Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Red Bull Romaniacs 2012: Τερματίζει ο Ανδρέας Γκλαβάς με μια Beta RR400

Κυριακή 17 Ιουνίου 2012 - Sibiu, Ρουμανία

Μετά από πέντε δύσκολες αγωνιστικές μέρες και γύρω στα χίλια χιλιόμετρα enduro, ο συντάκτης του περιοδικού ΜΟΤΟ, Ανδρέας Γκλαβάς, τερματίζει για τρίτη φορά στην καριέρα του και για δεύτερη με μια μοτοσυκλέτα της Beta, στον κατά γενική ομολογία σκληρότερο αγώνα Extreme Enduro Rally στον κόσμο, το Red Bull Romaniacs του 2012.

Στον δρόμο για τον τερματισμό, άξιος σύντροφος του Α. Γκλαβά αποδείχτηκε η Beta RR400, μια μοτοσυκλέτα που προετοίμασε ειδικά για τον συγκεκριμένο σκοπό η εταιρεία μας, The Fuoristrada Co.

Προσφέροντας κορυφαία επίπεδα αξιοπιστίας, καθώς και μια απαράμιλλη αντοχή στην ιδιαίτερα σκληρή χρήση, η τετράχρονη Beta RR400, οδήγησε τον Ανδρέα Γκλαβά στην...
18η θέση της δύσκολης κατηγορίας Expert Single, στην οποία για πρώτη φορά στην εννεαετή ιστορία του αγώνα, τερματίζει Έλληνας αναβάτης.

Ο Α. Γκλαβάς, μαζί με τον μηχανικό του, Νικόλα Λειβαθηνό, είχαν περίπου μία εβδομάδα νωρίτερα πάρει τον μακρινό δρόμο για το Sibiu της Ρουμανίας, με όχημα υποστήριξης το νέο Fiat Doblo 1.4 T-Jet 16V Natural Power Dynamic, που ευγενικά παραχωρήθηκε για τον σκοπό από την Fiat Group Automobiles Hellas.

Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις ξεκίνησαν νωρίς το πρωί της Τετάρτης 13 Ιουνίου, με τον Πρόλογο του αγώνα, μια ιδιαίτερη δοκιμασία στα τεχνητά εμπόδια, τα βράχια, τους κορμούς και τις ξύλινες ράμπες που είχαν στηθεί στην κεντρική λεωφόρο του Sibiu.

Μερικά προσεκτικά περάσματα έδωσαν στον Α. Γκλαβά την πρόκριση στα ημιτελικά του Προλόγου, με την Beta RR400 να αποδεικνύεται καλός σύμμαχος και σε αυτή την ιδιαίτερη περίπτωση. Όμως το κυρίως μέρος του αγώνα θα ξεκινούσε μία μέρα αργότερα, με την πρώτη από τις τέσσερις μέρες εκτός δρόμου οδήγησης.

Καταπράσινοι λόφοι, λασπωμένα μονοπάτια και εκατοντάδες απίστευτες ανηφόρες και κατηφόρες περίμεναν τον Α. Γκλαβά και την Beta RR400 σε ένα αγωνιστικό τετραήμερο που έφερε άνθρωπο και μοτοσυκλέτα πέρα από τα όριά τους. Τερματίζοντας τις δύο πρώτες ημέρες χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, ο Α. Γκλαβάς αναγκάστηκε να βγει εκτός χρόνου στην κατά γενική ομολογία δυσκολότερη, τρίτη μέρα, οδηγώντας πέρα από τα όρια της εξάντλησης γύρω στις έντεκα ώρες επάνω στην σέλα της τετράχρονης Beta RR400.

Είχε έτσι εξαντλήσει το δικαίωμα της μίας εγκατάλειψης και όφειλε πάση θυσία να φέρει την μοτοσυκλέτα του στον τερματισμό της τέταρτης μέρας.

Παλεύοντας σε κάθε μέτρο, σε κάθε απίστευτη ανηφόρα και κάθε επικίνδυνη κατηφόρα, ο Α. Γκλαβάς κατάφερε να φέρει την Beta RR400 στον τερματισμό της τέταρτης μέρας, κατακτώντας έτσι μία θέση στην ελίτ των αναβατών που τερμάτισαν τον φετινό θεσμό.

Oι λάτρεις του enduro μπορούν να διαβάσουν την αναλυτική εξιστόρηση των γεγονότων μέσα από το άρθρο του Α. Γκλαβά που θα δημοσιευτεί σε επόμενο τεύχος του περιοδικού ΜΟΤΟ ενώ για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις μοτοσυκλέτες της Beta αλλά και όλα τα προϊόντα που αντιπροσωπεύει η ‘The FUORISTRADA Co’ μπορούν να επισκεφθούν το www.betamotor.gr ή να καλέσουν στο 210-9211877 και 9225930.






Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...