Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

5η Enduromania 2012 - 29-30 Σεπτεμβρίου

Για 5η συνεχόμενη χρονιά η Enduromania επιστρέφει δυνατά, υποδέχονται το Φθινόπωρο και τη νέα Εντουράδικη σεζόν, με 2 ημέρες FullEnduro!

Τα απίστευτα μονοπάτια της ορεινής περιοχής των Μετεώρων ετοιμάζονται για να φιλοξενήσουν αναβάτες από κάθε περιοχή της Χώρας, αλλά και κάθε οδηγικού ενδαφέροντος μιας και φέτος θα υπάρχουν περάσματα χαρακτηρισμένα HOBBY ΚΑΙ PRO!

Συνεχίζουμε λοιπόν την Enduromania με την...
υποστήριξη του Ποδηλατικού Συλλόγου Καλαμπάκας «ΠΟ.ΣΥ.Κ», του Μ.Ε. Συλλόγου Μεγάλης Κερασιάς ,του Μ.Ε Συλλόγου Καστανιάς , και του Δήμου Καλαμπάκας, αυτή τη φορά σε νέα μονοπάτια από άλλη οπτική με διαφορετική προσέγγιση με άλλη όρεξη ,μεγαλύτερη από τις προηγούμενες φορές στα ανεξάντλητα μονοπάτια των Μετεώρων ,στα νεοκλάδευτα ρέματα ,στα απροσπέλαστα μέχρι πρίν δάση, σ' αυτά που πολλοί εντουράδες όταν τα περνάνε βρίζουν και άλλοι ηδονίζονται ...

Αυτή λοιπόν την δύσκολη χρονιά για όλους ,από άποψη οικονομική και ψυχολογική θα προσπαθήσουμε να βρούμε τον τρόπο ,ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό το χόμπι που αγαπάμε ,μπας και χαμογελάσει το χειλάκι μας βρε αδερφέ.

Πρέπει να τονίσουμε ότι η διαδρομή δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη ,αλλά έχει σημεία που απαιτούν την προσοχή του αναβάτη. Όσα δύσκολα υπάρχουν θα είναι χαρακτηρισμένα με ταμπελάκια και με το βαθμό δυσκολίας. Δείτε τους χάρτες.

Ημέρα 1η

Η εκκίνηση θα γίνει από την πόλη της Καλαμπάκας (το ακριβές σημείο θα ανακοινωθεί μέχρι την Παρασκευή) με κατεύθυνση προς το παλιό στρατόπαιδο ,όπου και πραγματοποιούνται συνήθως οι ειδικές των αγώνων ,αλλά και του WEC τον περασμένο χρόνο. Θα πατίσουμε στα χνάρια των παγκοσμίων πρωταθλητών και στις διαδρομές που χαράξαμε προς "τιμήν" τους ,κατευθυνόμενοι βορειοδυτικά προς την περιοχή της Μύκανης.

Περνώντας από ρέματα και πλαγιές θα φτάσουμε μετά από ένα κομμάτι δρόμου και ποταμιάς, στον πρώτο ανεφοδιασμό στα πρώτα 40χλμ ,στο πρατήριο του Καλτσούδα ,στο δρόμο προς Κακοπλεύρι. Φροντίστε λοιπόν να έχετε μαζί σας χρήματα και οι δίχρονοι λάδι μαζί. Μετά και το χωριό της Μεγ. Κερασιάς ανηφορίζουμε σε αγαπημένα κομμάτια με έλατο σε μονοπάτια ευχάριστα για όλους τους αναβάτες ,όπου και αρχίζουν να διακρίνονται οι κορυφές της Πίνδου.
Από εκεί και μετά ,η διαδρομή ακολουθεί την ίδια κατεύθυνση με πέρυσι ,με διαχωρισμό σε μερικά σημεία σε ProKaiHobby και με τα χιλιόμετρα να φτάνουν τα 90 για τους Pro και 75 για τους Hobby. H διαδρομή τουλάχιστο την πρώτη ημέρα δεν είναι και τόσο απαιτητική ,παρόλα αυτά θα κάνουμε διαχωρισμό σε σημεία του εύκολου και δύσκολου περάσματος ,κάνοντας πιο εύκολη τη ροή της βόλτας ,αλλά και τη ζωή των απλών εντουράδων που έρχονται να ξεσκάσουν και όχι να σκάσουν. Θα αναρτηθεί χάρτης με τη διαδρομή για να γνωρίζει και ο καθένας που περίπου βρίσκετε ,αν και σκούπες θα περνάνε να βοηθάνε τον αναβάτη που μπορεί να έχει κάποιο πρόβλημα. Στα μέσα περίπου της διαδρομής θα υπάρχει ΣΕΔ. Οι στάσεις του ανεφοδιασμού και του ΣΕΔ θα είναι σε μαγαζιά, οπότε αν κάποιος θέλει μπορεί να βρεί νερό ,χυμούς ή και κάτι φαγώσιμο.



Ημέρα 2η

Το πρωινό ξύπνημα θα μας βρεί σε ένα όμορφο τοπίο απέναντι από την κορυφή της Τριγγίας. Το τοπίο και το υψόμετρο την Κυριακή αλλάζει ,αρχίζοντας από τα 900μ και πάνω, μέχρι ακόμη και τα 2100 περίπου. Μονοπάτια μέσα στα έλατα και κορυφογραμμές με απίθανη θέα όλης της Πίνδου! Στις 10:30 θα γίνει και η εκκίνηση με κατεύθυνση την κορυφή της Μοράβας και στο πανέμορφο μονοπάτι προς Στεφάνι. Φτάνοντας στο χωριό μια μικρή στάση για όποιον θελήσει ,μπορεί να γίνει στην πλατεία του χωριού στον φίλο Γιώργο ,για νερό ή κάτι άλλο ,μιας και η συνέχεια αναμένεται εντυπωσιακή σε υψόμετρο περίπου 2000μ μετά από 32χλμ εντούρο! Ο ανεφοδιασμός θα γίνει κοντά στην εκκλησία της Αγ.Παρασκευής στα 45 χλμ περίπου.

Η επόμενη στάση θα είναι μετά από 30 περίπου χλμ στο χωριό της Καλομοίρας στην Πλατεία δίπλα από την ψησταριά της κυρίας Ευαγγελίας, για την απαιτούμενη ενέργεια με λουκουμάκι ,προσφορά του καταστήματος! Τα χιλιόμετρα της 2ης ημέρας ειναι περίπου 95!

Αυτοκίνητα συνοδείας και ανεφοδιασμού.

Στη διάρκεια της βόλτας θα υπάρχουν αυτοκίνητα που θα μεταφέρουν τα πράγματα της βραδινής κατασκήνωσης, ένα όχημα υποστήριξης και ένα ανεφοδιασμού της 2ης ημέρας ,για να μεταφερθούνε όλα στο Σαλέ. Αν κάποιος θεωρεί πως μπορεί να φέρει το δικό του όχημα για αυτήν την ανάγκη, το κανονίζει μόνος του. Τα αυτοκίνητα θα βρίσκονται στην εκκίνηση για να φορτωθούν τα πράγματα. Προσοχή στον ανεφοδιασμό! Το σημείο κατασκήνωσης απέχει 25χλμ. από πρατήριο.

Φέτος θα έχουμε μαζί μας και κάποιους ανθρώπους της Ομάδα Διάσωσης Καλαμπάκας για υποστήριξη ,οι οποίοι και είναι μαζί μας σε κάθε αγώνα και εκδήλωση και πάντα βοηθάνε τις προσπάθειές μας.

Διαμονή - Φαγητό.

Η διαμονή μας θα γίνει σε σκηνές που θα έχει ο κάθε ένας πάρει μαζί του, γύρω από το σαλέ και σε οτι αφορά το φαγητό εκεί θα υπάρχουν σουβλάκια-λουκάνικα και διάφορα μεζεδάκια και σαλάτες ,όπως και μπύρες κλπ. Στο χωριό της Καστανιάς 1χλμ μετά, υπάρχουν και ταβέρνες αν κάποιος θελήσει να πάει.

Για όσους θελήσουν άνεση μπορούν να πάνε στο ξενοδοχείο ‘’Μανάκος’’ στο χωριό ,όπου και θα διαθέσει με 18€ το άτομο δωμάτια για διαμονή αλλά και πρωινό.

Το κοινοτικό κατάστημα της Καστανιάς θα διαθέσει δωμάτια με 20€ το άτομα και πρωινό ,ενώ πιο πέρα στον Αμάραντο το HOTEL BENDISTA και ταβέρνα, ( του Θωμά Γιαννούλα – 2432061090 , 6975 669 649) θα διαθέσει δωμάτια με 15€ το άτομο.

Φωτογραφίες – Video - Μουσική.

Πέρα από τις προσωπικές φωτογραφικές και κάμερες ,θα υπάρχει και φωτογράφος για κάποιες αναμνηστικές. Οπότε προσοχή στα φλάς...Το βράδυ θα στηθεί Projector στο σαλέ για να δούμε τι κάναμε όλη την ημέρα. Oποιος έχει Camera λοιπόν, ας φροντίσει να την έχει μαζί του ώστε το βράδυ να βάλουμε τα βίντεο και τις εικόνες και να δούμε πλάνα από τη βόλτα μας. Θα έχουμε και DVDμε αγώνες enduro!

Και μην ξεχνιόμαστε…ο DJΓιώργος θα μας ‘’φτιάξει’’ με ροκιές και μουσική κατά τη διάρκεια του φαγητού και των βίντεο!

Δώρα - χορηγίες - Συμμετοχές.

Όποιος πιστεύει πως μπορεί να βοηθήσει σ' αυτή τη βόλτα ,την οποία εδώ και χρόνια προσπαθούμε να κάνουμε θεσμό μπορεί να κάνει το εξής απλό:

Να γίνει χορηγός της προσπάθειάς μας δίνοντας ότι πιστεύει πως αυτό αξίζει. Δηλαδή για παράδειγμα ,ένα δώρο ή ένα ποσό που επιθυμεί από 1€ έως 400.000.000.000€ , ώστε αν μείνει κάτι να βοηθήσουμε και το έλλειμμα της χώρας μας....

Αν το ποσό είναι πάνω από 20€ θα μπει στην καρτέλα των χορηγών μας ,στο internet,και σε όσα μέσα προβολής έχουμε στη διάθεσή μας.

Θα κάνουμε και μια μικρή κλήρωση με κάποια δώρα που θα ανακοινώσουμε μετά τον τερματισμό της πρώτης ημέρας.

Εκεί θα γίνει και η απονομή της πρώτης ημέρας σε όσους συμμετάσχουν την πρώτη ημέρα του Σαββάτου μόνο.

Για τους αναβάτες η συμμετοχή ορίζεται στα 25€ και για τις 2 ημέρες και στα 15€ για την 1 ημέρα ,είτε Σάββατο είτε Κυριακή και περιλαμβάνει το αναμνηστικό!

Στην γραμματεία θα δοθούν βραχιολάκια για την κάθε ημέρα συμμετοχής ,αυτοκόλλητο με αριθμό συμμετοχής και χάρτης της περιοχής με τη διαδρομή και τους κεντρικούς δρόμους για να μην χαθεί κανείς.

Η εκκίνηση θα γίνεται ανα 1 λεπτό για κάθε αναβάτη ή παρέα.

Για όποιον έρθει μόνο την 1η ημέρα θα πρέπει αφού τελειώσει η βόλτα στο Σαλέ CasaDiCalo στην Καστανιά ,να επιστρέψει στην Καλαμπάκα και στο σημείο εκκίνησης ,όπου και θα έχει αφήσει αυτοκίνητο και πράγματα, εκτός αν κάποιος δικός του ανέβει μέχρι το CasaDiCalo και τον ‘’παραλάβει’’.

Απαραίτητο είναι να ενημερωθούμε για το ποια μέρα θα συμμετάσχει κάποιος. Το αναμνηστικό θα το παραλάβει από το Σημείο Τερματισμού της 1ης μέρας (Σαλέ).

Για όποιον έρθει μόνο τη 2η ημέρα θα πρέπει να έρθει στο σαλέ και να δηλώσει εκεί συμμετοχή στην γραμματεία που θα λειτουργεί από τις 9:00 το πρωί ,αλλά κατά τη διάρκεια της εντουροβόλτας πρέπει να επιστρέψει από ασφαλτόδρομο 8χλμ περίπου πάλι στο σαλέ. Οι λεπτομέρειες φαίνονται στους χάρτες.

Θα ήταν πολύ σημαντικό και μεγάλη η βοήθεια για εμάς ,αν μας στέλνατε συμπληρωμένη την φόρμα επικοινωνίας και τη δήλωση συμμετοχής μέχρι την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου στο email info@enduromania.gr.

Απαραίτητα
  • Εξοπλισμός εντούρο
  • Νερό ,(αν και περνάμε από σημεία και μαγαζιά που έχουν)
  • Μπιντόνια για βενζίνη για τη δεύτερη μέρα
  • Χρήματα για τη για τη βενζίνη που θα βάλουμε σε πρατήριο την πρώτη μέρα.(Ανεφοδιασμός)
  • Λάδι για τους δίχρονους για τον ανεφοδιασμό της πρώτης μέρας
  • Σκηνή και sleepingbag για όσους διανυκτερεύσουν σε σκηνές.
  • Να γράψετε τα τηλέφωνα για πληροφορίες ή για οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστείτε (Χρήστος Καραγγέλης: 6974 903469 - Γιώργος Παπατζιμόπουλος: 6973 743 746 - Βασίλης Τσιάμης: 6948 521874 - Διονύσης Κορκός: 6946 503 219).
  • Φροντίστε να έχετε καλά συντηρημένα τα μηχανάκια σας και μερικά εργαλεία και μπουζί π.χ.
  • Καλά είναι να έχετε καλό λάστιχο πίσω για τη βόλτα ώστε να έχει καλό κράτημα.

Αν ξεχάσαμε κάτι θα το προσθέσουμε στην πορεία.Zητούμε συγνώμη για την πολυλογία. Για ότι απορία επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά ή στο email : info@enduromania.gr ή από το http://www.facebook.com/enduromaniagr


Με εκτίμηση
Η ομάδα της Enduromania
Χρήστος Καραγγέλης , Γιώργος Παπατζιμόπουλος , Διονύσης Κορκός , Βασίλης Τσιάμης



Στην περίπτωση που κάποιοι θελήσουν να είναι στην Καλαμπάκα από την Παρασκευή 28 Σεπτέμβρη, καλό θα ήταν να κλείσουν κάποιο δωμάτιο ή camping.Για τη δική σας διευκόλυνση ,παραθέτουμε παρακάτω τη λίστα των camping ,ξενοδοχείων και δωματίων της περιοχής.Προσοχή!Για όσους δεν θα κατασκηνώσουν στο Σαλέ Casa Di Calo και θα είναι στην Καλαμπάκα από την Παρασκευή,

θα πρέπει να κλείσουν δωμάτιο στην Καλαμπάκα ,ενώ το Σάββατο που θα γίνει και η εκκίνηση ,θα διανυκτερεύσουμε στην Καστανιά ,25 χλμ από την εκκίνηση. Για όσους έρθουν μόνο για την βόλτα της Κυριακής ,θα κλείσουν δωμάτιο στην Καστανια .

Στην Καστανιά είναι τα : ξενοδοχείο ‘’Μανάκος’’στο χωριό ,όπου και θα διαθέσει με 18€ το άτομο δωμάτια για διαμονή αλλά και πρωινό.

Το κοινοτικό κατάστημα της Καστανιάς θα διαθέσει δωμάτια με 20€ το άτομα και πρωινό ,ενώ πιο πέρα στον Αμάραντο το HOTEL BENDISTA και ταβέρνα, ( του Θωμά Γιαννούλα – 2432061090 , 6975 669 649) θα διαθέσει δωμάτια με 15€ το άτομο.






Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...