Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

PSA group και Mitsubishi ξεκινούν την παραγωγή 125.000 μονάδων/χρόνο στη Ρωσία

Η PSA Peugeot Citroen και η Mitsubishi Motors Corporation ανακοίνωσαν την έναρξη παραγωγής πλήρους κλίμακας στο εργοστάσιό τους στην Kaluga της Ρωσίας.

Το PCMA Rus, ένα εργοστάσιο που ανήκει στην κυριότητα των PSA Peugeot Citroen (70%) και Mitsubishi Motors Corporation (30%), γιόρτασε την έναρξη παραγωγής πλήρους κλίμακας στην πόλη Kaluga με μία ξεχωριστή τελετή στις 4 Ιουλίου, 2012.

Η παραγωγή του πρώτου μοντέλου, του Peugeot 408, θα ξεκινήσει τον Ιούλιο του 2012. Θα ακολουθήσει το νέο Outlander της Mitsubishi το οποίο θα αρχίσει να κατασκευάζεται το Νοέμβριο του 2012. Αργότερα, στη γκάμα παραγωγής του εργοστασίου θα προστεθούν μοντέλα της Citroen.

Για μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, το PCMA Rus εφαρμόζει...
τις πιο προηγμένες τεχνολογίες παραγωγής οχημάτων σε ό,τι αφορά τον περιορισμό στην κατανάλωση ισχύος, τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και τον όγκο αποβλήτων παραγωγής. Το ύψος της επένδυσης για την κατασκευή του εργοστασίου ήταν περίπου 550 εκατομμύρια ευρώ.

Από το 2010 που ξεκίνησε η παραγωγή, το εργοστάσιο έχει συναρμολογήσει πέντε μοντέλα: Peugeot 308, Peugeot 4007, Citroen C4, Citroen C-Crosser και Mitsubishi Outlander. Μέχρι τώρα, στο PCMA Rus έχουν ήδη κατασκευαστεί 99.000 οχήματα. «Έχουμε διασφαλίσει μία συνολική παραγωγή που ικανοποιεί τις μέγιστες ανάγκες της Ρωσικής αγοράς. Σε πλήρη δυναμικότητα, το εργοστάσιο θα μπορεί να κατασκευάζει 125.000 αυτοκίνητα το χρόνο. Η δυναμικότητα παραγωγής των μοντέλων κατηγορίας C της Peugeot και της Citroen C θα ανέρχεται στα 85.000, ενώ τα υπόλοιπα 40.000 θα είναι SUV της Mitsubishi» - σημείωσε ο Didier Aleton, Διευθύνων Σύμβουλος του PCMA Rus.

Από το πρώτο στάδιο της διαδικασίας παραγωγής πλήρους κλίμακας, θα υπάρχουν Ρωσικά εξαρτήματα σε συναρμολογημένες μονάδες όπως πρεσαριστά πάνελ, προφυλακτήρες, τροχοί και ελαστικά, καθίσματα, ταμπλό κ.λπ. Μία περαιτέρω αύξηση στη δυναμικότητα παραγωγής του PCMA Rus και ένα υψηλότερο ποσοστό τοπικών προμηθευτών θα συμβάλλει σημαντικά στην εξέλιξη της βιομηχανίας εξαρτημάτων αυτοκινήτων στη Ρωσία.

Προς το παρόν, στους προμηθευτές των εξαρτημάτων του εργοστασίου περιλαμβάνονται αφενός γνωστές διεθνείς εταιρίες με τις δικές τους προηγμένες τεχνολογίες και την εμπειρία παραγωγής, αφετέρου κορυφαίοι Ρώσοι προμηθευτές.

Η Ρωσία, η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά στην Ευρώπη, θεωρείται από τις PSA Peugeot Citroen και Mitsubishi Motors Corporation μία από τις κυριότερες περιοχές για μακροπρόθεσμη επιχειρηματική ανάπτυξη.
Ο όγκος πωλήσεων της PSA Peugeot Citroen στη Ρωσία αυξήθηκε κατά 35% το 2011, και κατά 25% το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς. Το συνεχώς αυξανόμενο δίκτυο εμπόρων γεωγραφικά καλύπτει το 90% της αγοράς. Τα έξι νέα μοντέλα που κυκλοφόρησαν φέτος στην αγορά αποτελούν καλή βάση για περαιτέρω ανάπτυξη.

Οι πωλήσεις της Mitsubishi Motors στη Ρωσία παρουσίασαν σημαντική αύξηση 63% το 2011, και η εταιρία έχει δεσμευτεί το 2012 να είναι μία ακόμα επικερδής χρονιά με την κυκλοφορία του νέου Outlander τον Ιούλιο. Η τρέχουσα γενιά Outlander είναι το best seller της Mitsubishi στη Ρωσία, και η Mitsubishi Motors πιστεύει ότι το πολύ βελτιωμένο μοντέλο επόμενης γενιάς θα συνεχίσει να σημειώνει μεγάλη επιτυχία στη Ρωσική αγορά.

Με την έναρξη παραγωγής πλήρους κλίμακας και τη λειτουργία τριών νέων τμημάτων (συγκόλληση, βαφή, συναρμολόγηση), ο αριθμός των εργαζομένων του εργοστασίου θα αυξηθεί από 1.700 σε σχεδόν 2.500 μέχρι το τέλος του 2013. «Η λειτουργία του PCMA Rus ευνοεί την πολυδιάστατη ανάπτυξη της περιοχής μας και επιπλέον τονώνει την οικονομία της περιοχές με νέες θέσεις εργασίας υψηλών απαιτήσεων», σημειώνει ο Anatoly Artamonov, κυβερνήτης της περιοχής Kaluga. «Θεωρώ θετικό το γεγονός ότι στην περιοχή μας υπάρχει μία Μονάδα παραγωγής προϊόντων τα οποία έχουν ζήτηση σε όλη τη Ρωσία».


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...