Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το Opel Meriva ηγείται με τη μοναδική εργονομία και ευελιξία του

  • Ηγέτης της κατηγορίας του, απευθύνεται σε οικογένειες με παιδιά και δραστήριους “Best Agers”
  • Το μοναδικό όχημα στο κόσμο με σφραγίδα AGR για την ολοκληρωμένη εργονομική φιλοσοφία του
  • Kαινοτόμο σύστημα FlexDoors για άνετη, εύκολη πρόσβαση στο πίσω τμήμα

Rüsselsheim. Από το 2010 που έκανε ντεμπούτο η δεύτερη γενιά του, το Opel Meriva είναι ηγέτης στην κατηγορία του στην Ευρώπη. Συνολικά πάνω από 230.000 Ευρωπαίοι πελάτες επέλεξαν τη δεύτερη γενιά του δημοφιλούς best seller. Ελκυστική γραμμή, υψηλή ποιότητα, μοναδική ευελιξία εσωτερικού και κυρίως άριστη εργονομία έχουν συντελέσει στην ιστορία επιτυχίας του Meriva. Αυτό αποτελεί βασικό παράγοντα για ένα όχημα σχεδιασμένο κυρίως για νεαρές οικογένειες με παιδιά και δραστήριους “Best Agers”, καταναλωτές άνω των...
50 που παραμένουν νέοι στην καρδιά. Η ομάδα Γερμανών ειδικών σε θέματα πλάτης (“Aktion Gesunder Rücken e.V.”) απένειμε στο Meriva την περίοπτη σφραγίδα ποιότητας AGR, αναδεικνύοντας το στο πρώτο και μοναδικό όχημα παραγωγής στον κόσμο με μία τέτοια διάκριση για την ολοκληρωμένη εργονομική φιλοσοφία του. Αυτή η πιστοποίηση εργονομίας και χαρακτηριστικών που δεν καταπονούν την πλάτη περιλαμβάνει τη φιλοσοφία καθισμάτων FlexSpace, το σύστημα FlexDoors, τα προαιρετικά εργονομικά καθίσματα, την κεντρική κονσόλα FlexRail και το προαιρετικό σύστημα μεταφοράς ποδηλάτων FlexFix που είναι πλήρως ενσωματωμένο στον πίσω προφυλακτήρα και εξαφανίζεται ‘συρταρωτά’ όταν δεν χρησιμοποιείται.

Το σύστημα FlexDoors διευκολύνει την πρόσβαση (είσοδο/έξοδο)
Βασικό στοιχείο της διακεκριμένης φιλοσοφίας εργονομίας του Meriva είναι το επαναστατικό, πατενταρισμένο σύστημα FlexDoors με τις μοναδικές πίσω πόρτες με μεντεσέ. Για βέλτιστη πρόσβαση, οι FlexDoors ανοίγουν μέχρι 84 μοίρες – πολύ περισσότερο συγκριτικά με τις 68 μοίρες των συμβατικών θυρών. Οι FlexDoors διευκολύνουν τους γονείς να τοποθετήσουν τα παιδικά καθίσματα Isofix στα εξωτερικά πίσω καθίσματα και να ασφαλίσουν τα παιδιά τους. Όταν οι εμπρός και πίσω πόρτες είναι ταυτόχρονα ανοιχτές, δημιουργείται μία ζώνη ασφαλείας.

Ένα ακόμα πλεονέκτημα: Οι αποκλειστικές FlexDoors διευκολύνουν την είσοδο και έξοδο των επιβατών στο αυτοκίνητο, ακόμα και σε στενούς χώρους, χωρίς να καταπονούν την πλάτη τους. Στιβαρές λαβές χειρών αριστερά και δεξιά της κολόνας Β κάνουν πιο άνετη την πρόσβαση στην καμπίνα. Ένας ακόμα θετικός παράγοντας είναι ότι η βάση των πίσω καθισμάτων βρίσκεται ακριβώς δίπλα στα μεγάλα ανοίγματα θυρών. Χάρη στην ψηλή οροφή, οι επιβάτες δε χρειάζεται να κάμψουν το σώμα τους για να μπουν ή να βγουν από το αυτοκίνητο.

Ωστόσο, η εύκολη και άνετη πρόσβαση δεν περιορίζεται μόνο στο πίσω μέρος της καμπίνας του Meriva. Οι επιβάτες ωφελούνται από τις γωνίες ανοίγματος των 84 μοιρών και το εργονομικό ύψος των καθισμάτων. Η ψηλότερη θέση των καθισμάτων επιτρέπει καλύτερη ορατότητα. Πίσω, μικροί και μεγάλοι επιβάτες απολαμβάνουν καλύτερη θέα από τα υπερυψωμένα καθίσματα, ενώ χάρη στο σχήμα των πίσω φινιστρινιών που είναι χαμηλωμένα κατά 5 εκατοστά αναβαθμίζεται η ορατότητα.

Γιατί όχι συρόμενες πόρτες;

«Οι συρόμενες πόρτες, ειδικά χωρίς κολόνες Β δείχνουν πολύ ωραίες, κυρίως στις εκθέσεις αυτοκινήτων. Ωστόσο, στην καθημερινότητα λίγα είναι τα πλεονεκτήματά τους» σύμφωνα με τον αρχιμηχανικό του Meriva, Helmut Ruff. «Στη φάση εξέλιξης της δεύτερης γενιάς Meriva προσπαθήσαμε να βρούμε το βέλτιστο σύστημα θυρών για το συγκεκριμένο είδος αυτοκινήτου. Γι αυτό, συνεργαστήκαμε με τους ειδικούς εργονομίας και κάναμε πολλές έρευνες με υποψήφιους πελάτες. Αφού εξετάσαμε όλες τις πιθανές επιλογές, το σύστημα FlexDoors μας φάνηκε η καλύτερη και πιο εργονομική λύση για το Meriva που απευθύνεται κυρίως σε νεαρές οικογένειες και σε δραστήριους Best Agers».

Και προσθέτει: «Ασφαλώς οι συρόμενες πόρτες ήταν στη λίστα μας. Ωστόσο, ήταν μία λύση την οποία τελικά απορρίψαμε για το Meriva, καθώς θα πρόσθετε βάρος στο αυτοκίνητο, κυρίως λόγω απουσίας κολόνων B. Επίσης, η χρήση βαρέων συρόμενων θυρών θα μετατόπιζε το κέντρο βάρους ψηλότερα κι αυτό θα είχε αρνητικές επιπτώσεις στη συμπεριφορά του οχήματος. Επιπλέον, αμφίβολη ήταν και η αντοχή ενός συστήματος θυρών με τέτοιο βάρος. Καθώς θα έλειπαν οι κολόνες Β δεν θα υπήρχαν λαβές θυρών. Από σχεδιαστικής απόψεως, οι συρόμενες πόρτες δεν θα εναρμονίζονταν με τις αναλογίες του Meriva και τους κοντούς προβόλους του».

Συνδυασμός εργονομίας και ευελιξίας

Εκτός από την πολύ άνετη και εργονομική είσοδο / έξοδο που προσφέρουν οι FlexDoors, οι ειδικοί πλάτης του AGR πείστηκαν ότι το όχημα έχει και άλλα έξυπνα χαρακτηριστικά που το καθιστούν τον τέλειο συνδυασμό εργονομίας και ευελιξίας. Η ευφυής φιλοσοφία καθισμάτων FlexSpace αποτελεί μέρος αυτών των χαρακτηριστικών, όπως και τα εργονομικά καθίσματα οδηγού και συνοδηγού που έχουν πιστοποιηθεί από το AGR, η κεντρική κονσόλα FlexRail και το σύστημα μεταφοράς ποδηλάτου FlexFix που είναι πλήρως ενσωματωμένο στον πίσω προφυλακτήρα. Κανείς άλλος ανταγωνιστής στην κατηγορία δεν προσφέρει μία τέτοια ποικιλία εργονομικών και ευέλικτων χαρακτηριστικών.

Με το σύστημα FlexSpace που προσφέρεται στάνταρ, το εσωτερικό του Meriva μεταμορφώνεται γρήγορα και εύκολα από πενταθέσιο, σε τετραθέσιο, τριθέσιο και διθέσιο. Τα καθίσματα δεν χρειάζεται να αφαιρεθούν. Και τα δύο εξωτερικά πίσω καθίσματα μπορούν να μετακινηθούν διαγώνια κατά 190 mm (140 mm μπροστά και 50 mm πίσω) καθώς και κατά 50 mm στο πλάι, προσφέροντας περισσότερο χώρο για τα πόδια των πίσω επιβατών. Για τη μετακίνηση και αλλαγή της διάταξης των πίσω καθισμάτων χρειάζονται τώρα λιγότερες και πιο εύκολες κινήσεις.

Επιπλέον, διατίθενται προαιρετικά πλήρως ρυθμιζόμενα εργονομικά καθίσματα πιστοποιημένα από τον AGR και με πρόσθετες δυνατότητες κλίσεων, έξτρα οσφυϊκή υποστήριξη, επέκταση μαξιλαριού μηρών και ρυθμιζόμενα προσκέφαλα τεσσάρων κατευθύνσεων. Κανείς άλλος κατασκευαστής δεν προσφέρει τόσες ρυθμίζεις καθισμάτων στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Το σύστημα πολυλειτουργικής κονσόλας FlexRail αποτελείται από αποθηκευτικούς χώρους που εναλλάσσονται και μετακινούνται πάνω σε αλουμινένιες ράγες τοποθετημένες ανάμεσα στα εμπρός καθίσματα. Τα στοιχεία αυτά αυξάνουν την εργονομία του νέου Meriva και δημιουργούν ένα συρόμενο υποβραχιόνιο. Το σύστημα FlexRail μπόρεσε να υλοποιηθεί χάρη στην ψηλότερη θέση του επιλογέα ταχυτήτων και τη χρήση ηλεκτρικού χειρόφρενου (στάνταρ). Επίσης, αυξήθηκε το επίπεδο άνεσης. Συνολικά το Meriva προσφέρει πάνω από 30 αποθηκευτικούς χώρους, από θήκες στις εμπρός πόρτες μέχρι ένα συρτάρι κάτω από το κάθισμα του συνοδηγού. Ο χώρος αποσκευών του Meriva προσφέρει πλείστες δυνατότητες ανάλογα με τη διάταξη των καθισμάτων, ενώ κυμαίνεται μεταξύ 400 και 1.500 L.

Επιπλέον, το Meriva υπερέχει με μία ακόμα έξυπνη πρόταση: οι ποδηλάτες θα εκτιμήσουν το πατενταρισμένο σύστημα FlexFix με σφραγίδα έγκρισης AGR. Το FlexFix επεκτείνει την ευελιξία εσωτερικού του Meriva στο εξωτερικό. Το σύστημα είναι πλήρως ενσωματωμένο στο Meriva και μπορεί να μεταφέρει μέχρι δύο ποδήλατα. Όταν δεν χρησιμοποιείται, εξαφανίζεται στον πίσω προφυλακτήρα. Ένα ακόμα μεγάλο πλεονέκτημα του Opel FlexFix είναι η εξαιρετική εργονομία του: αντίθετα με άλλα συστήματα όπως οι ράγες οροφής που απαιτούν ανύψωση του ποδηλάτου, η σχάρα του FlexFix βρίσκεται κοντά στο έδαφος διευκολύνοντας τη φόρτωση. Ένα ακόμα πλεονέκτημα: το FlexFix εξοικονομεί χώρο στο γκαράζ ενώ επειδή βρίσκεται πάντα στο αυτοκίνητο αποτελεί κίνητρο για μία βόλτα με ποδήλατο, προς όφελος της φυσικής σας κατάστασης.

“Best Agers” – Ένα αναπτυσσόμενο, απαιτητικό γκρουπ πελατών
Το σταθερά αυξανόμενο δημογραφικό γκρουπ των “Best Agers” (δραστήριοι ενήλικες) επενδύει όλο και περισσότερο μέρος του εισοδήματός του σε δραστηριότητες ελεύθερου χρόνου όπως ταξίδια και διακοπές. Επομένως, κάποια μέλη αυτού του γκρουπ επενδύουν συνεχώς στην προσωπική μετακίνηση. Από τα 53,5 εκατομμύρια κατόχων αδειών επιβατικών αυτοκινήτων στη Γερμανία τα δέκα εκατομμύρια υπολογίζεται ότι είναι άνω των 60 ετών σύμφωνα με τις επίσημες στατιστικές.

Το 2011, η μέση ηλικία των αγοραστών καινούργιων αυτοκινήτων ήταν 51,3 ετών, ενώ το 1995 ο δείκτης αυτός ήταν 46,1 ετών. Ο ένας στους τρεις πελάτες ήταν μεγαλύτερος των 60 ετών πέρσι σύμφωνα με ερευνητές του Κέντρου Έρευνας Αυτοκινήτου CAR του Πανεπιστημίου του Duisburg-Essen.

Η ηλικία των αγοραστών δεν έχει καμία σχέση με τα συνήθη κλισέ που χαρακτηρίζουν τους συνταξιούχους μεγάλης ηλικίας και τις συνήθειές τους στο δρόμο. Σύμφωνα με τις προβλέψεις των αναλυτών αγοράς στη βιομηχανία αυτοκινήτου η ‘Γενιά 60+’ αναζητά όλο και περισσότερο ένα αυτοκίνητο που απευθύνεται στο συναίσθημα και προσφέρει το υψηλότερο δυνατό επίπεδο άνεσης, ευελιξίας διάταξης καμπίνας, ασφάλειας, ντιζάιν και εργονομίας. Όλα αυτά είναι αρετές του Opel Meriva. Νέοι άνθρωποι και οικογένειες με παιδιά επίσης θα εκτιμήσουν τα πλεονεκτήματα που προσφέρει ο πρωταθλητής της ευελιξίας και της εργονομίας. Περιληπτικά, το bestseller του lifestyle εντυπωσιάζει με την εξαιρετική εργονομία, πρακτικότητα και εσωτερική ευελιξία, τις δυνατότητές του σαν όχημα ελεύθερου χρόνου, αλλά και την εκφραστική του σχεδίαση ανεξάρτητα σε ποια ηλικία απευθύνεται.



Το bestseller της Opel με μεγάλη ποικιλία κινητήρων
Το Opel Meriva υπερβαίνει τα ηλικιακά όρια και εντυπωσιάζει με την εξαιρετική εργονομία, την πρακτικότητα και εσωτερική ευελιξία, τις δυνατότητές του σαν όχημα ελεύθερου χρόνου, αλλά και την εκφραστική του σχεδίαση.

Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν από μία ευρεία γκάμα αποδοτικών κινητήρων. Τρεις βενζινοκινητήρες, μία έκδοση υγραερίου LPG (Liquefied Petroleum Gas) και τέσσερις turbo diesel, σε συνδυασμό με μηχανικά και αυτόματα κιβώτια.

Στους βενζινοκινητήρες, η έκδοση 1.4 L 74 kW/100 hp είναι εισαγωγική. Πιο πάνω βρίσκονται δύο υπερτροφοδοτούμενες εκδόσεις 1.4 L με 88 kW/120 hp και 103 kW/140 hp. Μία υπερτροφοδοτούμενη έκδοση LPG 1.4 L (88 kW/120 hp) διασφαλίζει απόδοση καυσίμου, ενώ μπορεί να λειτουργήσει και με βενζίνη. Από πλευράς diesel, η μονάδα 1.3 CDTI (55 kW/75 hp και 70 kW/95 hp) και τρεις εκδόσεις του 1.7 CDTI διατίθενται με 74 kW/100 hp, 81 kW/110 hp, 96 kW/130 hp. Όσοι προτιμούν αυτόματο κιβώτιο μπορούν να επιλέξουν μεταξύ ενός υπερτροφοδοτούμενου βενζινοκινητήρα 1.4 L (88 kW/120 hp) και του 1.7 CDTI (81 kW/110 hp) diesel καθώς και οι δύο συνδυάζονται με εξατάχυτο αυτόματο.


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...