Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τοπικό Κέντρο Αναφοράς για την Οδική Ασφάλεια» στην πόλη των Πατρών

Εγκαινιάστηκε στις 17 Σεπτεμβρίου το «Τοπικό Κέντρο Αναφοράς για την Οδική Ασφάλεια» στην πόλη των Πατρών. Το Κέντρο στεγάζεται στο Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών (χώρος Εκκρεμούς Φουκώ) και είναι αποτέλεσμα της στενής και μακροχρόνιας συνεργασίας του Πανεπιστημίου Πατρών και του Ι.Ο.ΑΣ. "Πάνος Μυλωνάς" για την πρόληψη και μείωση των τροχαίων...
συμβάντων στην ευρύτερη περιοχή. Το έργο τελεί υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου AVENUE (Actions for Vulnerable, Elderly, Novice drivers and road Users in Europe) στο οποίο, το Ινστιτούτο συντονίζει 13 φορείς από 9 ευρωπαϊκές χώρες.

Το «Τοπικό Κέντρο Αναφοράς για την Οδική Ασφάλεια» στην Πάτρα αποτελεί προπομπό στη δημιουργία πρότυπων Τοπικών Κέντρων Αναφοράς για την Οδική Ασφάλεια και την διάδοσή τους σε όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη, ως βέλτιστη πρακτική. Είναι το τρίτο που δημιουργείται από το Ινστιτούτο στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος AVENUE for Traffic Safety (μετά το Εθνικό Κέντρο στην Αθήνα και την Κινητή Μονάδα Οδικής Ασφάλειας).



Στην παρουσίαση παρέστησαν Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, εκπρόσωποι των Τοπικών Αρχών της Πάτρας, Αξιωματικοί της Τροχαίας, ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Παρατηρητηρίου Οδικής Ασφάλειας στη Δυτική Ελλάδα, οι Αντιπρυτάνεις του Πανεπιστημίου Πατρών Καθηγητές κ.Άννα Ρούσσου και ο κ. Δημήτρης Καλπαξής, οι Καθηγητές κ. Βασίλης Αναστασόπουλος και κ. Θανάσης Κάραλης, εκπαιδευτικοί και εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων.

Σκοπός της δημιουργίας του Τοπικού Κέντρου Οδικής Ασφάλειας στην Πάτρα είναι η ενίσχυση της ενημέρωσης και εκπαίδευσης πολιτών όλων των ηλικιακών ομάδων της ευρύτερης περιοχής καθώς όλοι πλέον θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν βιωματικά και σε βάθος γύρω από τους σημαντικότερους παράγοντες πρόκλησης τροχαίων.

Οι δραστηριότητες που θα πραγματοποιούνται στο Κέντρο Οδικής Ασφάλειας του Πανεπιστημίου Πατρών, θα ξεκινήσουν μέσα στο τρέχον σχολικό έτος σε συνεργασία με την Περιφέρεια, τους Δήμους, την Τροχαία και τους κοινωνικούς φορείς, ενώ τα προγράμματα απευθύνονται σε παιδιά Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου, νέους οδηγούς και στελέχη εταιρειών της περιοχής.



Πιο συγκεκριμένα, τα παιδιά Δημοτικού θα μπορούν να παρακολουθήσουν τα βιωματικά προγράμματα: «Κυκλοφορώ με Ασφάλεια» και «Ασφαλώς Ποδηλατώ», ενώ για τους υπόλοιπους επισκέπτες θα υπάρχουν προσαρμοσμένα προγράμματα που θα βασίζονται σε δραστηριότητες γύρω από: την απόσπαση προσοχής, το αλκοόλ και την οδήγηση, το χρόνο αντίδρασης και την απόσταση ακινητοποίησης σε διαφορετικές συνθήκες κίνησης και οδοστρώματος, τη συσχέτιση ταχύτητας οχήματος με τη μάζα αδράνειας, τη χρήση ζώνης. Οι δραστηριότητες αυτές θα πραγματοποιούνται με τη χρήση ειδικού εξοπλισμού που έχει αποκτηθεί από την πλευρά του Ινστιτούτου.

Η δημιουργία του «Τοπικού Κέντρου Αναφοράς για την Οδική Ασφάλεια» ακολουθεί την πολύ επιτυχημένη πορεία του «Εθνικού Κέντρου Αναφοράς για την Οδική Ασφάλεια» το οποίο φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος" στην Αθήνα καθώς και της Κινητής Μονάδας Οδικής Ασφάλειας που δραστηριοποιείται σε όλη την Ελλάδα. Μέχρι σήμερα σε λιγότερο από ένα χρόνο λειτουργίας έχουν παρακολουθήσει εκπαιδευτικά προγράμματα για την οδική ασφάλεια περισσότεροι από 15.000 συμπολίτες μας.



Το πρωί της Δευτέρας 17 Σεπτεμβρίου, η Πρόεδρος του Ι.Ο.ΑΣ. κ.Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά ήταν κεντρική ομιλήτρια στην Έκθεση της Τροχαίας Πατρών. Εκεί παρουσίασε στοιχεία έρευνας για την «Επίδραση των Οικογενειακών Προτύπων στην Οδηγική Συμπεριφορά των Νέων». Στο πλαίσιο της Έκθεσης της Τροχαίας και τη σχετική ημερίδα, ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ.Κατσιφάρας αναφέρθηκε στη συνεργασία της Περιφέρειας με το Ινστιτούτο στο πρόγραμμα Κοινωφελούς χαρακτήρα, μέσω του οποίου το Ι.Ο.ΑΣ. θα απασχολήσει για 5 μήνες 112 ανέργους στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας. Μέσα από το πρόγραμμα αυτό, το Ινστιτούτο προσδοκά στην ενίσχυση των δράσεων οδικής ασφάλειας στην περιοχή, με προτεραιότητα, θέματα κυκλοφοριακής αγωγής σε όλες τις ηλικιακές βαθμίδες και επισήμανσης των επικίνδυνων σημείων. Συντονιστής των δράσεων για την οδική ασφάλεια στην περιοχή θα είναι ο κ.Νίκος Μηλιώνης, Συγκοινωνιολόγος και εκπρόσωπος του Ινστιτούτου στο Παρατηρητήριο Οδικής Ασφάλειας για τη Δυτική Ελλάδα.

Στην ίδια εκδήλωση η εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου Πατρών Αντιπρύτανης κα Άννα Ρούσου παρουσίασε το Κέντρο για την Οδική Ασφάλεια που φιλοξενείται στο Πανεπιστήμιο Πατρών, αποτέλεσμα της συνεργασίας του Πανεπιστημίου και του Ινστιτούτου την Υποτροφία που απονέμεται κατ’ έτος με απόφαση της Συγκλήτου στον αριστεύσαντα 4ετούς φοιτητή του Τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών στη μνήμη του Πάνου Μυλωνά καθώς και τις κοινές δράσεις που απορρέουν από τη συνεργασία του Πανεπιστημίου Πατρών και του Ινστιτούτου.
Πηγή: ioas.gr


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...