Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η General Motors ανακύκλωσε ή επαναχρησιμοποίησε 2,6 εκ. τόνους υλικών στα εργοστάσιά της σε όλο τον κόσμο το 2011

Μία πλαστική σακούλα οικιακών σκουπιδιών δημιουργεί περισσότερα απορρίμματα για τους χώρους υγειονομικής ταφής από όσο συνολικά 100 εγκαταστάσεις της General Motors.

Η GM πρόσφατα πρόσθεσε την 100ή landfill-free εγκατάστασή της (μηδενικών αποβλήτων υγειονομικής ταφής) – ένα κέντρο διανομής (distribution center) στο Lansing, Mich. Πρόκειται για αριθμό-ορόσημο στις συνεχείς προσπάθειες της εταιρίας για μείωση των αποβλήτων (waste-reduction). Καμία άλλη αυτοκινητοβιομηχανία δεν διαθέτει τέτοιο αριθμό εγκαταστάσεων μηδενικών αποβλήτων υγειονομικής ταφής.

Η GM, σε πρώτη φάση, μειώνει τα απόβλητα και στη συνέχεια επικεντρώνεται στην ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση. Το 2011, ανακύκλωσε ή επαναχρησιμοποίησε...
2,6 εκατομμύρια τόνους υλικών στα εργοστάσιά της σε όλο τον κόσμο. Αυτό αντιστοιχεί σε περισσότερα από 38 εκατομμύρια σακούλες σκουπιδιών, ή στην μηνιαία παραγωγή απορριμμάτων κάθε κατοίκου της Νέας Υόρκης.

«Το πρόγραμμά μας μηδενικών αποβλήτων υγειονομικής ταφής ενισχύει την επιχειρηματική μας δραστηριότητα αυξάνοντας την απόδοση, παράγοντας κέρδη και εμπνέοντας καινοτομίες με προϊόντα από ανακυκλωμένα υλικά», δήλωσε ο Mike Robinson, αντιπρόεδρος βιωσιμότητας και παγκόσμιων κανονιστικών υποθέσεων της GM. «Πρόκειται για μία αποστολή ενσωματωμένη στις επιχειρηματικές διαδικασίες μας. Όλοι εδώ παίζουν ρόλο στην επιτυχία».

Η GM άρχισε να παρακολουθεί τα απόβλητά της πριν από 15 χρόνια και να αυξάνει τα ποσοστά ανακύκλωσης κάθε χρόνο. Πλέον, η εταιρία ανακυκλώνει περισσότερα απόβλητα από τις παγκόσμιες εγκαταστάσεις της από οποιονδήποτε άλλο κατασκευαστή αυτοκινήτων. Οι παγκόσμιες εγκαταστάσεις της συνολικά – συμπερ. των εργοστασίων της μηδενικών αποβλήτων υγειονομικής ταφής – ανακυκλώνουν ή επαναχρησιμοποιούν πάνω από το 90% των αποβλήτων που παράγουν.

Στην Ευρώπη 22 εγκαταστάσεις της GM δεν παράγουν απόβλητα υγειονομικής ταφής. Το ποσοστό ανακύκλωσης όλων των εργοστασίων στην Ευρώπη είναι 99,5% - που σημαίνει ότι μόνο το 0,5 % του συνόλου των αποβλήτων προορίζεται για υγειονομική ταφή.

«Ένα από τα μυστικά για την επιτυχία της GM είναι η ανάπτυξη ενός ισχυρού δικτύου προμηθευτών που συμμορφώνεται με τις αρχές ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης υλικών», δήλωσε ο Steve Hellem, εκτελεστικός διευθυντής Κοινοπραξίας Προμηθευτών για το Περιβάλλον, ενός φόρουμ για κατασκευαστές αυτοκινήτων, προμηθευτές και το Αμερικανικό Υπουργείο Περιβαλλοντικής Προστασίας. «Η ομάδα διεξάγει τακτικές συζητήσεις, επικοινωνεί με εταιρίες, παρουσιάζει ακόμα και δημιουργικά προγράμματα ανακύκλωσης».

Σε συνεργασία με τους προμηθευτές της, η GM ανακυκλώνει κοντραπλακέ (scrap cardboard) από διάφορα εργοστάσια μετατρέποντάς το σε ηχομονωτικό υλικό για την επένδυση οροφής των Buick Lacrosse και Verano. Οι εκτροπείς αέρα των Chevrolet Silverado και GMC Sierra pickup truck κατασκευάζονται από χρησιμοποιημένα ελαστικά προερχόμενα από την πίστα δοκιμών της αυτοκινητοβιομηχανίας. Η GM χρησιμοποιεί της καλύτερες μεθόδους ανακύκλωσης σε συνεργασία με εταιρίες (companies) ανεξαρτήτως μεγέθους και άλλες βιομηχανίες.

Στην πρώτη της αναφορά βιωσιμότητας (sustainability report) σαν νέα εταιρία, η GM δεσμεύτηκε να ολοκληρώσει 25 ακόμα εγκαταστάσεις με μηδενικά απόβλητα υγειονομικής ταφής και να μειώσει τα συνολικά απόβλητα κατά 10% επιπλέον μέχρι το 2020 (reduce total waste). Από το 1997, η εταιρία έχει περιορίσει τα συνολικά απόβλητα κατά 43% τουλάχιστον.

Το 2011, η GM μείωσε τα συνολικά απόβλητα που παράγει ανά όχημα κατά 5% στις παγκόσμιες παραγωγικές εγκαταστάσεις της. Οι προσπάθειές της στον τομέα της ανακύκλωσης και της επαναχρησιμοποίησης πέρσι απέδωσαν μείωση που αντιστοιχεί σε 10 εκατομμύρια τόνους διοξειδίου του άνθρακα. Πάνω από τις μισές παγκόσμιες παραγωγικές εγκαταστάσεις της GM δεν παράγουν πλέον απορρίμματα.

Η ανεξάρτητη εταιρία βιωσιμότητας Two Tomorrows έλεγξε τα κορυφαία επιτεύγματα της GM στον τομέα αποβλήτων υγειονομικής ταφής και την ανακύκλωση. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την περιβαλλοντική δέσμευση της GM (environmental commitment), επισκεφθείτε την αναφορά βιωσιμότητας (sustainability report) και το blog βιωσιμότητας (environmental blog).


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...