών μετακινήσεων γίνεται χωρίς ρύπους. Επιπλέον, η λειτουργία boost του σύγχρονου ηλεκτροκινητήρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να υποστηρίξει τον κινητήρα π.χ. σε μία δυνατή επιτάχυνση. Και στις δύο περιπτώσεις, η κινητήρια ισχύς διατίθεται άμεσα και χωρίς καθυστέρηση. Η μέγιστη ροπή των 200 Nm διατίθεται από στάση.

Η μπαταρία ιόντων λιθίου του BMW Concept Active Tourer μπορεί να φορτιστεί σε μία οικιακή πρίζα 220 volt. Δυνατότητα ανάκτησης ισχύος υπάρχει και στους δύο άξονες του BMW Concept Active Tourer ώστε να φορτίζεται η μπαταρία ιόντων λιθίου για να αυξηθεί η απόδοση του plug-in υβριδικού. Ενώ ο ηλεκτροκινητήρας ανακτά αυτόματα τη μέγιστη ενέργεια στον πίσω άξονα κατά την επιβράδυνση, μία γεννήτρια υψηλής τάσης συνδεδεμένη στον κινητήρα καύσης φορτίζει επιπρόσθετα τη μπαταρία όταν είναι απαραίτητο.

Υβριδική κίνηση με ευφυή διαχείριση ενέργειας.

Στο πλαίσιο της στρατηγικής Efficient Dynamics του BMW Group, το BMW Concept Active Tourer διαθέτει επίσης ένα πακέτο μέτρων ειδικά προσαρμοσμένο στο plug-in υβριδικό για αύξηση της απόδοσης. Για παράδειγμα, μία στρατηγική πρόληψης βελτιστοποιεί την απόδοση του ηλεκτροκινητήρα και τη μπαταρία υψηλής απόδοσης. Το σύστημα συγκεντρώνει δεδομένα από το σύστημα πλοήγησης, υπολογίζοντας εκ των προτέρων τα πιο κατάλληλα κομμάτια της διαδρομής και οδηγικές καταστάσεις στις οποίες να χρησιμοποιεί ηλεκτροκίνηση ή να φορτίζει τη μπαταρία. Αυτή η βελτιστοποιημένη στρατηγική φόρτισης εξοικονομεί μέχρι 10% ενέργεια για αύξηση της αυτονομίας με ηλεκτρική λειτουργία.

Πρόσθετα μέτρα BMW EfficientDynamics .

Το νέο BMW Concept Active Tourer περιλαμβάνει πολλά ακόμα χαρακτηριστικά της στρατηγικής BMW EfficientDynamics. Στην περίπτωση του BMW Concept Active Tourer, κύριος στόχος ήταν η μεγιστοποίηση της αυτονομίας στην αποκλειστικά ηλεκτρική λειτουργία. Αυτό περιλαμβάνει τη βελτιστοποίηση της κατανάλωσης ενέργειας των περιφερειακών μονάδων. Κάθε kilowatt αποθηκευμένης ενέργειας που εξοικονομείται είναι άμεσα διαθέσιμη για την τροφοδοσία του ηλεκτροκινητήρα.

Άλλα μέτρα BMW EfficientDynamics είναι ένα αυτόματο start/stop προσαρμοσμένου ειδικά στο plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης και η δεύτερη γενιά ελέγχου πτερυγίων εμπρός αεραγωγού.

Το ECO PRO (στάνταρ) αυξάνει την απόδοση.

Το BMW Concept Active Tourer εφοδιάζεται με ECO PRO mode που διατίθεται επίσης στα τρέχοντα μοντέλα μαζικής παραγωγής BMW. Αυτό το πρόσθετο μέτρο μείωσης της κατανάλωσης παραμένει μοναδικό στο χώρο του αυτοκινήτου μέχρι σήμερα στη μορφή αυτή. Στις κατάλληλες συνθήκες, το ECO PRO mode μειώνει την ισχύ του AC και άλλων ηλεκτρικών λειτουργιών άνεσης, διασφαλίζοντας ότι το σύστημα κίνησης λειτουργεί στη μέγιστη απόδοση σύμφωνα με την εκάστοτε οδική κατάσταση.

Το ECO PRO mode προσφέρει επίσης στον οδηγό πολύτιμες συμβουλές σε συνδυασμό με το σύστημα πλοήγησης. Βάσει των υπολογισμένων δεδομένων μιας διαδρομής και του ατομικού στυλ οδήγησης, το ECO PRO μπορεί να υποστηρίξει τον οδηγό ώστε να φτάσει στον προορισμό του με τη μικρότερη κατανάλωση. Η λειτουργία preview assistant κάνει υποδείξεις όπως "Remove foot from accelerator" (Πάρτε το πόδι από το γκάζι) εάν πλησιάζει σε κλειστή στροφή ή σε όρια ταχύτητας που δεν είναι ακόμα ορατά.

Η λειτουργία preview assistant λαμβάνει υπόψη παραμέτρους όπως στροφές, κατοικημένες περιοχές, roundabouts, διασταυρώσεις και εξόδους αυτοκινητόδρομου. Ταυτόχρονα, μία προληπτική λειτουργία υποστήριξης μετάδοσης βελτιστοποιεί το σύστημα ηλεκτρονικού ελέγχου κιβωτίου για προσεχείς οδηγικές καταστάσεις.

Το ECO PRO mode μπορεί να ενεργοποιήσει το λεγόμενο coasting mode σε δύο επίπεδα μεταξύ 50 και 160 km/h. Το σύστημα απενεργοποιεί πλήρως τον κινητήρα καύσης σε ταχύτητες μέχρι 125 km/h, ενώ τον αποσυνδέει από το σύστημα μετάδοσης μέχρι την ταχύτητα των 160 km/h, για μεγαλύτερη άνεση και πλήρη εκμετάλλευση της κινητικής ενέργειας που έχει ήδη παραχθεί.
















Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...