Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Δρόμοι-καρμανιόλες, φονικές παγίδες ακόμα και σε εθνικές οδούς σκορπούν τον τρόμο

Ο θάνατος παραμονεύει σε μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου της χώρας μας. Δρόμοι-καρμανιόλες, φονικές παγίδες ακόμα και σε εθνικές οδούς σκορπούν τον τρόμο και γίνονται αιτία για να χάνονται πολλές ανθρώπινες ζωές.

Η Ελλάδα κάθε χρόνο πενθεί...
για τον χαμό εκατοντάδων συνανθρώπων μας, οι οποίοι αφήνουν την τελευταία πνοή τους ύστερα από τροχαία δυστυχήματα. Τα νούμερα προκαλούν σοκ και κόβουν την ανάσα. Μόνο στην Κρήτη κατά τη διάρκεια του 2011 έχασαν τη ζωή τους 74 άτομα. Από τις αρχές του 2012 στη μεγαλόνησο σκοτώθηκαν 29 άνθρωποι, ενώ τρομακτικά είναι και τα νούμερα για τον νομό της Αττικής, αφού μόνο για τον μήνα Απρίλιο έχουν καταγραφεί συνολικά 548 τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα με 18 νεκρούς και 690 τραυματίες. Οι ηλικίες των θυμάτων είναι ένα εξίσου δυσάρεστο νούμερο, αφού πρόκειται για νέους κυρίως οδηγούς. Συγκεκριμένα, τα θύματα κυμαίνονταν κατά μέσον όρο μεταξύ δεκαοκτώ με τριάντα έξι ετών.

Τα σημεία-καρμανιόλες στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο της χώρας έχουν μετατραπεί σε τόπο μαρτυρίου για εκατοντάδες οικογένειες, οι οποίες έχουν χάσει εκεί...
τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Σύμφωνα με τη χαρτογράφηση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, υπάρχουν πολλές περιοχές των οδικών δικτύων στις οποίες οι οδηγοί θα πρέπει να είναι πάρα πολύ προσεκτικοί, καθώς κρύβουν θανατηφόρες παγίδες είτε λόγω της ύπαρξης κλειστών στροφών είτε λόγω κακοτεχνιών στο οδόστρωμα.

Η Τροχαία, από την πλευρά της, έχει επισημάνει τις χιλιομετρικές θέσεις και τα τοπωνύμια των δρόμων όπου παρατηρήθηκε ο μεγαλύτερος αριθμός τροχαίων (θανατηφόρων ή σοβαρών) ατυχημάτων πέρυσι, προκειμένου να ενημερωθούν οι οδηγοί. Από τον Εβρο μέχρι και την Κρήτη είναι διάσπαρτα αυτά τα σημεία και κάποιος μπορεί άμεσα να τα αναγνωρίσει, καθώς στην άκρη του δρόμου υπάρχουν τοποθετημένα πλή [Εκατοντάδες συνάνθρωποί μας χάνουν κάθε χρόνο τη ζωή τους ή τραυματίζονται σοβαρά στην άσφαλτο είτε από θανατηφόρες κακοτεχνίες είτε κακή οδηγική συμπεριφορά ή από συνδυασμό και των δύο.] ήθος από παρεκκλήσια για κάθε συνάνθρωπό μας που θυσιάστηκε στον «Μολώχ» της ασφάλτου.

ΜΑΛΛΙΑΚΟΣ

Παρά το γεγονός ότι το «φονικό πέταλο» του Μαλιακού ανήκει πλέον στο παρελθόν, αυτό δεν σημαίνει πως το δίκτυο Αθηνών - Θεσσαλονίκης είναι οδηγικός… παράδεισος, καθώς σε τουλάχιστον δώδεκα σημεία καραδοκεί ο θάνατος. Στις χιλιομετρικές θέσεις 13, 84, 140, 143, 185, 199, 209, 223, 269, 331, 447 και 502 έχουν σημειωθεί το 2011 τα περισσότερα θανατηφόρα ατυχήματα με πάνω από 15 νεκρούς!

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Στη Μακεδονία, ένα από τα πλέον επικίνδυνα σημεία του εθνικού και επαρχιακού δικτύου είναι η εθνική οδός Μουδανιών - Θεσσαλονίκης, καθώς σε αρκετά σημεία του δρόμου οι στροφές είναι απότομες και χωρίς καλή ορατότητα. Βέβαια, δεν φταίει μόνον ο κακός δρόμος και το… κακό ριζικό αλλά και η οδική αγωγή του Ελληνα, που σε πολλές των περιπτώσεων είναι ανύπαρκτη. Ολοι γνωρίζουν πως η εθνική οδός Μουδανιών - Θεσσαλονίκης είναι καρμανιόλα, αρκετοί όμως είναι αυτοί που πατούν αλόγιστα το γκάζι στο αυτοκίνητό τους.

Το επαρχιακό δίκτυο Θεσσαλονίκης - Εδεσσας κρύβει παγίδες στα σημεία 39ο, 45ο, 64ο, 83ο και 87ο χιλιόμετρο, στα οποία το 2011 δέκα συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους σε τροχαία δυστυχήματα. Επίσης, στην επαρχιακή οδό Αρτας - Τρικάλων, από το 3ο έως και το 6ο χιλιόμετρο ο δρόμος θυμίζει… κοιμητήριο, καθώς είναι διάσπαρτος με εικονοστάσια τα οποία έχουν τοποθετήσει οι συγγενείς των ανθρώπων που σκοτώθηκαν στα συγκεκριμένα σημεία.

ΗΠΕΙΡΟΣ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στην Ηπειρο τα πιο επικίνδυνα σημεία είναι από το 32 έως το 69,8 χιλιόμετρο Αρτας - Ιωαννίνων, το 9,23ο και το 114ο χιλιόμετρο Αντιρρίου - Ιωαννίνων.

ΑΤΤΙΚΗ - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Το επόμενο δίκτυο-καρμανιόλα είναι βεβαίως το εθνικό δίκτυο Αθηνών - Κορίνθου - Πατρών. Συγκεκριμένα, από τον Ισθμό της Κορίνθου μέχρι την Πάτρα και αντίστροφα ο δρόμος είναι τόπος μαρτυρίου, καθώς λείπει το προστατευτικό διάζωμα ανάμεσα στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας σε αρκετά σημεία του δικτύου.
Τα πιο επικίνδυνα σημεία είναι: 7ο, 21ο, 28ο, 37ο, 51ο, 58ο, 79ο, 91ο, 101ο, 110ο, 184ο χιλιόμετρο νέας εθνικής οδού Αθηνών - Κορίνθου από το 38ο έως το 52,5ο χιλιόμετρο Πατρών - Πύργου, από το 56ο έως το 57ο χιλιόμετρο Πύργου - Κυπαρισσίας και από το 151ο έως το 157ο χιλιόμετρο εθνικής οδού Τριπόλεως - Καλαμάτας.

ΘΛΙΒΕΡΗ ΠΡΩΤΙΑ ΣTHN ΚΡΗΤΗ

Τελευταία αφήνουμε την Κρήτη, η οποία, πέρα από τις ομορφιές της, διατηρεί και μια θλιβερή πρωτιά, καθώς στο επαρχιακό οδικό δίκτυό της έχουν αφήσει την τελευταία τους πνοή οι περισσότεροι άνθρωποι σε όλη τη χώρα τα τελευταία χρόνια. Η επαρχιακή οδός που διασχίζει τον νομό Ηρακλείου είναι το δίκτυο όπου έχουν σημειωθεί τα πλέον πολύνεκρα τροχαία δυστυχήματα. Στην Κρήτη, τα περισσότερα δυστυχήματα σημειώθηκαν στο 3ο και το 8ο χιλιόμετρο Χανίων - Κισσάμου, στο 58ο και το 59ο χιλιόμετρο Ρεθύμνου - Ηρακλείου, στο 113ο χιλιόμετρο Χανίων - Σητείας, αλλά και στα 124ο, 128ο, 143ο, 154ο χιλιόμετρα της εθνικής οδού Ηρακλείου. Αυτά είναι τα σημεία όπου έχουν σημειωθεί τα περισσότερα τροχαία και πολλές μανάδες έχουν θρηνήσει τα παιδιά τους διατηρώντας τη μνήμη τους ζωντανή με τα διάσπαρτα εικονοστάσια που έχουν τοποθετήσει στην άκρη του δρόμου.


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...