Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΠΤΩΣΗ ΡΕΚΟΡ ΣΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ.... 5 στα 10 Ι.Χ που διατέθηκαν τον Ιούνιο ήταν «εταιρικά»!

Κατέρρευσαν κυριολεκτικά οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων τον Ιούνιο καταγράφοντας πτώση 43,2% καθώς ταξινομήθηκαν μόλις 5.528 ΙΧ έναντι 9.736 οχημάτων τον αντίστοιχο μήνα πέρσι.
Ωστόσο το αξιοσημείωτο στις πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων για τον Ιούνιο αφορά στα...
εταιρικά αυτοκίνητα τα οποία ανήλθαν σε περίπου 2.700 ΙΧ καταλαμβάνοντας το 49% των συνολικών πωλήσεων του μήνα! Δηλαδή 5 στα 10 αυτοκίνητα που πουλήθηκαν στον 6μηνα του 2012 αφορούσαν εταιρικές πωλήσεις τα οποία ως γνωστόν διατίθενται σε τιμές χονδρικής με πολλές φορές χωρίς κανένα απολύτως κέρδος για τις εισαγωγικές εταιρείες.
Σε επίπεδο έτους πάντως οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων το 2012 καταγράφουν πτώση 41,1% καθώς διατέθηκαν μόλις 34.773 νέα ΙΧ έναντι 59.134 οχημάτων το αντίστοιχο διάστημα του 2011.
To μέλος του δ.σ. Του ΣΕΕΑΕ κ. Ευριπίδης Κωνσταντινίδης μιλώντας στην «Η» τόνισε μεταξύ άλλων πως: «Αν η κυβέρνηση δεν κάνει κάτι σύντομα για τον κλάδο τότε η πτώση που καταγράφει σήμερα και βάσει στατιστικής είναι υψηλότερη του 43% θα ξεπεράσει το 70%. Αλλωστε αν συγκρίνει κανείς τις πωλήσεις του 2012 με εκείνες των προηγούμενων ετών η πτώση ξεπερνά το 80%. Ο κλάδος χρειάζεται ριζικές αλλαγές οι οποίες εστιάζονται στην κατάργηση του Τέλους Ταξινόμησης, του Φόρου Πολυτελείας, των Τεκμηρίων αλλά και τον επαναπροσδιορισμό των Τελών Κυκλοφορίας ώστε οι καταναλωτές να διατηρήσουν τα ΙΧ τους σε κυκλοφορία και να μην δούμε το Δεκέμβριο και πάλι ουρές στις εφορίες από πολίτες που θα καταθέτουν πινακίδες. Αν άμεσα ληφθούν μέτρα θα σταματήσει η ξέφρενη πτώση, ο κλάδος θα ανακάμψει και το κράτος θα εισπράξει εκατομμύρια ευρώ που τόσο έχει ανάγκη τη δεδομένη στιγμή».

Διάβασε την συνέχεια του άρθρου στην εφ. ΗΜΕΡΗΣΙΑ


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...