Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Να γιατί αν είναι να αλλάξετε αυτοκίνητο θα πρέπει να προτιμήσετε πετρελαιοκίνητο....

Υπολογίζουμε το ετήσιο κόστος μετακίνησης με την χρήση αμόλυβδης βενζίνης συγκριτικά με υγραέριο και πετρέλαιο! 

Στον παρακάτω ενδεικτικό πίνακα παρουσιάζεται συγκριτικά το κόστος κατανάλωσης καυσίμου σε ένα αυτοκίνητο που η μέση (πραγματική και όχι εργοστασιακή) κατανάλωση του σε βενζίνη είναι 10lt/100km, ενώ για το παράδειγμα της κατανάλωσης σε πετρέλαιο λαμβάνουμε υπ' όψιν...
τις μέσες διαφορές κατανάλωσης ανάμεσα σε έναν βενζινοκινητήρα και έναν πετρελαιοκινητήρα ίδιου κυβισμού, οπότε υποθέτουμε μια μέση κατανάλωση πετρελαίου της τάξης των 5,5lt/100Km.

 Επίσης στο πολύ κατατοπιστικό παράδειγμα που θα δείτε στην συνέχεια υποθέτουμε ότι ετησίως διανύονται 20.000Km ως μια μέση χιλιομετρική τιμή διανυθείσας απόστασης. Τέλος λαμβάνουμε υπ' όψιν ότι σχεδόν πάντα ένας κινητήρας με καύσιμο το υγραέριο απαιτεί ελαφρώς μεγαλύτερη ποσότητα καυσίμου για την μετακίνηση στα ίδια χιλιόμετρα, έτσι στο παράδειγμά μας το υγραέριο δημιουργεί συνθήκες κατανάλωσης 11 λίτρων στα 100 Km. Οι τιμές καυσίμων αποτελούν μέσες τιμές κατά την περίοδο δημοσίευσης του post και της έρευνας του autocarnet.


Δείτε, λοιπόν,  το παράδειγμα:


Βενζίνη Υγραέριο (LPG)  Πετρέλαιο (Diesel)
Κατανάλωση (λίτρα/100χλμ) 10 11                         5,5
Ετήσια διανυθέντα χιλιόμετρα 20.000 20.000                  20.000
Τιμή λίτρου 1,80 € 0,85 €                   1,55 €
Ετήσιο κόστος καυσίμου 3.600€ 1.870 €                 1.705 €
ΕΤΗΣΙΟ ΚΟΣΤΟΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ (ΒΕΝΖΙΝΗ): 3.600€
ΕΤΗΣΙΟ ΚΟΣΤΟΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ (ΥΓΡΑΕΡΙΟ-LPG): 1.870€
ΕΤΗΣΙΟ ΚΟΣΤΟΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ (ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ - DIESEL): 1.705€

Δεν χρειάζεται να εντρυφήσουμε στις απλές μαθηματικές πράξεις που οδηγούν στα παραπάνω αποτελέσματα, άλλωστε την επαλήθευση μπορείτε να την κάνετε και μόνοι σας...Ακλόνητος νικητής , όπως μπορείτε να διαπιστώσετε, είναι σε κάθε περίπτωση το Diesel. Ειδικά αν προσμετρήσετε στα υπ' όψιν ότι τελικά αυτό που κάνει την μεγάλη διαφορά στην χρήση του πετρελαίου δεν είναι ο υποκειμενικός παράγοντας της ειδικής φορολογίας (όπως π.χ. συμβαίνει με το ευνοημένο μέχρι σήμερα υγραέριο) αλλά το ίδιο το μοτέρ πετρελαίου που απαιτεί λιγότερη ποσότητα του καυσίμου για να..."σπρώξει" το αυτοκίνητο τα ίδια χιλιόμετρα με ένα βενζινοκίνητο ή υγραεριοκίνητο όχημα παρομοίου κυβισμού...Σαφώς υπάρχει και η διαφορά στην τιμή του πετρελαίου έναντι της τιμής της βενζίνης, αλλά δεν είναι αυτή που προκαλεί την διαφορά στο ετήσιο κόστος μετακινήσεων...αλλά το ίδιο το μοτέρ με τον τρόπο που λειτουργεί.

Η παραπάνω ανάλυση έχει γίνει μετά από μεγάλη έρευνα και την εμπειρία του autocarnet σε σχέση με τις καταναλώσεις των κινητήρων και να είσαστε σίγουροι ότι οτιδήποτε διαφορετικό και να έχετε διαβάσει κάπου αλλού δεν ισχύει.

Παράκληση Autocarnet: ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΡΑΚΑΛΩ!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...