Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το ελαστικό της Bridgestone, που σημείωσε κορυφαία βαθμολογία “A/A” στην Ευρωπαϊκή ετικέτα, θα είναι στα καταστήματα από την 1η Οκτωβρίου 2012

Η Bridgestone Europe ανακοίνωσε ότι την 1η Οκτωβρίου 2012, θα εισάγει στην αγορά το Ecopia EP001S, ένα ελαστικό με αξιολόγηση “A/A”, δηλαδή κορυφαία βαθμολογία A, τόσο στην κατανάλωση καυσίμου όσο και στην πρόσφυση σε βρεγμένο οδόστρωμα. Πρόκειται για το πρώτο προϊόν της βιομηχανίας ελαστικών, που επιτυγχάνει κορυφαίες βαθμολογίες ετικέτας τόσο στην...
Ευρώπη όσο και την Ιαπωνία. Το EP001S, το πλέον πρόσφατο μέλος της οικολογικής σειράς Ecopia, θα παρουσιαστεί επισήμως στο Σαλόνι Αυτοκινήτου, στο Παρίσι, τον Σεπτέμβριο, ενώ στην Ευρωπαϊκή αγορά θα ξεκινήσει να πωλείται από τον Οκτώβριο του 2012.

Η Bridgestone Europe ανακοίνωσε, επίσης, ότι η πλειοψηφία των ελαστικών επιβατικών οχημάτων, που θα διατίθενται προς πώληση στην Ευρωπαϊκή Ένωση και που παράγονται μετά την 1η Ιουλίου 2012, θα διαθέτουν τη νέα Ευρωπαϊκή Ετικέτα. Μέχρι την 1η Νοεμβρίου, όλα τα ελαστικά, που θα διατίθενται στην Ευρώπη, θα φέρουν υποχρεωτικά την ετικέτα, όπως αυτό ορίζεται από τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό Ελαστικών (EC) No 1222/2009.

Ενημέρωση του καταναλωτή και του αντιπροσώπου ελαστικών

Στα πλαίσια της προετοιμασίας αυτής της αλλαγής, η Bridgestone συνεργάζεται με το δίκτυο των αντιπροσώπων ελαστικών σε όλη την Ευρώπη, προμηθεύοντας πρακτικά εργαλεία και ενημερωτικό υλικό – φυλλάδια και αφίσες – για την επεξήγηση της Ευρωπαϊκής Ετικέτας στους καταναλωτές. Για την πληρέστερη ενημέρωση των καταναλωτών και την ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας, διατίθεται πλήρης επεξήγηση του νέου προγράμματος Σήμανσης των ελαστικών στην Ευρωπαϊκή Ιστοσελίδα της Bridgestone Europe: www.bridgestone.eu

Μόνο ένα μέρος της ποιότητας

Το ενημερωτικό υλικό της Bridgestone, που απευθύνεται στους καταναλωτές, επικοινωνεί, επίσης, τη θέση της εταιρίας ως προς το θέμα της Ευρωπαϊκής Ετικέτας ελαστικών. Όπως επανειλημμένως έχει δηλώσει, η Bridgestone υποστηρίζει την Πρωτοβουλία της Ε.Ε. διότι βοηθά τους καταναλωτές να προβούν σε μία περισσότερο ενημερωμένη απόφαση αγοράς. Πλην όμως η Bridgestone υπενθυμίζει ότι τα κριτήρια των επιδόσεων, που αναγράφονται στις νέες ετικέτες της Ε.Ε. (οικονομία καυσίμου, πρόσφυση σε βρεγμένο οδόστρωμα και εξωτερικός θόρυβος κύλισης) αποτελούν μόνο τρεις από τους σημαντικούς παράγοντες για τις επιδόσεις των ελαστικών. Ως εταιρία, όχι μόνο συμβαδίζουμε πλήρως με την Κοινοτική Νομοθεσία σήμανσης των ελαστικών, αλλά επιπλέον λάβαμε ήδη και μερικά κορυφαία αποτελέσματα στη βαθμολογία. Ωστόσο, δεν σταματάμε εκεί, καθώς η εξέλιξη μας περιλαμβάνει, επίσης και άλλους αποφασιστικούς για την ασφάλεια και την αναπαυτικότητα παράγοντες, όπως φρενάρισμα στο στεγνό, σταθερότητα, αντίσταση στην φθορά, ανθεκτικότητα και μεγάλη χιλιομετρική απόδοση. Για τα χειμερινά ελαστικά, στα παραπάνω κριτήρια πρέπει κανείς να προσθέσει τον χειρισμό και το φρενάρισμα στο χιόνι και τον πάγο.

“Η Bridgestone δεσμεύεται απέναντι στους καταναλωτές να παρέχει ποιοτικά ελαστικά, που εγγυώνται την ασφάλεια των πελατών μας, παράλληλα με την φροντίδα της απόλαυσης και την πλήρωση των αναγκών της οδήγησης, υποστηρίζοντας το ρητό της εταιρίας ‘Your Journey, Our Passion’. Η νέα Κοινοτική πρωτοβουλία για την σήμανση των ελαστικών αποτελεί μία θετική κίνηση με κατεύθυνση την υψηλού επιπέδου κατηγοριοποίηση των ελαστικών που πωλούνται στην Ευρώπη” δηλώνει ο Franco Annunziato, CEO και Πρόεδρος, της Bridgestone Europe.

Η συνολικά ισορροπημένη προσέγγιση των επιδόσεων των ελαστικών δεν «υποστηρίζεται» μόνο από την σειρά ελαστικών Ecopia της Bridgestone.
Η σειρά Turanza – ειδικότερα το T001, η τελευταία προσθήκη στο διαστασιολόγιο ελαστικών τουρισμού – με την υποδειγματική κατασκευή και τον πρωτοποριακό σχεδιασμό πέλματος επιτυγχάνει μοναδική ισορροπία ανάμεσα στην ασφάλεια, την σταθερότητα και την οικονομία καυσίμου.
Η οικογένεια Blizzak εξασφαλίζει ασφάλεια στις σκληρότερες συνθήκες χειμώνα, προσφέροντας εξαιρετική πρόσφυση, σταθερότητα και απόκριση στο φρενάρισμα στους παγωμένους δρόμους, το χιόνι και τον πάγο, καθώς και το βρεγμένο οδόστρωμα.

Καμία διαπραγμάτευση ως προς τις επιδόσεις

Είναι επίσης σημαντικό για τους καταναλωτές να γνωρίζουν ότι κατά την σύγκριση των ελαστικών κάποια χαρακτηριστικά επιδόσεων έρχονται εκ των πραγμάτων σε αντίθεση με άλλα. Υπάρχει για παράδειγμα μία παραδοσιακή «σύγκρουση» μεταξύ της πρόσφυσης στο βρεγμένο οδόστρωμα, η οποία απαιτεί μεγαλύτερη τριβή της γόμας στο οδόστρωμα και της οικονομίας καυσίμου, η οποία εξαρτάται από τη χαμηλότερη αντίσταση κύλισης.

“Χάρη στις πρωτοποριακές τεχνολογίες – όπως η NanoPro-Tech™ – η Bridgestone έχει καταφέρει να γεφυρώσει αυτές τις διαφορές, εξελίσσοντας ελαστικά, τα οποία επιτυγχάνουν βαθμολογίες A/A, βάσει των νέων Ευρωπαϊκών Κανονισμών Σήμανσης των Ελαστικών” συνεχίζει ο CEO Annunziato. “Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι που η Bridgestone είναι μία από τις πρώτες εταιρίες, που ανακοινώνει και παρουσιάζει στην Ευρωπαϊκή Αγορά ένα ελαστικό “A/A”, φέτος.”

Η πίεση αέρα των ελαστικών αποτελεί το κλειδί

Η Bridgestone επισημαίνει, εκ του παραλλήλου, ότι επιπλέον παράγοντες αποφασιστικής σημασίας για την οικονομία καυσίμου και την οδική ασφάλεια – τους στόχους, δηλαδή, που έχει θέσει η Κοινοτική Νομοθεσία για τη Σήμανση των Ελαστικών – αποτελούν ο προσωπικός τρόπος οδήγησης και η φροντίδα των ελαστικών, ειδικότερα η διατήρηση της σωστής πίεσης ελαστικών. Πράγματι, με βάση έρευνα της κατάστασης των ελαστικών του 2011, σε 46.000 αυτοκίνητα, που ελέγχθηκαν στην Ευρώπη, το 63% διαθέτει ελαστικά με χαμηλή πίεση αέρα και περίπου το 20% έχει τουλάχιστον ένα ελαστικό φθαρμένο κάτω από νόμιμο, Ευρωπαϊκό Όριο βάθους πέλματος. Η σταδιακή απώλεια αέρα του ελαστικού μειώνει τις επιδόσεις του ελαστικού σε όλους τους τομείς και ενδέχεται να θέσει την ασφάλεια σε κίνδυνο. Γι’ αυτό το λόγο η Bridgestone θα εξακολουθήσει να προωθεί την φροντίδα των ελαστικών, συμπεριλαμβανομένων των δωρεάν ελέγχων ελαστικών σε όλη την Ευρώπη και της δημοσίευσης των αποτελεσμάτων προς ευαισθητοποίηση των καταναλωτών.


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...