Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το Opel ADAM έρχεται! (+photo gallery)

Με το νέο ADAM, η Opel κάνει την είσοδό της στο κομμάτι life-style της κατηγορίας Α με ένα κομψό, μικρό αυτοκίνητο πόλης. Το Opel ADAM συνδυάζει τολμηρή, δυναμική αισθητική με δυνατότητες σχεδόν απεριόριστης εξατομίκευσης, που το κάνουν απολύτως μοναδικό. Επίσης, προσφέρει προηγμένες τεχνολογίες από ανώτερες κατηγορίες όπως ένα νέο σύστημα ενημέρωσης ψυχαγωγίας, το οποίο ενσωματώνει το smartphone του ιδιοκτήτη στο αυτοκίνητο (Android και Apple iOS) και επιτρέπει τη χρήση ιντερνετικών εφαρμογών.

Με μήκος σχεδόν...
3,70 m (πλάτος 1,72 m χωρίς καθρέπτες), το ευέλικτο τρίθυρο όχημα είναι ιδανικό για περιβάλλον πόλης. Μέσα στην καμπίνα, το Opel ADAM μπορεί να φιλοξενήσει τέσσερα άτομα σε μία ατμόσφαιρα εμπνευσμένη από premium μοντέλα και ευρυχωρία ασυνήθιστη για μικρό αυτοκίνητο. Στην κατηγορία Α, η Opel ήδη προσφέρει το απίστευτα πρακτικό Agila. Τώρα, το νέο σπορ και κομψό ADAM απευθύνεται κυρίως σε μοντέρνους ανθρώπους, οι οποίοι αναζητούν ένα αυτοκίνητο που θα εκφράζει το προσωπικό τους στυλ. Οι ειδικοί προβλέπουν σταθερή αύξηση της υποκατηγορίας Lifestyle τα επόμενα χρόνια.

«Το νέο Opel ADAM προσφέρει άφθονες δυνατότητες ανάπτυξης για τη μάρκα μας και είμαστε περήφανοι που το μοδάτο μικρό μας, φέρνει την πεμπτουσία της Γερμανικής μηχανολογίας στην κατηγορία του» σχολιάζει ο CEO της Opel, Karl-Friedrich Stracke. «Στην πραγματικότητα, το ADAM είναι το μοναδικό μοντέλο Opel στην κατηγορία A που θα κατασκευάζεται αποκλειστικά στη Γερμανία. Είμαστε σίγουροι ότι θα τύχει εξαιρετικής υποδοχής στο Παρίσι στην παγκόσμια πρεμιέρα του το Σεπτέμβριο».

Το Opel ADAM θα προσφέρεται αρχικά με τρεις αποδοτικούς βενζινοκινητήρες (1.2 l 51kW/70 hp, 1.4 l 64 kW/87 hp και 1.4 l 74/100 hp) σε συνδυασμό με πεντατάχυτο μηχανικό κιβώτιο. Όλοι οι κινητήρες θα διατίθενται με ένα τεχνολογικό πακέτο ecoFLEX που περιλαμβάνει τη λειτουργία Start/Stop. Αργότερα, ένας μικρός βενζινοκινητήρας νέας γενιάς θα κάνει πρεμιέρα στο ADAM, με υπερσυμπίεση και άμεσο ψεκασμό για βελτιωμένη απόδοση και επιδόσεις. Αυτός ο νέος κινητήρας θα συνδυάζεται με εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο νέας γενιάς.

“Εκφραστικό”: ‘Σχεδόν απεριόριστες’ επιλογές

Το ADAM καινοτομεί και λανσάρει μία νέα φιλοσοφία εκδόσεων εξοπλισμού. Οι πελάτες δεν χρειάζεται πλέον να επιλέξουν με βάση τη γνωστή ιεραρχία εκδόσεων αλλά από τρεις τελείως διαφορετικές φιλοσοφίες ανάλογα με την προσωπική τους διάθεση: JAM – αντισυμβατικό, μοντέρνο, πολύχρωμο, GLAM – πιο φίνο, ποιοτικό, στυλάτο και SLAM για δραστήρια άτομα με σπορ ταμπεραμέντο. ADAM JAM, ADAM GLAM και ADAM SLAM: αυτοί οι τρεις διαφορετικοί ‘κόσμοι’ προσφέρουν σχεδόν απεριόριστες δυνατότητες εξατομίκευσης με μία πλούσια γκάμα εξωτερικών αποχρώσεων, τρία χρώματα οροφής, διαφορετικές χρωματικές προτάσεις εσωτερικού και επενδύσεις οροφής, φωτισμό οροφής τεχνολογίας LED και ιδιαίτερα στυλιστικά στοιχεία εμπνευσμένα από την premium κατηγορία.

Ο Mark Adams, Αντιπρόεδρος Σχεδίασης της Opel, εξηγεί: «Κανένα άλλο αυτοκίνητο σε αυτή την κατηγορία δεν μπορεί να αποκτήσει τόσο προσωπικό χαρακτήρα όσο το Opel ADAM επειδή υπάρχουν σχεδόν απεριόριστες δυνατότητες στους συνδυασμούς αποχρώσεων εξωτερικού/εσωτερικού, υφασμάτων και διάκοσμου. Είναι απίθανο οι πελάτες μας να συναντήσουν άλλο αυτοκίνητο όμοιο με το δικό τους».

“Επίλεκτο”: Τολμηρό εξωτερικό με γοητευτικές γραμμές και εσωτερικό εμπνευσμένο από ανώτερες κατηγορίες

Το ADAM εισάγει τη βραβευμένα φιλοσοφία της Opel ‘η γλυπτική τέχνη συναντά τη Γερμανική ακρίβεια’ στο κομμάτι life-style της κατηγορίας Α. Αντίθετα με άλλους ανταγωνιστές του, το ADAM απαντά στην τάση για ρετρό αισθητική με μία μοντέρνα, τολμηρή εμφάνιση. Η εντυπωσιακή οροφή του ADAM που οπτικά ‘αιωρείται’ πάνω από το αμάξωμα επιτρέπει την τέλεια διχρωμία. Το λογότυπο του αυτοκινήτου – σε αντίθεση με τα περισσότερα άλλα μοντέλα – τοποθετείται στο άκρο του χρωμιωμένου διακοσμητικού του παραθύρου στην πίσω κολόνα, συμβάλλοντας στη μοναδική γοητεία του. Στη φαρδιά εμπρός μάσκα, το ADAM φέρει τη νέα χρωμιωμένη μπάρα σχήματος φτερού με ανάγλυφο το έμβλημα Opel, όπως λανσαρίστηκε στη νέα σειρά Astra. Στα πλαϊνά τμήματα υπάρχουν σχεδιαστικά στοιχεία όπως η ‘λεπίδα’ στην πόρτα και το χαρακτηριστικό ‘κύμα’ γύρω από τις λαβές των θυρών, γνωστό από το Astra GTC.Οι προβολείς έχουν φώτα ημέρας σχήματος φτερού (DRL), στοιχείο ταυτότητας Opel. Για πρώτη φορά στην κατηγορία αυτή, τόσο οι προβολείς όσο και τα πίσω φώτα διατίθενται με προηγμένη τεχνολογία LED για εξοικονόμηση ενέργειας.

Η ατμόσφαιρα μέσα στην καμπίνα δικαιώνει τις προσδοκίες που γεννά το προηγμένο εξωτερικό: προχωρημένο στυλ και premium ποιότητα σε ένα απίστευτα ευρύχωρο περιβάλλον για μικρό αυτοκίνητο. Με ανάγλυφες, αρμονικές επιφάνειες και κομψές, χυτές γραμμές που θυμίζουν τα μεγαλύτερα Astra, Meriva και Insignia, το ADAM ολοκληρώνει την υπόσχεση της Opel στην τελευταία, μικρών διαστάσεων πρότασή της. Τα στρογγυλά τύπου χρονογράφου όργανα και οι χρωμιωμένοι διακόπτες υποδηλώνουν σπορ ακρίβεια.

“Συνδεμένο”: Με προηγμένο εξοπλισμό και ενσωμάτωση smartphone

Το ADAM είναι το πρώτο μοντέλο με το νέο, προηγμένο σύστημα ενημέρωσης/ ψυχαγωγίας της Opel που φέρνει τις δυνατότητες ενός smartphone μέσα στο αυτοκίνητο προσδίδοντάς τους μάλιστα προστιθέμενη αξία, με τη μορφή μεγαλύτερης πρακτικότητας και ευελιξίας σε σχέση με ένα συμβατικό σύστημα. Το νέο σύστημα είναι αποκλειστικό στην κατηγορία A καθώς προσφέρει συνδεσιμότητα smartphone για λογισμικό Apple iOS ενώ είναι συμβατό και με λειτουργικά συστήματα Android.

Με το νέο σύστημα ενημέρωσης/ψυχαγωγίας οι επιβάτες θα μπορούν να απολαμβάνουν επίλεκτες λειτουργίες ενός smartphone καθώς και ιντερνετικές εφαρμογές όπως πλοήγηση GPS. Τα δεδομένα συγκεντρώνονται και προβάλλονται στην έγχρωμη, υψηλής ανάλυσης οθόνη αφής επτά ιντσών, που επίσης παρέχει γρήγορη και εύκολη πρόσβαση σε διάφορες λειτουργίες φιλικές προς το χρήστη μέσω πέντε μενού πλοήγησης.

Επιπλέον, νέες πηγές πολυμέσων όπως MP3 players, iPodsTM και tablets μπορούν να ενσωματωθούν στο ADAM χάρη στη συνδεσιμότητα BluetoothTM και USB. Υπάρχει μία θύρα για μουσικές συσκευές που δεν χρησιμοποιούν USB ή BluetoothTM. Οι κάτοχοι του ADAM μπορούν επίσης να απολαύσουν ένα βίντεο ή προβολή εικόνων (slide show), όταν το αυτοκίνητο είναι σταματημένο.

“Ενεργό”: Προηγμένες τεχνολογίες για πρώτη φορά στην κατηγορία Α

Το ADAM εισάγει πολλές προηγμένες και καινοτόμες τεχνολογίες στην κατηγορία A, γνωστές από μεγαλύτερα μοντέλα. Για πρώτη φορά διατίθεται η νέα γενιά Advanced Park Assist (APA II). Η ενεργοποίηση του συστήματος γίνεται μέσω μπουτόν στο ταμπλό και οι οδηγοί ειδοποιούνται για χώρους παράλληλου παρκαρίσματος κατάλληλους για τις διαστάσεις του αυτοκινήτου τους. Στη συνέχεια, το σύστημα τους κατευθύνει αυτόματα στο χώρο στάθμευσης. Ο οδηγός ελέγχει μόνο τα φρένα, το συμπλέκτη και τις αλλαγές σχέσεων στο κιβώτιο. Συνδυάζεται πάντα με Side Blind Spot Alert (SBSA) το οποίο χρησιμοποιεί αισθητήρες υπερήχων. Πρωτιά στην κατηγορία Α είναι το θερμαινόμενο τιμόνι, μία ακόμα premium πινελιά στην καμπίνα του ADAM.

“Άνετο και Aσφαλές”: Ευέλικτο και σπορ πλαίσιο με ESP στάνταρ σε όλα τα ADAM

Το στήσιμο του ADAM εντυπωσιάζει με το φαρδύ του αποτύπωμα στο δρόμο (εμπρός μετατρόχιο: 1485 mm/ πίσω μετατρόχιο: 1478 mm). Το πλαίσιο με μεταξόνιο 2311 mm είναι διαμορφωμένο με κριτήριο τη μέγιστη ενεργητική ασφάλεια και άνεση. Γόνατα MacPherson με υποπλαίσιο έχουν τοποθετηθεί στον εμπρός άξονα. Ο πίσω άξονας του ADAM είναι ημιάκαμπτος. Οι διαστάσεις των τροχών ποικίλουν από 15” - 18”, και τα αυτοκίνητα με ζάντες 17” ή 18“ προσφέρονται στάνταρ με Sports chassis για ταχύτερη απόκριση και πιο άμεση αίσθηση του συστήματος διεύθυνσης. Το Electrical Power Steering (EPS) του ADAM περιλαμβάνει ειδικό πρόγραμμα CITY το οποίο μέσω ενός διακόπτη αυξάνει την υποβοήθηση διεύθυνσης στις χαμηλότερες ταχύτητες – πολύ χρήσιμο στους ελιγμούς. Το ολοκληρωμένο ESP τελευταίας γενιάς είναι επίσης στάνταρ σε όλα τα ADAM και συνοδεύεται από πολλές επιμέρους λειτουργίες όπως Hill Start Assist.

Ένα υψηλό επίπεδο παθητικής ασφάλειας διασφαλίζεται από τον πολύ άκαμπτο κλωβό επιβατών που αποτελείται κυρίως από ατσάλι υψηλής αντοχής. Ολοκληρώνεται με εμπρόσθιους, πλευρικούς και οροφής αερόσακους καθώς και Διπλούς Προεντατήρες - Dual Seat Belt Pre-tensioners στα εμπρός καθίσματα που παρέχουν πρόσθετη προστασία στα γόνατα και τα πόδια. Άλλα χαρακτηριστικά ασφάλειας περιλαμβάνουν δύο σετ βάσεων ISOFIX και ιμάντες top tether για εύκολη και ασφαλή τοποθέτηση παιδικών καθισμάτων στα διαιρούμενα 50:50/αναδιπλούμενα πίσω καθίσματα.

Το νέο Opel ADAM θα διατίθεται για παραγγελίες μετά την επίσημη πρεμιέρα του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού (29 Σεπτεμβρίου –14 Οκτωβρίου, 2012). Τα πρώτα αυτοκίνητα θα φτάσουν στις Εκθέσεις των Διανομέων τον Ιανουάριο του 2013.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...