Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Δεν θα γίνεται στη Γερμανία η κατασκευή του νέου Opel Astra

Στο πλαίσιο του σχεδίου αναζωογόνησης των δραστηριοτήτων της στην Ευρώπη, η Opel επιβεβαίωσε τα δύο εργοστάσια παραγωγής του Astra επόμενης γενιάς: πρόκειται για τις μονάδες του Ellesmere Port (Βρετανία) και του Gliwice (Πολωνία).

Η απόφαση για το Ellesmere Port είναι αποτέλεσμα μιας νέας εργασιακής συμφωνίας που εγκρίθηκε από το ανθρώπινο δυναμικό του Ellesmere Port. Η συμφωνία καλύπτει ολόκληρο τον κύκλο ζωής της επόμενης γενιάς Astra.

Βάσει της συμφωνίας, το εργοστάσιο θα...
εφαρμόσει αρκετές λειτουργικές λύσεις με σκοπό να αυξήσει την ευελιξία, να μειώσει τις πάγιες δαπάνες και κατά συνέπεια να βελτιώσει σημαντικά την ανταγωνιστικότητα κόστους. Ανάλογα μέτρα θα εφαρμόσει και το εργοστάσιο του Ellesmere Port, μία από τις πιο ανταγωνιστικές μονάδες στο δίκτυο παραγωγής της Opel.

Από το 1998 που ιδρύθηκε, το εργοστάσιο του Gliwice κατασκευάζει προϊόντα πρότυπης ποιότητας σε πολύ ανταγωνιστικά επίπεδα κόστους για την Opel. Το εργοστάσιο βασίζεται σε μία φιλοσοφία συνεχούς βελτίωσης, ενώ χάρη στην ευελιξία και την ανταγωνιστικότητα κόστους του κέρδισε την ανάθεση παραγωγής του Astra επόμενης γενιάς.

Η παραγωγή του νέου συμπαγούς αυτοκινήτου πρόκειται να ξεκινήσει το 2015. Ακολουθώντας ένα μοντέλο λειτουργίας σε τρεις βάρδιες, υπολογίζεται ότι τα δύο εργοστάσια θα είναι κερδοφόρα σε πλήρη δυναμικότητα παραγωγής. Η Opel σκοπεύει να επενδύσει 300 εκατομμύρια Ευρώ στις δύο εγκαταστάσεις προκειμένου να αναβαθμιστούν σύμφωνα με τα τελευταία πρότυπα παραγωγής και να προετοιμαστούν για τις ανάγκες συναρμολόγησης του νέου μοντέλου. Η εταιρία εκτιμά ότι θα δημιουργηθούν περίπου 700 άμεσες θέσεις εργασίας στο Ellesmere Port.

Η Opel θα επιδιώξει επίσης συμφωνίες με τοπικούς εταίρους με σκοπό τη δημιουργία πρόσθετων θέσεων εργασίας και στις δύο περιοχές.

Ο CEO της Opel, Karl-Friedrich Stracke, δήλωσε: «Είμαι ικανοποιημένος που μπορέσαμε να συνάψουμε υπεύθυνες εργασιακές συμφωνίες οι οποίες διασφαλίζουν το μέλλον των εργοστασίων. Με την αποδεδειγμένη ποιότητα των προϊόντων που κατασκευάζονται στο Ellesmere Port και το Gliwice, οι νέες συμφωνίες σε συνδυασμό με την ευελιξία και την ανταγωνιστικότητα κόστους των εγκαταστάσεων θα αποτελέσουν ακρογωνιαίους λίθους για το Ευρωπαϊκό μας δίκτυο παραγωγής».

Η Opel υπολογίζει ότι δεν θα χρειαστεί πρόσθετη δυναμικότητα παραγωγής για το συμπαγές μοντέλο της πέραν των δύο εργοστασίων. Συνεπώς, η παραγωγή του Astra στο Rüsselsheim θα σταματήσει στο τέλος του κύκλου ζωής του.

Στη συνέχεια, ο Stracke πρόσθεσε: «Ένα ανταγωνιστικό εργοστάσιο στο Rüsselsheim παίζει σημαντικό ρόλο στη στρατηγική ανάπτυξής μας. Διαθέτει άριστο και πολύ ικανό ανθρώπινο δυναμικό και παρέχει εξαιρετική ποιότητα».

Η διοίκηση της Opel έχει ενημερώσει το συμβούλιο των εργαζομένων ότι προτίθεται να αξιοποιήσει πλήρως το εργοστάσιο αφού παρέλθει ο κύκλος ζωής των σημερινών μοντέλων Insignia και Astra. Η μονάδα του Rüsselsheim είναι σήμερα το πιο σύγχρονο εργοστάσιο παραγωγής της εταιρίας. Σύντομα θα ξεκινήσουν συζητήσεις μεταξύ Διοίκησης και εκπροσώπων των εργαζομένων.

PHOTO GALLERY

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...