Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Είδος πολυτελείας τα ταξί - Ξεπουλούν τις άδειες έως και 80% κάτω

"Σαπίζουν" από την ακινησία δεκάδες ταξί. Στο σφυρί οι άδειες, όταν πριν χρόνια οι οδηγοί τις αγόρασαν με τριπλάσιο κόστος. Διαβάστε τι καταγγέλλουν οι αυτοκινητιστές

Σε αδιέξοδο οδηγείται το επάγγελμα του αυτοκινητιστή, με τις τιμές στις άδειες των ταξί να έχουν πέσει κατά πολύ, όταν χρόνια πριν την ίδια άδεια την είχαν "χρυσοπληρώσει".

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το "Έθνος της Κυριακής",
η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην αγορά έχεις ως εξής:

Χιλιάδες αυτοκινητιστές που επιθυμούν να βγουν από το επάγγελμα, έχουν ρίξει την τιμή των αδειών ταξί στο 80%, μείωση η οποία είναι απόλυτα δικαιολογημένη αν συνυπολογιστούν η οικονομική κρίση και το άνοιγμα του επαγγέλματος.

Συγκεκριμένα, οι τιμές των αδειών ταξί, σήμερα φτάνουν με δυσκολία τα 50.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του οχήματος, ενώ πριν από μερικά χρόνια 200.000 ευρώ για μία άδεια ταξί θεωρούνταν λογική τιμή.

Σύμφωνα με τους οδηγούς ταξί, το επάγγελμα δεν εξασφαλίζει πλέον ένα αξιοπρεπές εισόδημα, όπως φαίνεται και από τις γεμάτες πιάτσες, γιατί λόγω της οικονομικής κρίσης, οι πολίτες έχουν σταματήσει να χρησιμοποιούν ταξί και να καταβάλλουν το σχετικά υψηλό κόμιστρο.

Στις μικρές πόλεις εκτός Αθηνών, οι τιμές των αδειών είναι ακόμα χαμηλότερες, εκτός αν πρόκειται για σπουδαίους τουριστικούς προορισμούς, όπου η καλοκαιρινή σεζόν αρκεί για να δώσει εισόδημα για όλη την υπόλοιπη χρονιά.

Έτσι, σε πολλές περιπτώσεις, ακόμα και αν το μεροκάματο είναι μικρό, οι ιδιοκτήτες προτιμούν να κρατήσουν τις άδειες παρά να τις σκοτώσουν σε τιμές που δεν τους εξυπηρετούν.
Πηγή: News247.gr




Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...