Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Επίσημη "Πρώτη" για το το νέο Opel ADAM στο Παρίσι τον Σεπτέμβριο. Το ADAM εμπνέει νεαρούς καλλιτέχνες

Έτοιμη να λανσάρει στην αγορά το ADAM της, το νέο σικ αυτοκίνητο πόλης, η Opel έκλεισε αποκλειστικές συμφωνίες συνεργασίας με αρκετούς avant-garde...
καλλιτέχνες όπως οι “JulienSimshäuser”, “Totally Enormous Extinct Dinosaurs” και “Invernomuto”. Αυτά τα νεαρά και ανερχόμενα δημιουργικά ταλέντα από τη Γερμανία, τη Βρετανία και την Ιταλία αντιπροσωπεύουν επίσης τις κύριες αγορές ενδιαφέροντος για το Opel ADAM από τις αρχές του 2013 που θα κυκλοφορήσει. Τα συνεργατικά projects υπάρχουν στο “ADAM&YOU” microsite όπου οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε βίντεο, υλικό από τα παρασκήνια και τη φάση δημιουργίας καθώς και σε φωτογραφίες.

Ο Διευθυντής Brand Marketing της Opel, Tomas Caetano σχολιάζει σχετικά: «Είμαστε χαρούμενοι που συνεργαζόμαστε με τόσο ταλαντούχους, νεαρούς πρωτοποριακούς καλλιτέχνες εν όψει του λανσαρίσματος του νέου μας κομψού αυτοκινήτου πόλης, Opel ADAM. Εκτός από την παραδοσιακή Γερμανική μηχανολογία, έχουμε επενδύσει άφθονη δημιουργικότητα στην εξέλιξη του Opel ADAM θέλοντας να διασφαλίσουμε το μέγιστο βαθμό εξατομίκευσης. Αυτή η δημιουργικότητα και το απολύτως προσωπικό στυλ αντικατοπτρίζονται στα έργα των καλλιτεχνιών».

Ξεκινώντας η συνεργασία, οι καλλιτέχνες πήραν οδηγίες και μία πρώτη ανεπίσημη γεύση από το ADAM, πολύ πριν δημοσιευτούν οι πρώτες φωτογραφίες. Οι καλλιτέχνες εμπνεύστηκαν από το Opel ADAM, καθένας με τον τρόπο του. Έτσι προέκυψαν τρία τελείως διαφορετικά projects που ενσαρκώνουν και το πνεύμα του 3θ τετραθέσιου. Το αυτοκίνητο διατίθεται σε τρεις διαφορετικές εκδοχές στυλ & διάθεσης, με τις ονομασίες JAM, GLAM και SLAM, που μπορούν να εξελιχθούν σε απολύτως προσωπικά αντικείμενα τα οποία εκφράζουν τους ιδιοκτήτες τους όσο κανένα άλλο όχημα της αγοράς.

Από τους δεινόσαυρους στους σούπερ ήρωες

Ο JulienSimshäuser εντυπωσιάστηκε εμφανώς από το ευρύχωρο εσωτερικό του Opel ADAM. Ο καλλιτέχνης από τη Χαϊδελβέργη σχεδίασε ένα ψηφιακό κόσμο, ένα είδος διαδραστικής 'χώρας των θαυμάτων' με ονειρικές γραμμές και αφηρημένα σχήματα. «Όπως ακριβώς συνδέω το smartphone μου με το Opel ADAM, ένας επισκέπτης μπορεί να συνδεθεί με την εφαρμογή μου και να θέσει τα πάντα σε κίνηση με τις εντολές του/της» εξηγεί ο Simshäuser. Ο 23-χρονος, ο οποίος ονομάστηκε ‘Ψηφιακός Καλλιτέχνης της Χρονιάς» το 2009 εστιάζει το δημιούργημά του στη σχέση φύσης και τεχνολογίας, δείχνοντας τι σημαίνει να είσαι όλο και περισσότερο εξαρτώμενος από τα κοινωνικά δίκτυα.

Ο Orlando Higginbottom, γνωστός και σαν "Totally Enormous Extinct Dinosaurs", έχει γίνει διάσημος για το πολύχρωμα κράνη και τα T-Rex κοστούμια του. Ο μουσικός παραγωγός και DJ εστίασε στα χρώματα και τη διαμόρφωση προσωπικού στυλ. Αποτέλεσμα: ένα πλούσιο, πολύχρωμο μουσικό βίντεο που συνοδεύει το “American Dream Part II”. Το soundtrack από το πρόσφατο, πρώτο του άλμπουμ “Trouble” χαρακτηρίστηκε το 'πιο καυτό' από το BBC radio 1 στη Βρετανία, πριν καν κυκλοφορήσει το βίντεο. «Ανέκαθεν θεωρούσα πολύ βαρετό να οδηγούμε ένα αυτοκίνητο από 15 μοντέλα με παρεμφερή χρώματα – αλλά το Opel ADAM αποτελεί μία τελείως διαφορετική πρόταση » εξηγεί ο 26-χρονος Βρετανός.

Το καλλιτεχνικό δίδυμο "Invernomuto" των Simone Bertuzzi (28) και Simone Trabucchi (27) εμπνεύστηκε από τη δυναμική, μυώδη σχεδίαση του ADAM. «Ασφαλώς το Opel ADAM δεν είναι κάποιο υπεραυτοκίνητο. Θέλαμε λοιπόν να αναδείξουμε το στοιχείο της κομψότητας» εξηγούν οι δύο Ιταλοί. Το βίντεό τους παρουσιάζει έναν τυπικό υπερήρωα: έντονα γραμμωμένο, εφαρμοστή στολή, εξεζητημένη μάσκα, που περνά τη νύχτα του σε μία αγωνιστική πίστα καρτ επιδεικνύοντας τη δύναμή του. Αυτό είναι κλασικό χαρακτηριστικό των “Invernomuto” που έγιναν διάσημοι για τη συχνά εξωφρενική και κάποιες φορές αινιγματική αίσθηση του χιούμορ.

Το νέο Opel ADAM θα γιορτάσει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού (29 Σεπτεμβρίου – 14 Οκτωβρίου, 2012). Τα πρώτα σικ αυτοκίνητα πόλης αναμένονται στις εκθέσεις των Διανομέων από τον Ιανουάριο του 2013.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...