Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το BMW Group κερδίζει πολυάριθμα βραβεία στο διαγωνισμό Automotive Brand Contest 2012

Μόναχο. Στον διεθνή διαγωνισμό σχεδίασης Automotive Brand Contest, το Γερμανικό Συμβούλιο Σχεδίασης τίμησε projects του BMW Group απονέμοντάς του συνολικά 48 βραβεία. Συγκεκριμένα, το BMW Group Design εκλέχθηκε νικητής για 11 φορές.

Στην κατηγορία Exterior, βραβεύτηκαν τα μοντέλα BMW i8 Concept Spyder, BMW 6 Series Gran Coupe, MINI Roadster και οι μοτοσικλέτες BMW S 1000 RR και Husqvarna Nuda 900 R. Ανάμεσα στους νικητές της κατηγορίας Interior ήταν οι BMW i8 Concept Spyder, BMW Σειρά 6 Gran Coupe, MINI Roadster και BMW Σειρά 3 Sedan. Στην κατηγορία Events, το BMW Design Studio Live γοήτευσε την επιτροπή των ειδικών, ενώ το πρότυπο COLOUR ONE για το MINI των Scholten & Baijings, κέρδισε την ειδική διάκριση...
“Best of Best”. Επιπλέον, η Ομάδα του BMW Group Design κέρδισε ένα βραβείο στην ειδική κατηγορία Team of the Year και στην κατηγορία Image Film για την ταινία με θέμα την BMW Zagato Coupe. Η BMW i8 Concept βραβεύτηκε στην κατηγορία Innovation of the Year, ενώ τιμήθηκαν και αρκετές καμπάνιες του BMW brand.

Με τόσα βραβεία, το Γερμανικό Συμβούλιο Σχεδίασης επικυρώνει τα κορυφαία πρότυπα του BMW Group. Η επίσημη τελετή απονομής των βραβείων θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια της εκδήλωσης Automotive Designers’ Night στις 27 Σεπτεμβρίου κατά τη διάρκεια του Σαλονιού Αυτοκινήτου 2012 “Mondial de l’Automobile” στο Παρίσι.

Ο θεσμός Automotive Brand Contest είναι ο μοναδικός ουδέτερος, διεθνής διαγωνισμός σχεδίασης για αυτοκινητοβιομηχανίες και από το 2011 που ξεκίνησε, έχει γίνει σημαντικός στο χώρο αυτό. Φέτος, για δεύτερη φορά, το Γερμανικό Συμβούλιο Σχεδίασης τιμά τα καλύτερα επιτεύγματα στον τομέα της προϊοντικής σχεδίασης και του σχεδιασμού επικοινωνίας και εστιάζει στην ουσιαστική σημασία της μάρκας, όπως και της αισθητικής της στη βιομηχανία αυτοκινήτου. Εδώ η έμφαση δίδεται στη συνολική και συνεπή διαχείριση της εικόνας μιας μάρκας μέσα από όλα τα Μέσα και τα Προϊόντα.

Μία ανεξάρτητη ομάδα ειδικών, ανάμεσα στους οποίους εκπρόσωποι των media, τους τομέα σχεδίασης και επικοινωνίας μάρκας, καθώς και προσωπικότητες από ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα, αξιολόγησαν τα έργα που υποβλήθηκαν σε συνολικά 12 κατηγορίες, όπως Exterior, Interior, Brand Design και Advertising Campaigns. Βραβεία απονεμήθηκαν επίσης σε τέσσερις ειδικές κατηγορίες. Οι νικητές των βραβείων γίνονται αυτόματα υποψήφιοι του Design Award της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, που επίσης απονέμεται από το Συμβούλιο Σχεδίασης.

Η BMW i 8 Concept ενσαρκώνει την αρμονική συσχέτιση τεχνολογίας και αισθητικής. Η συμμετρία και η χαμηλωμένη σιλουέτα αποπνέουν δυναμική υπεροχή, ενώ τα μεγάλα παράθυρα και τα εμφανή αεροδυναμικά χαρακτηριστικά αποκαλύπτουν την καινοτόμο, ελαφριά δομή του αυτοκινήτου και επιβεβαιώνουν τη δέσμευση στη μεγιστοποίηση της απόδοσης. Ο σπορ χαρακτήρας του φαίνεται και από τον προηγμένο σχεδιασμό εσωτερικού με την έντονα οδηγοκεντρική φιλοσοφία και τη χρήση ανανεώσιμων πρώτων υλών.

Η σπορ, συναισθηματική σχεδίαση της BMW i 8 Concept Spyder προβάλλει τις αρετές ενός ανοιχτού διθέσιου, συνδυάζοντας ελαφρύ βάρος, δυναμική και απόδοση με μία πρωτότυπη αισθητική. Ο συνδυασμός ευφυούς σχεδίασης ελαφρού βάρους και υβριδικής τεχνολογίας αιχμής επιτρέπει στην BMW i8 Concept Spyder, να προσφέρει τις επιδόσεις ενός γνήσιου σπορ αυτοκινήτου, ενώ οι τιμές απόδοσης καυσίμου είναι εφάμιλλες ενός μικρού αυτοκινήτου. Η σπορ, δυναμική αίσθηση υπογραμμίζεται από μεγάλα πάνελ αμαξώματος, το στιβαρό στήσιμο και πολυάριθμα αεροδυναμικά στοιχεία όπως επιφάνειες επαφής, διακριτικά σπόιλερ, AirCurtains και πτερύγια.

Η BMW Σειρά 6 Gran Coupe συνδυάζει την υψηλή αισθητική και τη δυναμική μιας κλασικής BMW Coupe με ένα πολυτελές περιβάλλον, αποπνέοντας γοητεία και μοναδικότητα. Οι αναλογίες της, (που είναι χαμηλού προφίλ για τετράθυρο μοντέλο), εκφράζουν σπορ στυλ και πολυτέλεια. Με χαμηλό ύψος και coupe γραμμή οροφής που ρέει προς τα πίσω, η BMW Σειρά 6 Gran Coupe ενσαρκώνει τη γνήσια αισθητική μιας BMW. Η σχεδίαση εσωτερικού συνδέει αρμονικά τα εμπρός και πίσω καθίσματα εναρμονίζοντας άψογα την κομψότητα με τη δυναμική. Διακοσμητικά στοιχεία και ρέουσες επιφάνειες, κάθετα διατεταγμένες διαμορφώνουν τη μοναδική προσωπικότητα της Σειράς 6 Gran Coupe.

Η BMW Σειρά 3 Sedanείναι παγκόσμιο best-seller στην κατηγορία premium οχημάτων. Τώρα, στην έκτη γενιά της, θέτει νέα σημεία αναφοράς στις σπορ επιδόσεις, στην κομψότητα και την άνεση. Η πρωτοποριακή ιστορία του μοντέλου γίνεται έμπνευση για το νέο σπορ sedan, το οποίο ενσαρκώνει μία νέα εκδοχή και συστηματική εξέλιξη της υψηλής αισθητικής της μάρκας. Το νέο πρόσωπο BMW, με τους επίπεδους προβολείς να εκτείνονται μέχρι τη μάσκα, προβάλλει το δυναμισμό και τη φινέτσα της νέας BMW Σειράς 3.

Η BMW Zagato Coupeπροέκυψε από τη συνεργασία παθιασμένων οπαδών του αυτοκινήτου: πρόκειται για μία BMW όπως την οραματίστηκε ο Ιταλικός οίκος Zagato. Αυτό αντανακλάται και στη σχεδίαση, καθώς η Zagato συνδυάζει τα στιλιστικά στοιχεία και των δύο εταιριών: είναι ένα συναρπαστικό coupe φτιαγμένο με την κορυφαία παράδοση Zagato.

Η ανάγλυφη και εντυπωσιακή κατανομή μάζας είναι σήμα κατατεθέν του οίκου Zagato και χαρίζει στη BMW Zagato Coupe μία ιδιαίτερη προσωπικότητα, κάτι αντιληπτό με την πρώτη ματιά. Η ποιότητα των επιφανειών, από την άλλη, είναι εμφανώς εμπνευσμένη από τη BMW.

Το MINI Roadster είναι ένα κομψό και σπορ μικρό αυτοκίνητο για απαιτητικούς οδηγούς που εκτιμούν την ποιοτική σχεδίαση, τους ισχυρούς κινητήρες και την άψογα ρυθμισμένη ανάρτηση. Η τυπική εκδοχή MINI για ένα compact roadster συνδυάζει τη γνήσια σπορ αίσθηση με την αυθόρμητη απόλαυση που προσφέρει η οδήγηση στην πόλη με την οροφή ανοιχτή. Επενδυμένα roll bar από ανοξείδωτο ατσάλι και το πλαίσιο του παρμπρίζ ολοκληρώνουν την κομψή σχεδίαση διασφαλίζοντας βέλτιστη ασφάλεια για τον οδηγό και το συνοδηγό.

Σηματοδοτώντας το Salone del Mobile 2012, το MINI παρουσίασε το πρότυπο COLOUR ONE για το MINI των Scholten & Baijings. Το έργο αυτό που συνυπογράφουν οι διεθνούς φήμης Ολλανδοί σχεδιαστές διερευνά τη σχεδίαση ενός MINI One δίνοντας έμφαση στην παραμικρή λεπτομέρεια - αναλύοντας ουσιαστικά κάθε σχεδιαστικό θέμα ξεχωριστά. Το αποτέλεσμα είναι μία νέα φιλοσοφία που διεγείρει τη φαντασία και εμπνέει, εφαρμόζοντας τα γνώριμα στιλιστικά εργαλεία των Scholten & Baijings σε ότι αφορά τα χρώματα και τα υλικά, αμφισβητεί τους κανόνες της αυτοκινητιστικής σχεδίασης και προβάλλει μία άλλη διάσταση.

Οι Επισκέπτες της Εβδομάδας Δημιουργικής Επιχειρηματικότητας του Μονάχου 2012 είχαν την ευκαιρία να πάρουν μία γεύση από τα παρασκήνια του BMW Design Studio Live στο BMW Lenbachplatz. Στο πλαίσιο της έκθεσης της νέας BMW Σειράς 3, παρουσιάστηκαν ενδιαφέρουσες πληροφορίες εκ των έσω για τη διαδικασία σχεδίασης, ενώ εξαιρετικό ενδιαφέρον είχε η παρακολούθηση των σχεδιαστών του BMW Group να εργάζονται σε ένα μοντέλο από πηλό 1:1 και να δίνουν κάποιες πρόσθετες εντυπωσιακές πληροφορίες για την προϊοντική σχεδίαση BMW.

Η νέα μοτοσικλέτα BMW S 1000 RRενσωματώνει όλες τις τεχνολογικές εξελίξεις στην κινητήρα, την ανάρτηση και το cockpit: σχεδιαστικά, έχει προχωρήσει κατά ένα βήμα ακόμα. Η ουρά είναι πολύ πιο κομψή, τα ασύμμετρα πλαϊνά πάνελ έχουν ανασχεδιαστεί ελαφρώς, ενώ το κεντρικό κάλυμμα για το φιλτροκούτι φέρει πλέον πλευρικούς αεραγωγούς. Ένα νέο, και εντυπωσιακό στοιχείο ταυτότητας έχει τη μορφή δύο πτερυγίων στο πάνω μέρος των πάνελ για βελτιωμένη αεροδυναμική απόδοση.

Με ανανεωμένη και κομψή εμφάνιση, η Husqvarna Nuda 900 R ακτινοβολεί μία αίσθηση σπορ δυναμικής. Η Nuda 900 είναι η πρώτη μοτοσικλέτα που συνδυάζει την αποδεδειγμένη μηχανολογική υπεροχή του BMW Group με την Ιταλική φινέτσα. Η μινιμαλιστική σχεδίαση κάθε στοιχείου διαμορφώνει μία σπορ στιλιστική γραμμή που χαρίζει στη μοτοσικλέτα το μοναδικό, δυναμικό χαρακτήρα της. Αυτή η σχεδιαστική γλώσσα φτάνει μέχρι την αεροδυναμική ουρά που είναι εμπνευσμένη από αγωνιστική έκδοση. Πέρσι, το BMW Group Design βραβεύτηκε στο θεσμό Automotive Brand Contest για την εγκατάσταση φωτισμού SESTOSENSO, την BMW 328 Hommage και τη BMW Σειρά 6 Coupe.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...