Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το νέο Fiat Strada στην ελληνική αγορά

Το νέο Fiat Strada ξεκινά την εμπορική του πορεία στην ελληνική αγορά, με στόχο να συνεχίσει την καριέρα του προκατόχου του. Με τις πωλήσεις του στην παγκόσμια αγορά να αριθμούν 127.800 οχήματα, το Strada ήταν το δεύτερο πιο δημοφιλές μοντέλο της γκάμας Fiat Professional για το 2011, πίσω από το Fiat Ducato.

Το νέο Fiat Strada διατίθεται στη χώρα μας σε τρεις εκδόσεις (Working, Trekking, Adventure) και τρεις τύπους αμαξώματος (κοντή καμπίνα, μακριά καμπίνα, διπλοκάμπινο) και συνολικά σε πέντε διαφορετικές παραλλαγές. Η πιο σημαντική καινοτομία του νέου Strada είναι η διπλοκάμπινη έκδοση που απευθύνεται τόσο σε επαγγελματίες οδηγούς όσο και στους φαν των extreme sports. Σε χρήστες που αναζητούν ένα αυτοκίνητο το οποίο μπορεί να μεταφέρει άνετα τέσσερα άτομα, ενώ την ίδια στιγμή έχει διαθέσιμο ωφέλιμο φορτίο μεγαλύτερο από 630 κιλά. Εξοπλίζεται δε με το δυνατό κινητήρα...
1.3 MultiJet 16v Euro 5 των 95 ίππων.

Για τις πιο απαιτητικές καταστάσεις διατίθεται, στις εκδόσεις Αdventure, το μηχανικό μπλοκέ διαφορικό E-Locker που ενισχύει την πρόσφυση των κινητήριων τροχών στα ολισθηρά εδάφη. Οι συνδυασμοί και οι δυνατότητές του, επιτρέπουν στο νέο Strada να ανταγωνιστεί μεγαλύτερα επαγγελματικά pick up, έχοντας όμως το επιπρόσθετο πλεονέκτημα του χαμηλότερου βάρους, της χαμηλότερης τιμής αγοράς, του χαμηλότερου κόστους συντήρησης και της χαμηλότερης κατανάλωσης καυσίμου.

Η τιμή για το νέο Fiat Strada ξεκινά από τα €14.700 για τη βασική έκδοση με την κοντή καμπίνα και φθάνει έως τα €18.350 για το διπλοκάμπινο Adventure.

Στιλ
Το στιλ του Strada βασίζεται στην εικόνα ενός δυνατού, δυναμικού και χρηστικού αυτοκινήτου. Το πιο χαρακτηριστικό κομμάτι του νέου Strada είναι η εμφάνιση του εμπρόσθιου τμήματος. Αν και τις εντυπώσεις κερδίζει η έκδοση Adventure με τα μαύρα προστατευτικά που περιβάλλουν τον εμπρός προφυλακτήρα και τα πλαϊνά του αυτοκινήτου χαμηλά. Όλα αυτά προσδίδουν στην εμφάνιση του νέου Strada μια «άγρια» και ενδεικτική των δυνατοτήτων του ομορφιά. Το μήκος του νέου Strada είναι 4.409 mm (4.457 mm για τις εκδόσεις Adventure), το πλάτος 1.664 mm (1.740 mm στις εκδόσεις Adventure), με το μεταξόνιο στα 2.718 mm.

Το νέο Fiat Strada όμως διαθέτει και ένα λειτουργικό, πολύ άνετο και πολύ προσεκτικά σχεδιασμένο εσωτερικό, με κύρια χαρακτηριστικά το νέο ταμπλό και την απαράμιλλη εργονομία και άνεση που προσφέρει.

Χώρος φόρτωσης
Ένα ακόμη δυνατό σημείο του νέου Fiat Strada είναι ο χώρος φόρτωσης. Με μήκος 1.685 mm (1.332 mm στις εκδόσεις με μακριά καμπίνα, 1.082 στο διπλοκάμπινο) και πλάτος 1.300 mm (1.070 mm μεταξύ των θόλων), ο χώρος φόρτωσης είναι μεγάλος και με απολύτως «κανονικό» σχήμα. Έτσι επιτρέπει την καλύτερη εκμετάλλευσή του, ενώ εφοδιάζεται με προστατευτική επένδυση, ειδικά σχεδιασμένη για να είναι ανθεκτική σε χτυπήματα και θερμοκρασίες.

Τη φόρτωση διευκολύνει η επενδυμένη με αντιολισθητικό υλικό πίσω πόρτα (board) που ανοίγει σε γωνία 90 μοιρών, αντέχει βάρος έως και 300 κιλά, ενώ είναι δυνατή και η αφαίρεσή της. Το ωφέλιμο φορτίο μαζί με τον οδηγό είναι από 630 έως 705 κιλά ανάλογα με την έκδοση, ενώ το μικτό βάρος του αυτοκινήτου είναι 1.915 κιλά. Τέλος, η δυνατότητα έλξης με φρένα είναι 1.000 κιλά.

Κινητήρας
Το νέο Strada ανταπεξέρχεται σε οποιαδήποτε πρόκληση με τον εξαιρετικό κινητήρα 1.3 MultiJet Euro 5. Με ισχύ 95 ίππων στις 4.000 σ.α.λ. και ροπή 200 Nm (20,4 kgm) στις 1.500 σ.α.λ., αυτός ο κινητήρας εγγυάται πολύ καλές επιδόσεις με χαμηλό κόστος χρήσης. Η κατανάλωσή του είναι μειωμένη σε σχέση με τον προηγούμενο κινητήρα και ανέρχεται σε 5,2 λίτρα/100 km για τις εκδόσεις Working & Trekking και 5,3 λίτρα/100 km για την Adventure στο συνδυασμένο κύκλο.

Χρηματοδότηση
Το νέο Strada έχει μια υπερπλήρη γκάμα αμαξωμάτων, με εκδόσεις που ικανοποιούν κάθε γούστο και καλύπτουν κάθε ανάγκη. Όλες οι εκδόσεις εξοπλίζονται με αερόσακο οδηγού-συνοδηγού, ABS, υδραυλικό τιμόνι ρυθμιζόμενο καθ' ύψος, ηλεκτρικά παράθυρα και κεντρικό κλείδωμα, πρίζα παροχής 12V, κάθετες προστατευτικές μπάρες και βάση σκάλας κ.ά.

Οι ευχάριστες εκπλήξεις συνεχίζονται και πέρα από τις νέες χαμηλές τιμές που ξεκινούν από τα €14.700. Ανάλογα δε με την έκδοση και τον τρόπο αποπληρωμής που θα επιλέξει ο υποψήφιος αγοραστής, μπορεί να επωφεληθεί με έκπτωση έως και €1.900. Περαιτέρω διευκόλυνση αποτελούν και τα προνομιακά χρηματοδοτικά προγράμματα μέσω της FGA Bank, με επιτόκιο 4,9% , προκαταβολή 10% και αποπληρωμή σε έως 60 δόσεις ή με επιτόκιο 7,85%, προκαταβολή από 10 έως 30% και αποπληρωμή από 36 έως 72 δόσεις.


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...