Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το πιο μακρύ λεωφορείο του κόσμου στους δρόμους της... Δρέσδης! [ΦΩΤΟ]


Λεωφορεία υπάρχουν, αλλά σαν το AutoTram Extra Grand… κανένα! Το τεράστιο αστικό λεωφορείο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη Γερμανία και είναι το… μακρύτερο του είδους του στον κόσμο!


Κατασκευάστηκε από...
τεχνικούς στο Fraunhofer Institute for Traffic and Infrastructure Systems και το μήκος του ξεπερνά τα 30 μέτρα! Έχει τέσσερις άξονες και μπορεί να μεταφέρει 256 επιβάτες.

Παρουσιάστηκε στη Δρέσδη της Γερμανίας και σύντομα θα συμπεριληφθεί δοκιμαστικά στο στόλο της τοπικής συγκοινωνίας, ενώ ήδη το Πεκίνο και η Σαγκάη έχουν κάνει τις παραγγελίες τους! Το συγκεκριμένο όχημα κοστίζει περίπου 8 εκατ. ευρώ και μπορεί να κινηθεί για μεγάλο διάστημα με ηλεκτρική ενέργεια.

«Περιέχει όλες τις τελευταίες τεχνολογικές επιτεύξεις και η καινοτομία του δεν είναι τόσο το μήκος του, όσο η ικανότητά του να κινείται και να κάνει μανούβρες όπως ένα κλασικό 12μετρο λεωφορείο πόλης. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την ευελιξία και τη σταθερότητα του οχήματος, αλλά πρέπει να δούμε πώς ένα τόσο μεγάλο λεωφορείο επηρεάζει την κανονική κίνηση της πόλης» ανέφερε ο διευθυντής του ινστιτούτου, Matthias Klingner.

«Συνδυάζει τη χωρητικότητα ενός μικρού τρένου με την ικανότητα για μανούβρες ενός λεωφορείου. Διαθέτει υβριδικό κινητήρα, που ενεργοποιείται όταν “τελειώσουν” οι μπαταρίες, οι οποίες επαναφορτίζονται ενώ κινείται» πρόσθεσε.

Παρότι είναι το πιο μακρύ λεωφορείο στον κόσμο, εκείνο με τη μεγαλύτερη χωρητικότητα σε επιβάτες βρίσκεται στην Κίνα. Έχει μήκος 24,9 μέτρα και μπορεί να μεταφέρει 300 επιβάτες.

Παρόμοια λεωφορεία είχαν κυκλοφορήσει και στους δρόμους του Λονδίνου σε αρκετές διαδρομές της πόλης το 2009, όμως απαγορεύτηκαν καθώς κρίθηκε ότι είχαν προκαλέσει αρκετά τροχαία ατυχήματα.






Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...